Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz schodze z tobołkami na dól i zaczynamy pakowanie.
A, i dostałam info od Ingi (właścicielka JUMA MONGO Asiaczek FCI), że jak pogoda dopisze, to oni przyjadą towarzysko:)
Ależ się cieszę na to spotkanie:)

Trzymajcie kciukasy, przede wszystkim za Romkę:) Bo, choć jej konkurentka to w 1.2 Asiaczek, to Romka jakby nieco bliższa memu sercu. Dziwicie się?

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

Ania! napisał(a):
[FONT=Comic Sans MS]A już do szału doprowadzają mnie tacy, którzy stoją sobie i cieszą się, ze ich piesek taki odważny, bo mały, a zaczepia takie duże. [/FONT]

oooo , to to - tacy są moimi idolami :cooldevi: kocham słowa - proszę się nie bać , mój nic nie zrobi ... a"mój" ma 15cm w kłębie i przeleciał by między dziurami w zębach , u mojego psa :diabloti:

Asiu , pozamiataj tam co się da !!! :kciuki:

Posted

:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Qrcze ale super :) Asiaczki pozamiatały wystawę :multi::evil_lol: :multi:Wielgachne GRATKI !!!!!!! To te wszystkie z calych sil sciskane kciukajki - i prosze same BOB-y :diabloti: ;););)

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Mam już wieści z wystawy.
ROMKA BOB BABY
FELKA BOB WETERAN
SEREK CWC, BOS, BOB i BOG III

Moje posty u Asiaczka ciągle tak samo brzmią:lol: i niech tak będzie jak najdłużej !
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!! szczególne dla maleństwa:loveu:.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Mam już wieści z wystawy.
ROMKA BOB BABY
FELKA
BOB WETERAN
SEREK
CWC, BOS, BOB i BOG III

Asiaczki jak zwykle szaleją na ringach :D
GRATULUJEMY!!! Hmm Deja vu chyba mam :)
I przy okazji zapraszamy wszystkie Asiaczki na akitowy bazarek : PEŁNA OFERTA ORIFLAME

Posted

Hej, juz jestem.
Psy wysikane, nakarmione, ja z herbatka u boku, siadam do kompa, aby zameldować się po powrocie:)

Tak na szybko.
Wystawa miała miejsce na lotnisku; wiatr z rana niesamowity, wywiewało nas na wszystkie strony. Ale plus taki, że pomimo tasmy - szliśmy sobie na spaceros bez smyczek daleko daleko, hen hen na lotnisko.... Psiaki się wyszalały, porobiły, co się dało, a ja tez odstresowana:)

Ringi spore, choc niezbyt duże. Niestety, jak to z trawiastymi ringami bywa - nierówne. A wiecie, co Serek dostał za BOB'ka? Próbujcie zgadnąć, bo - choć wierzę w ludzką inteligencję - nie zgadniecie. Daję Wam 10 prób;)

Sama ocena. Oceniała nas sędzia z Litwy - Zivile Povilaitiene, hodująca akity japońskie. Tak więc znająca się na gr. V.
Serek - przed oceną MUSIAŁ, po prostu musiał każdemu psu zajrzec pod sukienkę, tzn. pod ogon:diabloti:. I każdą chciał kryć! Macho i Antonio Banderas w jednej osobie nam rośnie pod bokiem...
Na ringu trochę podminowany tymi próbami z suczkami, ale do opanowania. CAC, BOS, BOB, BOG3

Romka - z konkurencją u boku dzielnie wkroczylismy na ring. Konkurencja to JAZZIJA Ameba, córeczka po Abotere's ADUNBI x ONLY Stellanova. Sunia przepięknie pręgowana, jeszcze dosyć drobna, choć wyższa od Romki. Piękna głowa i pyszczek. Niestety, jeszcze brak obycia ringowego i drobniejsza kość dały przewagę Romce i to Romka zgarnęła I miejsce. Romka dostała tez duuuuuuzy plus za ruch u pani sędzi. To już następna osoba, która zwróciła uwagę na jej ruch. W.o.1, Best Baby:)

Felka - pokazała swój piękny ruch i sędzinie tez się podobała:)Dosk.1, Best Veteran.

No i finał wystawy - BIS'y.
Bisy miały zacząć się o godz. 16-tej. a tutaj o godz. ok. 14.30 słyszę, że zaczyna się BIS BABY.... Noooo, aż takiego przyspieszenia to się nie spodziewałam i Romka wyciągnięta z kontenerka nie za bardzo potrafiła skoncentrować się na mnie i na tym, czego od niej chcę... Ale i tak stała b.ładnie, trochę gorzej w bieganie; ineresowało ją to, co na ziemi...:evil_lol:

Spotkałam Ingę z Pauliusem i malutką Ameliją:loveu:, była Indre z JAZZIJĄ, sporo Polaków...i - co najwazniejsze - znowu przywieźliśmy do PL sporo litewskich CAC'ów, BOS'ów i BOB'ów. Juz nie mówiąc o miejscach na pudłach:)

Zdjęcia są, ale musze poczekać aż Klaudia mi je prześle:)

Na razie - dobranocka!

Pzdr.

Posted

Ale super wiadomości :) Jak miło sie obudzic i czytać takie rewelacje :multi::multi::multi:Ale ja wiedziałam ,ze będzie dobrze :evil_lol:a w Romeczke to juz wiadomo ,ze obstawiałam jako moją faworyte :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Korenia']Gratulejszyn :)!
To ja typuję pierwsza Serek dostał twrożek w pudełku :D
RAZ!
Pudło..., ale nagroda warta przemyślenia:)

[quote name='lourdnes']Ale super wiadomości :) Jak miło sie obudzic i czytać takie rewelacje :multi::multi::multi:Ale ja wiedziałam ,ze będzie dobrze :evil_lol:a w Romeczke to juz wiadomo ,ze obstawiałam jako moją faworyte :loveu::loveu::loveu:
Hahaha, Romcia ma jeszcze problem z bieganiem, za bardzo interesuje ja to, co jest na ziemi, ale pracujemy nad tym. W stójce - OK.

pzdr.

Posted

[quote name='agnethka']Hmm... my rok temu w Krośnie dostaliśmy T-shirt za BOB, ale myślę, że Litwini byli bardziej oryginalni ;)
hmm.. strzelam - nagrodą był posążek (figurka) rasy basenji :D
DWA!
Pudło, ale za taki t-shirt to bym się nie obraziła:)

[quote name='Madunia']Wielkie Gratulacje!
To ja za BOB obstawiam jakąś zastawę z psami :P
TRZY!
Pudło, dla ułatwienia dodam, że nagroda była b.skromna...

Pzdr.

Posted

W stójce to ja wiem ,że Romcia jest rewelka :loveu: Juz ja ją tu sledzę ;)
To ,ze czasem spojrzy na ziemie ja jej wybaczam :eviltong: bo słoneczko jak dla mnie i tak robi mega postępy -jest cudna i z tego co piszesz bardzo zdolna i grzeczna i u mnie ma : :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: