Asiaczek Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 A wiesz, żekiedys miałam fajna przygodę. Syn koleżanki z pracy strrraszliwie chciał miec kota perskiego. Ale jak był małymiał zrobione testy, które wykazały, że ma alergie na koty... Uwielbiakoty, chce je miec a tu.... zonk - alergia! Kwadratura koła... Ale że mieszkali wtedy w domku 1-rodzinnym, to ustalili, że pokój syna bedzie na I pięterku i kot tam nie bedzie miał wejscia. Kot tylko na parterze:) Przyszli do mnie, jeszcze wtedy nie miałam basków tylko 2 sznaucerki olbrzymki i 4 kicie perskie. Siedzieli prawie 6 godzin i.... syn koleżanki kichnął tylko raz... Wszyscy zdziwieni... Ponownie zrobiono testy na koty i okazało się, że on miał alergię na sierść kotów krótkowłosych, a na persy - nie:) Tak więc przy najbliższej okazji stali się szczęśliwymi posiadaczami 2 kici perskich (niestety, obie juz za TM....).I jak syn wyniósł się na własne smieci - od razu kupił 2 koty perskie.... Tak to smiesznie toczy się nasze zycie:) pzdr. Quote
A&L Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 To dziwne, że krótkowłose go uczulały, a persy nie :) Zazwyczaj to chyba działa odwrotnie. Chociaż słyszałam też teorię, że wiele zależy od koloru, ale ile jest w tym prawdy, to nie wiem. Bardzo mi się podobają olbrzymy :) Dlaczego z nich zrezygnowałaś? Quote
A&L Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Lepiej nie kracz, bo ja też do pewnego momentu nie miałam. Podobno teraz często nawet na starość potrafi się objawić ;/ Quote
wejherstaff Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ale tu kwieciście pięknie :loveu::loveu::loveu: Kotecki Super ! Quote
A&L Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 M&S napisał(a):Podobno, ale ja jestem dobrej mysli;) Trzeba być :) Jakby się człowiek miał przejmowac tym, co go może w życiu spotkać... Quote
M&S Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 A&L napisał(a):Trzeba być :) Jakby się człowiek miał przejmowac tym, co go może w życiu spotkać... No własnie..... Quote
taxelina Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Wiem ze np na swinki mozna miec alergie na ich sline albo mocz a nie tylko na siersc Quote
Oscar Patric Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 witamy cieplutko i spokojnego popołudnia życzymy Quote
Cienka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Asiu, trochę prywaty w naszym wspólnym interesie, kopiuję informację z mojej galerii Witajcie kochani, idą święta oraz nowy rok, zatem czas pomyśleć o prezentach gwiazdkowych. Chciałabym Wam zaproponować podobnie jak w ubiegłym roku udział w kalendarzu prezentującym nasze baski. Zasady i ceny (pomimo podwyżki VAT-u) pozostają bez zmian, czyli pokrótce dla przypomnienia: Kalendarz naścienny 13-sto kartkowy w formacie A3+ (306mm x 474mm) oprawiany w spirale Zip-Wire. Spirale i zawieszka w kolorze białym, papier matowy dwustronnie powlekany o gramaturze 250 g/m². Na karcie kalendarza możemy zamieścić od 1 do kilku sztuk zdjęć, dodatkowo można umieścić nazwę hodowli, logo, adres strony www, itp.... Układ graficzny strony kalendarza na podstawie 4 szablonów będę konsultowała z każdym indywidualnie. Każdy szczęśliwy "właściciel" karty kalendarza ze swoim baskiem musi zamówić minimum 2 sztuki kalendarza (musimy wydrukować razem min. 24 sztuki aby cena była atrakcyjna ). Osoby które nie będą miały własnej strony, ale mimo to chciałby zamówić kalendarz mogą zamówić od 1 sztuki Cena 1-2 szt - 37 zł/szt, każdy kolejny egzemplarz 36 zł/szt. Cena wysyłki w zależności od ilości zamówienia (cena zawiera zabezpieczenie przed zniszczeniem w trakcie wysyłki): - Paczka Poczta Polska - do 3 sztuk - wysyłka 14 zł - Paczka Poczta Polska - do 6 sztuk - wysyłka 16 zł - Firma kurierska do 10 szt - wysyłka 20 zł W tym roku aby dać szansę nowym baskomaniakom postanowiliśmy że każdy chętny może mieć jedną kartę kalendarza ze swoimi baskami. Kalendarz chcielibyśmy wydać na początku grudnia, stąd też wszystkich zainteresowanych prosimy o jak najszybszą deklarację oraz wysyłanie zdjęć w terminie do 20 listopada 2011 roku. O wyborze miesiąca w kalendarzu decyduje kolejność zgłoszeń. Kto pierwszy ten ma większy wybór. Proszę wszystkie osoby, które zgłoszą się do uczestnictwa w kalendarzu, o przesłanie na mój adres e-mail: la_mariposa2@o2.pl danych kontaktowych (adresu do wysyłki itd...), w tytule e-maila pisząc swój nick z dogomanii, co ułatwi nam kontakt. Wszelkich dodatkowych informacji udzielam pod nr tel. 517 796 461 lub e-mailem: la_mariposa2@o2.pl (w tytule wiadomości proszę wpisać NICK z DOGOMANI) WYKAZ MIESIĘCY W KALENDARZU STYCZEŃ LUTY MARZEC KWIECIEŃ MAJ CZERWIEC LIPIEC - Zina (Ziółek) SIERPIEŃ WRZESIEŃ PAŹDZIERNIK - Mośki (Cienka) LISTOPAD GRUDZIEŃ No to co, zaczynamy :smile: NA ZAPISY NA KALENDARZ ZAPASZAMY DO MOŚKOWEJ GALERII http://www.dogomania.pl/threads/192923-Basenji-Pina-i-Jogi-czyli-moje-mo%C5%9Bki?p=17891103#post17891103 Quote
