Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
pogoda u nas okropna

na poprawę humoru

Chirurg z Izraela mówi: - U nas medycyna jest tak zaawansowana,
ze jesteśmy w stanie obciąć facetowi jaja, przeszczepić drugiemu i już po 6-ciu tygodniach będzie biegać w poszukiwaniu pracy.
Chirurg z Niemiec mówi na to: - Piękne osiągnięcia, ale to i tak mało. U nas jesteśmy w stanie wyciąć komuś połowę mózgu, przeszczepić drugiej osobie i już po 4-ech tygodniach będzie szukać pracy.
Rosyjski chirurg włącza się: - Panowie! Zapewne są to wielkie osiągnięcia, ale nie ma co ich równać z naszymi! Jesteśmy w stanie wyciąć połowę serca człowiekowi, przeszczepić drugiemu i już po 2-óch tygodniach będzie biegać jak nowo narodzony w poszukiwaniu pracy.
Polski chirurg na to: - Panowie, wasze badania i osiągnięcia są godne podziwu, ale jakaż to pomoc dla jednego człowieka? U nas w Polsce prawie 5 lat temu zgarnęliśmy jednego faceta bez jaj, bez mózgu i bez serca. Zrobiliśmy z niego premiera i teraz... cały kraj szuka pracy!

Co prawda to prawda :diabloti:

Czekoladka rośnie jak na drożdżach a gdzie siostra na świeżo ? :cool3:

Posted

W mojej rasie to nie słyszałam o takich przypadkach; to chyba dotyczy pseudo...

Akurat ten przypadek jest z "mojej" rasy, co ciekawe hodowla nie dość, że pod patronatem ZKWP to jeszcze od paru lat ma tytuł najlepszej hodowli klubu szpica bodajże, czy czegoś. Aczkolwiek chyba masz rację, co z tego, że mają przydomek, skoro niejedna ph oferuje lepsze warunki.

Fajne te baski, miałam problem z nauczeniem ich przywoływania?

Posted

[quote name='Izabela124.']http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4743.jpg ha ha ale bestyjka z Żelki :D
No, jak ja Młody podgryza, to i bestyjka z niej wychodzi, hahaha...

[quote name='Ptysiak']Ile zdjęć :multi:
Słodziutkie te pieski :)
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruDSC00716.jpg śliczniutka :loveu:
Co do sałatki z owoców to tez właśnie taka robię z liczi. Przepyszna :)
Czasami polewam troszkę ajerkoniakiem ale to jak dzieci nie jedzą.
Ja tez tak robię, albo białe wino półsłodkie;)

[quote name='Alicja']:lol: to jest napad
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4743.jpg
Przez grzecznośc nie zaprzeczę:)

[quote name='*anusia&ajlu*']Żelka właśnie poszkodowana, niedobry Lansik ;)
ale stoi profesjonalnie jak na 1 raz ;)
http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4792.jpg
Co prawda, to byl tylko moment, jak tak pięknie stał, ale zdjęcie jest:)

[quote name='Izabela124.']Ha ha już mi się mylą imiona Asiaczkowych basensji :D
No problem. Pytaj, jak gdzieś coś jest niepodpisane:)
[quote name='lourdnes']Co prawda to prawda :diabloti:
Czekoladka rośnie jak na drożdżach a gdzie siostra na świeżo ? :cool3:
Siostra była dzisiaj razem z nami na spacerku, ale dosyc krótko... Zaraz wstawię link do zdjęć, a może jutro zdjęcia. Albo od razu fotki. zobacze:)

[quote name='anorektyczna.nerka']Akurat ten przypadek jest z "mojej" rasy, co ciekawe hodowla nie dość, że pod patronatem ZKWP to jeszcze od paru lat ma tytuł najlepszej hodowli klubu szpica bodajże, czy czegoś. Aczkolwiek chyba masz rację, co z tego, że mają przydomek, skoro niejedna ph oferuje lepsze warunki.
Fajne te baski, miałam problem z nauczeniem ich przywoływania?
Ja mam opracowany taki mój sposób na baski.
Jak piesek, który ma zostac w domu, jest na spacerze, to od razu wołam go po imieniu i daję coś dobrego do pyska. I tak za każdym razem. Potem na dłuższym spacerze, np. na Polach Mokotowskich, taki maluch biega ze starszymi na długiej lince. I gdy go wołam, to od razu wołam tez te starsze. Maluch, jak małpka, naśladuje stare, i tez biegnie i dostaje łakomczuszka. I tak za kazdym razem.

