Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bundustar, oczywiście masz rację, wygrywanie przy sporej stawce jest bardziej ekscytujące. To była duża przyjemność kiedy Saidi zdobyła tytuł Zwycięzca Polski 2010 w Poznaniu i to w doborowej stawce, u sędziny zagranicznej, która doskonale zna się na rasie.
Ale nadal jest to tytuł jednorazowy i myślę, że tak byłoby lepiej gdyby na wybranych wystawach można byłoby zdobywać tytuł ZWYCIĘZCA, tak jak jest Zwycięzca Świata, Zwycięzca Europy, a Nie Champion Świata, czy Champion Europy i nie umniejsza to wcale tym tytułom. Zwycięzca oznacza wygranie na danej wystawie, natomiast champion jest dla mnie wielokrotnym zwycięzcą

Edited by jamnicze
  • Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']A to link do zdjęć z dzisiejszego spaceru w parku niedaleko Agrykoli:)
Lansik
Erka
Felka
Su vel Miodzik vel SWEET LIKE HONEY Asiaczek FCI
= same trikolorki!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.341252312614516.74791.100001892510922&type=3&l=3014bb6952
Ale postaram się wstawić fotki "normalnie":)
Pzdr.
Jakoś mało kto komentuje fotki wstawione na FB i podane tutaj w formie linku, więc chyba trzeba jednak tradycyjnie powstawiać foteczki ze spaceru na Agrykoli w dniu 5.6.2012.
Aktorzy Lansik, Erka, Felka i krótko Su:)

Próba przekupstwa, Piotr sprawdza wytrzymałość Erki na smakoszki;)

A tutaj wszelkie tamy puścily i Piotr jest oblegany przez Lansika, Erkę i Felkę. Małej Su jeszcze nie było:)

A tutaj cała Czwórka juz nie istnieje dla świata, hahaha...

I znowu tylko Trzy baski, hahaha...

Cdn.
pzdr.

Posted

Cd.
5.6.2012 r.

Lansik i Su bardzo się zaprzyjaźnili i czasami trudno było za nimi nadążyc...

A tutaj jeszcze i Felka załapała się na zagryzanie Kaczorka...

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cd.
5.6.2012 r.

Cała nasza Czwórka...

A tutaj spotkanie z Obcym, który wykazała ise nielada odwagą i nie spłoszyl sie. Gdyby nie smycz, to pewnie by pobiegał z Trikolorkami:)

Erka i Lansik strrrasznie niuchający...

Erka - tradycyjnie - żebrak, hahaha

Cdn.
Pzdr.

Posted

Vd.
5.6.2012r.

Babcia Felka, która generalnie chodziła własnymi ściezkami (cóż, starośc ma swoje wymagania)...

Ale od czasu do czasu dawała się złapać i nadstawiała główke do głaskania:

...lub słuchała z uwagą, co się do niej mówi...

Cdn.
pzdr.

Posted

Cd.
5.6.2012 r.
Kopacze...
Tak się zastanawiam, kto jest na fotce, patrząc po obróżkach - Felka i Erka...

Piotr i Felka, kilka chwil na wyłączność, hahaha...

Same ogonki. Bij-zabij, nie wiem, czyje... sugeruję, że chyba Su i....? Może Erka...?

Lekcja siadania;)

Cdn.
Pzdr.

Posted

Cd.
5.6.2012 r.

Chwila dekoncentracji, Lansik sie wyłamał, dziewczyny skupione...

Tu juz piekny synchron!

I efekty ćwiczeń z Lansikiem. Sami oceńcie:)

I to wsio. Może w najblizszym tygodniu da nam się znowu spotkać, tak więc znowu bylyby zdjęcia:)

Pzdr.

