Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

ja miałam przez tydzień drugiego psiaka, yorka to nieduży, ale jednak pies to pies i trochę zachodu z nim jest. I się poważnie zastanawiam czy w przyszłości poradziłabym sobie z dwoma. Tym bardziej podziwiam tych, którzy maja więcej niż 2 zwierze w domu. Bo same spacery kupe czasu zajmują, a gdzie praca/rodzina/czas dla siebie?

Posted

[quote name='Kaaasia']Widzę, że się kogoś żarty trzymają :lol:
Hahaha...

[quote name='kornel']http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=tn802742230071114209310.jpg&res=landing - o w życiu, jaki świetny.
Asiaczek, chodziło mi o tą kicię tricolor. No.. jak kropka w kropkę z pysia.
Taj, jeszcze zyje, chociaz ma juz kilkanascie lat.
ale jest chora na mocznice, więc tego zycia juz duzo nie ma, niestety...

[quote name='kaskaSz']ja miałam przez tydzień drugiego psiaka, yorka to nieduży, ale jednak pies to pies i trochę zachodu z nim jest. I się poważnie zastanawiam czy w przyszłości poradziłabym sobie z dwoma. Tym bardziej podziwiam tych, którzy maja więcej niż 2 zwierze w domu. Bo same spacery kupe czasu zajmują, a gdzie praca/rodzina/czas dla siebie?
Bo to jest czasami coś za coś:)

[quote name='Ptysiak']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/IMG_0695.jpg jakie to słodkie :loveu:
Słodkie zagryzanko:)

pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

W wolnym tłumaczeniu: Mysl pozytywnie. Pozytywne mysli będa szczęśliwe:)

pzdr.

Raczej "myśl pozytywnie i pozytywne rzeczy się zdarzą" :) Drugie jest thing, nie think ;)

Posted

świetne te koty :)
ostatnio coraz częściej zaczęłam się zastanawiać nad tym, żeby w przyszłości jakiegoś kociaka sobie sprawić, no ale najpierw muszę trochę poczytać, bo o kotach wiem niewiele

Posted

Korenia napisał(a):
:loveu::loveu::loveu:

A może i Ragdoll się znajdzie z adopcji :D Moja koleżanka kilka miesięcy temu adoptowała kotkę Sfinksa ;) U nas w schronisku często zdarzają się rasowe koty.

dokładnie ...
Pysia w tej chwili ma jakieś persopodobnego u siebie ze schroniska na DT , ale jest to kocurek

Asiu , jak będzie potrzeba koteczka to wołaj , będziemy puchatej szukać bidy :)

Ja to oniemialam z zachwytu jak będąc u Andzi69 w Grzybowie spotkałam na spacerze Norweskiego Leśnego ...spcerował sobie sam , nieopodal mieli ludzie hodowlę

Posted

Chein napisał(a):
Witamy się serdecznie i pozdrawiamy Asiaczkową gromadkę! :)

Witamy:)

Foxowa napisał(a):
Witajcie Asiaczki. Jak tam Wam minął dzień? :)

Przedpołudnie - pracowite, popołudnie - mokre, ale juz na spokojnie:)

Alicja napisał(a):
dokładnie ...
Pysia w tej chwili ma jakieś persopodobnego u siebie ze schroniska na DT , ale jest to kocurek Asiu , jak będzie potrzeba koteczka to wołaj , będziemy puchatej szukać bidy :)
Ja to oniemialam z zachwytu jak będąc u Andzi69 w Grzybowie spotkałam na spacerze Norweskiego Leśnego ...spcerował sobie sam , nieopodal mieli ludzie hodowlę

Wiesz, mnie jest obojętne czy to byłby kocur czy kotka. Wiek tez - generalnie - obojętny.
ale jak starszy kiciorek - to juz sterylizowany.
Czy to pers czy inny - eh, na FB takie cuda widze, że az żal d....pe sciska, że nie mogę obecnie nic nowego kociego do domu przytaskać...
Jedna kicia jest chora, a druga - nie wiem, jak by zareagowała na dorosłego kota. Moze w stosunku do maluchów byłaby bardziej spolegliwa...?

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Wiesz, mnie jest obojętne czy to byłby kocur czy kotka. Wiek tez - generalnie - obojętny.
ale jak starszy kiciorek - to juz sterylizowany.
Czy to pers czy inny - eh, na FB takie cuda widze, że az żal d....pe sciska, że nie mogę obecnie nic nowego kociego do domu przytaskać...
Jedna kicia jest chora, a druga - nie wiem, jak by zareagowała na dorosłego kota. Moze w stosunku do maluchów byłaby bardziej spolegliwa...?

Pzdr.

w Zabrzu , w Szarej Przystani , ciągle mają maleństw , często oryginalnej urody ...bo te co u TZta w pracy się rodzą to zwykle dachowce

W tygodniu , jak już zalatwię ortopedę to musze przejść sie do weta i zapytać jak jest z tymi sterylkami które funduje miasto , no i czy mają klatke łapke , bo jak tu półdziką kotkę na zabieg dostarczyć :(

Posted

Anecioreczek napisał(a):
a my mamy w schronisku śliczną kotkę mieszkankę syjama ma cudowne niebieskie oczy :loveu:

Na pewno jest cudna:) chociaz ja za syjamami nie przepadałam nigdy, ale kot to zawsze kot:)

Alicja napisał(a):
w Zabrzu , w Szarej Przystani , ciągle mają maleństw , często oryginalnej urody ...bo te co u TZta w pracy się rodzą to zwykle dachowce
W tygodniu , jak już zalatwię ortopedę to musze przejść sie do weta i zapytać jak jest z tymi sterylkami które funduje miasto , no i czy mają klatke łapke , bo jak tu półdziką kotkę na zabieg dostarczyć :(

Na pewno wśród tych moich nowych kociorków będzie jakis dachowiec;)

unikatowydiament napisał(a):
dzień dobry,miłego tygodnia życzymy:)

Wzajemnie:)

pzdr.