Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='A&L']Dzięki, zrozumiałam :)
Czyli Dżez ma BOBa i BOSa, z ten Zwycięzca Świata, to nie powinien być BIS? Bo czytałam, że Dżez to Zwycięzca Świata, ale teraz rozumiem, że pod tym tytułem mam rozumieć Zwycięzcę Świata w baskach?[/QUOTE]

w każdej rasie jest dwóch dorosłych zwycięzców świata ;)

a BIS wybierany jest z zwycięzców grup (BOG), a BOGi wybierane są z psów które dostały BOBy ;)

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iza.']w każdej rasie jest dwóch dorosłych zwycięzców świata ;)

a BIS wybierany jest z zwycięzców grup (BOG), a BOGi wybierane są z psów które dostały BOBy ;)[/QUOTE]

Rozumiem ;) Inaczej mówiąc tytuły są takie: BOB World Winner, BOG World Winner, BIS World Winner? A wiecie jaki pies dostał BISa?
A co to jest CACIB? :diabloti:

Posted

[quote name='A&L']Rozumiem ;) Inaczej mówiąc tytuły są takie: BOB World Winner, BOG World Winner, BIS World Winner? A wiecie jaki pies dostał BISa?
A co to jest CACIB? :diabloti:[/QUOTE]

nie nie bob to po po prostu bob, tak samo bog i bis ;)
World Winner to oddzielny tytuł ;)

CACIB to wniosek na interchampiona

Posted

To jednak nie rozumiem, bo na fb widziałam pod którymś zdjęciem Asiaczka i Dżeza z tej wystawy podpis BOB World Winner. W takim razie co ma BOB do Zwycięzcy Świata?

Posted

[quote name='A&L']To jednak nie rozumiem, bo na fb widziałam pod którymś zdjęciem Asiaczka i Dżeza z tej wystawy podpis BOB World Winner. W takim razie co ma BOB do Zwycięzcy Świata?[/QUOTE]

od poczatku idac to kazda rasa dzieli sie na plec a plcie na klasy
zwyciezcy klas psy i i zwyciezcy klas suki konkuroja ze soba o Best Of Sex ( na swiatowce to dodatkowo tytul Zwyc Swiata)
BOS suka i BOS pies plus najlepsi weterani i najlepsze z mlodziezy konkuruja o Best of Breed
pozniej psy z BOb konkuruja w danych grupach o Best of Group
a 10 zwyciezcow BOG o Best In Show - czyli tytul najpieknieszego psa wystawy

podpis pod fotka oznacza ze Jezz zdobyl tytul Zwyc Swiata i zostal zwyciezca rasy

Posted

Dzięki za wytłumaczenie :)
Zawsze sama próowałam rozwikłać te wszystkie skróty, nareszcie już rozumiem o co w nich chodzi ;)

Posted

Z notorycznego braku czasu dawno tu nie zaglądałam (wstyd się przyznać) ale taka okazja nie zdarza się codziennie!
Asiu wielgachne gratulacje za wyhodowanie Zw.Świata!!! To musi być powód do wielkiej radości i dumy.

Posted

[quote name='M&S']NEWS, NEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dżezik - ZWYCIĘZCA ŚWIATA 2012!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
[SIZE=2]stawka 61 basków
Wielkie gratulacje!!!!!!!

Posted

*anusia&ajlu* napisał(a):
Asiaczku twój uśmiech mówi wszystko za siebie, bo wzrok Dżeza-co się dzieje :D ;)
ale foteczka super, mało masz takich ;)

Zgadza się, bo zawsze to ja robie za fotografa, a Żeby zrobic zdjęcia (ja + pies) to rzeczywiście trudno...

pzdr.