Posted

Dzień dobry ;)

O a mam jeszcze Sangrie z Hiszpanii przywiezioną to chyba będzie dobra do tych owoców?
Zachciało mi się tej sałatki, jutro jadę na zakupy :D

Słonecznego dnia życzymy i cieplutko pozdrawiamy Pańcie i wszystkie słodkie futerka :)

Posted

Świetne te twoje baski i fajny masz sposób na przywoływanie ;D
Mam takie pytanko, jeżeli na wystawie i wgl. w Polsce jest tylko jeden, góra dwa egzemplarz z danej rasy, to na krajówce taki pies może zgarnąć BOBA i wyjść na ring honorowy?

Posted

[quote name='Ptysiak']Dziękuję za doradzenie :)
Jutro będzie sałatka :pDaj znac, jak wyszła. No i uwazaj z alkoholem...

[quote name='anorektyczna.nerka']Świetne te twoje baski i fajny masz sposób na przywoływanie ;D
Mam takie pytanko, jeżeli na wystawie i wgl. w Polsce jest tylko jeden, góra dwa egzemplarz z danej rasy, to na krajówce taki pies może zgarnąć BOBA i wyjść na ring honorowy?
Oczywiscie:)
To, ile jest zgłoszonych psow danej rasy nie ma znaczenia dla przyznania lub nieprzyznanie tytulu BOB. To zalezy od sedziego, a nie od ilości zgłoszonych psów danej rasy:)

[quote name='dagaa111']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4813.jpg
daj, daj :)
ale się kolorystycznie baski dobrały
Jak juz spacerek byl umówiony, no to wiedzialam, że bedzie Lansik (tri) i Su (tri). I specjalnie zabrałam Felke i Erkę, aby byly 4 trikolorki:) To - nie chwaląc sie - moj pomysł;)

[quote name='Buszki']No,no...ależ się Lansik lansował w towarzystwie baskowych pań :cool3:.
Oj tak!
chłopak lubi zabawę i im więcej tym lepiej:) Z chlopakami tez się dogaduje, choc w kaszę nie da sobie dmuchać(wg Piotra):)

[quote name='Ciapkowa.']Zazdroszczę takiej cudownej i kochanej gromadki! :)
Czasami "ta cudowna i kochana gromadka" potrafi doprowadzić do takich nerwów, że ....

[quote name='Korenia']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4854.jpg
Urocze :)!
Zgadza się:) Tez mi się podoba ta fotka:)

[quote name='A&L']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4846.jpg super :loveu:
Dobry moment, no i super smaczki:)

[quote name='Anecioreczek']ale super spacerek :loveu:
No to mie dużo omineło niewiedziałam że Kenio za TM :( (*)
Kenio juz za TM od ok. 3 lat...
A spacerek ma byc powtórzony w przyszłym tygodniu. Licze, że tym razem Su będzie z nami troche dłużej...

pzdr.

Posted

Oczywiscie:smile:
To, ile jest zgłoszonych psow danej rasy nie ma znaczenia dla przyznania lub nieprzyznanie tytulu BOB. To zalezy od sedziego, a nie od ilości zgłoszonych psów danej rasy:smile:

A jak myślisz, mam szansę na rzetelną ocenę szpica, wielkościowo tak między husky, a akitą, o rasie mało kto w ogóle słyszał. Czy to raczej będzie na zasadzie "dął zobaczyć zęby, nie dziabnął, futerko się błyszczy i ma fajne umaszczenie"

Posted

Nie mam pojęcia. Jest jeszcze duzo ras (w naszej V gr. również), które sa mało popularne i na wystawach nie widuje się ich często. A sędziowie znają rase tylko z książek i zdjęć.

Ale uważam, że zawsze warto pojechać i posłuchać, co sedzia powie na temat naszego pupila. Jeżeli powie głupoty, to drugi raz do niego nie pojedziesz. A jeżeli całkiem-całkiem - warto od czasu do czasu pokazać pupila temu własnie sedziemu, aby ocenił jego rozwój, stan futra itp.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Czasami "ta cudowna i kochana gromadka" potrafi doprowadzić do takich nerwów, że ....

Już się boję, jak tyle psów doprowadza do nerwów, jak przy jednym mnie szlag trafia :D