gosiaja Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 to tak trochę z innej beczki ' poszukuje sprawdzonego przepisu na tiramisu może ktoś ma ?? Quote
Cienka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 gosiaja napisał(a):to tak trochę z innej beczki ' poszukuje sprawdzonego przepisu na tiramisu może ktoś ma ?? Tylko ja mam taki bezalkoholowy a to podobno barbażyństwo :) Quote
lourdnes Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ja bym chetnie pomogła ale kuchnia to ostatnie miejsce w domu gdzie mozna mnie spotkać :evil_lol: Quote
Cienka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 gosiaja napisał(a):ale dobry?? Pyszny :cool3::cool3: Quote
Cienka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 lourdnes napisał(a):Ja bym chetnie pomogła ale kuchnia to ostatnie miejsce w domu gdzie mozna mnie spotkać :evil_lol: I to jest wielki błąd zwłaszcza jak się lubi jeść tak jak ty :) Quote
lourdnes Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Cienka napisał(a):I to jest wielki błąd zwłaszcza jak się lubi jeść tak jak ty :) Wiem- dlatego lubię jeździć w trasę po towar bo wtedy jemy w restauracjach :evil_lol: I nie grozi otruciem rodziny :diabloti: Napisz ten przepis moze być ciekawie :cool3: Quote
Unbelievable Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 ale alkohol do tiramisu daje się tylko do kawy którą nasącza się biszkopty(i koniecznie musi być to amaretto!) a przepis na krem jest zwykle bardzo podobny, ubija się żółtka z cukrem, później miesza z tiramisu i dodaje delikatnie ubitą pianę z białek. Jeżeli chodzi o ilości, to nie mam zielonego pojęcia, zwykle robię na oko :evil_lol: Quote
jamnicze Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 To na czym Asiu byłaś w kinie? Niestety co do polskich filmów, to faktycznie trudno coś fajnego zobaczyć. Zresztą, to chyba bolączka nie tylko polskiego kina - jakby ludziom zabrakło pomysłów, prawie same przeróbki lub kolejne ekranizacje tego co już jest, a cha i jeszcze kolejne (najczęściej coraz gorsze) części filmów które były fajne, znaczy się część I ;) Quote
Asiaczek Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 gosiaja napisał(a):to tak trochę z innej beczki ' poszukuje sprawdzonego przepisu na tiramisu może ktoś ma ?? Oj, nie pomoge. Nigdy nie robiłam tego deseru... jamnicze napisał(a):To na czym Asiu byłaś w kinie? Niestety co do polskich filmów, to faktycznie trudno coś fajnego zobaczyć. Zresztą, to chyba bolączka nie tylko polskiego kina - jakby ludziom zabrakło pomysłów, prawie same przeróbki lub kolejne ekranizacje tego co już jest, a cha i jeszcze kolejne (najczęściej coraz gorsze) części filmów które były fajne, znaczy się część I ;) Pisałam juz. Byłam na Listy do M. Pzdr. Quote
Buszki Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 A ja bym takie tiramisu zjadła :loveu:. Quote
taxelina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tiramisu__Wlochy_,,26976849,9495.html kiedy zdjecia Erki? Quote
Asiaczek Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Nie wiem. Mam jakieś, ale Erki to na nich malutko... Pzdr. Quote
bety Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='gosiaja']to tak trochę z innej beczki ' poszukuje sprawdzonego przepisu na tiramisu może ktoś ma ?? [quote name='deer_1987']http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tiramisu__Wlochy_,,26976849,9495.html kiedy zdjecia Erki? Ja w niedzielę robiłam z tego samego portalu co podała deer ale z innego przepisu [FONT=MS Shell Dlg 2]http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Tiramisu,,-14245294,9495.html[/FONT] wyszedł, został zjedzony, nikomu nie zaszkodził :cool3::evil_lol: Oni w tych przepisach podają najczęściej żeby robić jako takie duże ciasto a potem pokroić. Ja robię jako osobne porcje w takich pucharkach, bardziej eleganco to wygląda no i wygodniej się je. Pzdr Quote
Asiaczek Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Wstawiam jedną fotkę z wrzesnia, kiedy to Siostry byly jeszcze dziewicami;) Uploaded with ImageShack.us Pzdr. Quote
taxelina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 A nie mozesz nam pokazac domowej obecnej Erki? Jedno zdjecie duzo czasu nie zajmie :razz: Quote
Buszki Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 [quote name='Asiaczek']Wstawiam jedną fotkę z wrzesnia, kiedy to Siostry byly jeszcze dziewicami;) Uploaded with ImageShack.us Pzdr. E tam,to się nie liczy :shake:. Quote
lourdnes Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Fotka fajna:) Siostry zadowolone , Jamnicze uśmiechnięta i jaka pamiątka z okresu panieńskiego :) Quote
Czoko Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Czy moglibyście nam pomóc w głosowaniu na Przytulisko Rachów Stary w konkursie KrakVet. - bezpośredni link jest w bannerku w moim podpisie! Przedwczoraj mieli przewagę 300 głosów, wczoraj 150, godzinę temu 130 a teraz 86.... W wewnętrznej ankiecie dogo w tym miesiącu wybrało przytulisko Rachów Stary i znowu widzę to bardzo czarno... coraz częściej przegrywamy... :placz: Z góry bardzo dziękujemy ! Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Dziękuję za odpowiedź Asiaczku! A ja tiramisu robię z tego przepisu - proste a jakie pyszne! :) http://kotlet.tv/tiramisu Quote
Buszki Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Ludzie! Skończcie z tym tiramisu,bo tak mi ślinka cieknie,że klawiaturę mam całą mokrą :evil_lol:. Quote
Cienka Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Buszki napisał(a):Ludzie! Skończcie z tym tiramisu,bo tak mi ślinka cieknie,że klawiaturę mam całą mokrą :evil_lol:. To jaki problem sobie zrobić tego nawet piec nie trzeba Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Wiesz, trzeba iść do sklepu, kupić potrzebne składniki, a jeszcze naczekać się aż się schłodzi w lodówce! :D Quote
Oscar Patric Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 wcinacie tiramisu,a Ja czekoladowy totr:eviltong: Quote
Recommended Posts