A gdy juz jest puszczany bez linki, to na poczatku daję wybiegać się i nie wołam psa, tylko od czasu do czasu gwiżdżę i gdy pies nawet zwróci na mnie uwage, to nie wołam go do siebie. Dopiero gdy wytraci troche energii (tzn. gdy zrobi paręnaście kółek), to wołam go i daję smakoszka. I od tego momentu to za każdym razem daję cos dobrego do pyska. I wtedy nie ma problemów z przywołaniem, bo basek wie, że gdy przybiegnie to zawsze coś dobrego dostanie i może sobie potem dalej biegac...Proste? Proste:)

Pzdr.

Posted (edited)

No tak się złożyło...
Gusio-pręgusio (Abotere's ADUNBI) jest teraz u jenis, a piekna OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi) - mieszka u Buszki. No i jest jeszcze MOST WANTED SUPRISE Asiaczek FCI (Tygrysek vel Gabi) - mieszka nie daleko mnie razem z PROFESSIONAL PANCAKE Asiaczek FCI....

Edit, rany.... zapomnialam o Ofiku.... Tak więc OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - mieszka z Zuzką i dobrze mu tam. No i ORI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI, mieszkający w Niemczech:)

Pzdr.

Edited by Asiaczek
Posted

Ja tez lubię ten kolorek, ale na I miejscu sa trikolory:)
Gdybym byla nieco młodsza i miała więcej miejsca, to na pewno tygryski byłyby u mnie w hodowli. Ale czasu nie cofniesz i jest jak jest:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No tak się złożyło...
Gusio-pręgusio (Abotere's ADUNBI) jest teraz u jenis, a piekna OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi) - mieszka u Buszki. No i jest jeszcze MOST WANTED SUPRISE Asiaczek FCI (Tygrysek vel Gabi) - mieszka nie daleko mnie razem z PROFESSIONAL PANCAKE Asiaczek FCI....

Pzdr.

a gdzie zgubiłaś Ofiego? ;)
foteczki widziałam i nawet skomentowałam :)

Posted

Asiaczek napisał(a):
Pewnie:)
Każdy ma jakąś wizję rasy, umaszczeń i niech tak zostanie:)

pzdr.

I dobrze, bo jakby każdemu podobało się to samo to by było strasznie nuuuudnooooo ;)

Posted

[quote name='Asiaczek']No tak się złożyło...

Pzdr.
a tutaj tyle informacji leci... że ja niewiem gdzie jest Kenio..? coś mnie omineło..?

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
a gdzie zgubiłaś Ofiego? ;)
foteczki widziałam i nawet skomentowałam :)

Rany, juz uzupełniłam. Myslę, że Zuzka nie bedzie mi miała za złe tej wpadki...:oops:

A&L napisał(a):
I dobrze, bo jakby każdemu podobało się to samo to by było strasznie nuuuudnooooo ;)

Oczywiście:)

Ptysiak napisał(a):
Fajne foteczki, spacerek jak widać bardzo udany. Słodziutkie psiaczki :)
Muszę spróbować tej sałatki z owoców z winem;)
Pozdrawiamy cieplutko:)

Tylko pamiętaj, aby wino bylo dosyc delikatne, np. białe lub takie, które nadaje się na poranny szprycerek;) Kiedys bylo wino Sangria w takich kwadraowych butelkach i to wino sie super nadaje do takiej sałatki. I jako składnik i jako dodatek;)

Anecioreczek napisał(a):
a tutaj tyle informacji leci... że ja niewiem gdzie jest Kenio..? coś mnie omineło..?

Jezeli masz na myśli KENTARO WITH ME Asiaczek FCI - to Kenio jest już za TM....["]

Izabela124. napisał(a):
A ja jestem zakochana w rudzielcach :loveu:

Wiem, pamiętam:)

Ciapkowa. napisał(a):
Też tak patrzę gdzie Ofik :)?

Juz uzupelnilam...

Anecioreczek napisał(a):
No jak gdzie, u Zuzi ;p

Hahaha...

Pzdr.