Asiaczek Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 A&L napisał(a):To dziwne, że krótkowłose go uczulały, a persy nie :) Zazwyczaj to chyba działa odwrotnie. Chociaż słyszałam też teorię, że wiele zależy od koloru, ale ile jest w tym prawdy, to nie wiem. Bardzo mi się podobają olbrzymy :) Dlaczego z nich zrezygnowałaś? Wszystko musiałamogarnąć sama, nie wyrabiałam się czasowo, więc ... musiałam wybrać i wybrałam psy:) cienka - nie ma psrawy:) pzdr. Quote
M&S Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Asiu, mam nadzieję, że dotarłaś do domu w miarę szybko..... Quote
Asiaczek Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Uffff, wieczorne spacerki już zaliczone. Mam ostatnio ze spacerami duże problemy,bo Roma ma swoje "najpiękniejsze dni" i Serek i Dżezik szaleją... śpiewają, wyją... przy każdym pojawieniu się Romy - chcą ja kryć...musze mieć oczy dookoła głowy... Myslę, że od poniedziałku sprawy powinny wrócić na spokojniejsze tory. Ciekawe tylko, na jak długo, bo cos zaczyna się u Żelki..... Dzisiaj byłam na pysznym śniadanku u M&S - mniam, mniam.... nic nie smakuje tak dobrze, jak kanapki zrobione czyimiś rękoma;) Mam tez kilka fotek storczyków i mam Aiko i kicie. Jedynie zuźki nie udałomi się złapać obiektywem; była całyczas na górze i nie byłam dla niej az takim ciekawym obiektem...;) Może jutro uda mi się powstawiac fotki:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 M&S napisał(a):Asiu, mam nadzieję, że dotarłaś do domu w miarę szybko..... Byłam w domu przed 15-tą. Niestety, szybciej podjechało 520;) Pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 No to czekamy na fotki ze śniadanka. No i oczywiście żeby cieczkowo szybko i bezproblemowo przeszło. ;) Quote
A&L Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Asiaczek napisał(a):Wszystko musiałamogarnąć sama, nie wyrabiałam się czasowo, więc ... musiałam wybrać i wybrałam psy:) cienka - nie ma psrawy:) pzdr. Ale ja mówiłam o olbrzymach :) Dlaczego teraz są baski, a nie sznaucery :) Quote
Asiaczek Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 FredziaFredzia napisał(a):No to czekamy na fotki ze śniadanka. No i oczywiście żeby cieczkowo szybko i bezproblemowo przeszło. ;) Romka ma obecnie same najpiękniejsze dni;myślę, że do poniedziałku jestem uziemiona. Ale widzę, że juz chłopcy zaczynają interesować się Żelką...eh... ania90 napisał(a):witamy sie :) Witaj, witaj:) A&L napisał(a):Ale ja mówiłam o olbrzymach :) Dlaczego teraz są baski, a nie sznaucery :) Bo na sznaucery nie miałam miejsca w domu. Co można zdziałać w hodowli mając 1 suczkę...? Poza tym była jeszcze inna sprawa, ale o tym to nie chce pisać na forum... pzdr. Quote
tomecki Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Asiu, udało mi się nareszcie znaleźć chwilkę by zająć się tematem upominków (prezentów gwiazdkowych) o których ostatnio rozmawialiśmy, stąd też info zostawiam w twojej galerii. Kochani, jest propozycja by zrobić pen drive USB w kształcie basenji. Ponżej zamieszczam przykładowy wzór pendriva (z rudym baskiem bo jest ich chyba najwięcej). Pendrivy wykonane byłyby by w Chniach, aby móc złożyć zamówienie musielibyśmy zamówić minimum 50 szt. Koszt 1 sztuki - 4GB wyniósł by 79 zł (19 EURO). W cenie tej jest zawarta produkcja matrycy (koszt 1000 zł), import do Polski. Czas realizacji: ok. 20 dni roboczych, więc aby zdążyć przed gwiazdką musielibyśmy zamówić je do połowy listopada. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt na mój e-mail: studio@tomecki.pl Więcej wzorów znajdziecie na http://www.tomecki.flashandmore.pl/pendrive.php Quote
Asiaczek Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Wzory sa super i powiedziałabym, że jest ich.... aż za dużo;) Ja bym była chętna na 3 szt. Takie z rudymi baskami:) pzdr. Quote
tomecki Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Asiaczek napisał(a):Wzory sa super i powiedziałabym, że jest ich.... aż za dużo;) Ja bym była chętna na 3 szt. Takie z rudymi baskami:) pzdr. My byśmy wzięli 2, to jeszcze wolnych jest 45 :) Quote
Asiaczek Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='tomecki']My byśmy wzięli 2, to jeszcze wolnych jest 45 :) Hahaha... Szkoda, że ta matryca taka droga... Pzdr. Quote
Recommended Posts