Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz do Was polecę, bo z rańca idę na pocztę; mam nastepną monetę z Mennicy Państwowej - kwiaty! Monety sa cudne i bardzo się ciesze z tej sybskrypcji...

Pzdr.

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

To może wyślij, bo nie wiem, gdzie będziemy mgoły się spotkac? Na pewno na Klubowej we wrzesniu, hahaha, ale to trochę czekania jest, a ja wcześniej potrzebuję pen'a...

Pzdr.

Posted

Ha!
Fachowiec od pralki już poszedł, a ja za chwilę zrobię pierwsze pranie. Potem drugie, i trzecie.... i nie wiem czy skończy się na trzech czy czterech...;)

Pzdr.

Posted

Dzień przeszedł b.miło. Oprócz jednego zdarzenia z sąsiadka, która znowu wyprowadzała swojego psa bez smyczy... głupota ludzka nie zna granic, a głupota mojej sąsiadki - powinna fruwać...

Pzdr.

Posted

Ale fajne szkodniki na fotkach :) Odnosnie pogody ja właśnie wróciłam opalona. Robiłam ogrodzenie na słonku i ledwie dychałam taka zapiekanka była a dopiero co była majowa zima. Juz nie wiem jakie ciuchy z soba zabierac jak gdzies jadę .
A sasiadka jakiego ma psa ,ze go tak wypuszcza luzem? Moze to jakis ślimak albo cosik tresowanego ?

Posted

[quote name='Asiaczek']To kundelek...
Do psa nic nie mam, ale do tej kretynki to mam wiele zastrzeżeń...

Pzdr.[/QUOTE]
Pies zawsze jest niewinny. Głupi i nieodpowiedzialni są ludzie. Najgorsi zaś tacy, co to widzą psy na smyczy i podchodzą ze swoim "bo on się chce pobawić" :angryy:

Posted

[quote name='Gioco']Pies zawsze jest niewinny. Głupi i nieodpowiedzialni są ludzie. Najgorsi zaś tacy, co to widzą psy na smyczy i podchodzą ze swoim "bo on się chce pobawić" :angryy:
Ja gdzieś wyczytałam, dawno-dawno temu, że jeżeli ktoś prosi cię, abyś wzięła psa na smycz, to zrób to. I nie dyskutuj.
Kretynka nie zna tej zasady i na dodatek nie umie czytać. Bo na klatce schodowej wisi jak byk - wyprowadzaj swoje psy na smyczy i w kagańcu. Jednak PRL nie do końca zasługuje na szacunek...;)

Chociaz dzisiaj, po 3-krotnej bezsensownej dyskusji z jakąś pańcią, pańcia, jak mnie zobaczyła z psami, wzięła swoją sukę na smycz i nawet lekko odsunęła się z drogi:) Tylko po co były te poprzednie, hm, dyskusje...?

pzdr.

Posted

A ten jej pies jest jakis grozny , zaczepny? U nas wszyscy maja na smyczach tylko jakis chlopak chodzi z haskiem bez. Ale jego pies jest wlasnie wytresowany i chodzi przy nodze. Chlopak go na laczce odsyla zeby pobiegal ale jak zawola pies zawsze jest przy nodze i nie ruszy sie bez komendy chociazby nie wiem co. Przechodzilam kolo niego ze szkodnikami, ktore malo sie nie podusily tak chcialy powachac haska a ten ani drgnal. I czesto widze te pare i nie maja ani smyczy ani kaganca ale hasek zawsze jest posluszny. Nawet pod sklepem siedzial i czekal na swojego pana w sasiedztwie obcych uwiazanych psow i nie ruszyl sie z miejsca.Normalnie podziw jak ten pies jest ulozony.

Posted

Jej pies za każdym razem jak mnie widzi i jak widzi mnie z psami - startuje. Oszczekuje i doskakuje do nóg. Pańcia nic nie widzi...

Natomiast co do tego, co napisałaś o huskim, to jestem zdecydowanym przeciwnikiem trenowania posłuszeństwa na "żywym organizmie" innych psów. A juz pozostawianie psa POD sklepem to - jak dla mnie - żaden podziw ode mnie nie wyjdzie.
Pies zawsze pozostanie zwierzęciem. Gdy właściciela nie ma w pobliżu, to i reakcje psa sa inne. Więc pies pozostawiony sam sobie POD sklepem - nadal może być niebezpieczny...
Takiemu zachowaniu ja mówię zdecydowane NIE.

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Jej pies za każdym razem jak mnie widzi i jak widzi mnie z psami - startuje. Oszczekuje i doskakuje do nóg. Pańcia nic nie widzi...

Natomiast co do tego, co napisałaś o huskim, to jestem zdecydowanym przeciwnikiem trenowania posłuszeństwa na "żywym organizmie" innych psów. A juz pozostawianie psa POD sklepem to - jak dla mnie - żaden podziw ode mnie nie wyjdzie.
Pies zawsze pozostanie zwierzęciem. Gdy właściciela nie ma w pobliżu, to i reakcje psa sa inne. Więc pies pozostawiony sam sobie POD sklepem - nadal może być niebezpieczny...
Takiemu zachowaniu ja mówię zdecydowane NIE.

Pzdr.
Mi akurat zaimponowal tym ,ze potrafil tak ułożyc psa bo to juz napewno wymaga wiedzy i znajomosci psychologii psa.Ja ich czasem widuje bo tez mieszkaja gdzies obok na osiedlu.Hasek zawsze jest zadowolony nie wyglada na zlamanego psa a raczej szczesliwego i naprawde bylam w szoku ,ze ten pies nie ruszul sie spod sklepu.
Sasiadka jak robi takie numery to faktycznie baba bez wyobrazni i nieodpowiedzialna.Jak najbardziej jestem za smyczami ale akurat jesli ktos ma tak wychowanego psa jak hasek z mojego osiedla to nie mam nic przeciwko bo nie czuje sie wogole zagrozona. Oni mijaja sie z innymi psami na chodniku a ten pies idzie jak w cyrku. Pomerduje sobie ogonem i patrzy co jego pan na to. Wrażenie na mnie zrobili :)

Posted

Gdy jest łąka, las,park - to jeszcze zdzierżę. Ale na ulicy osiedlowej - uważam, że nakaz o trzymaniu na smyczy obowiązuje wszystkich. Może jestem przewrażliwiona, ale juz nie takie akcje widziałam w wykonaniu naprawdę dobrze wyszkolonych psów...

Pzdr.

Posted

Napisze u Ciebie :)
więc składniki jak Twoje , tylko że nie kupiłam sosu knorra ... tu zastosowałam zamiennik
czyli obsmażona pierś i pieczarki , wsadzone do gara , zalane wodą , do tego listek laurowy , pieprz , curry , czosnek
jak się podusiło do miękkości , dodałam serek topiony , potem śmietanę , odrobinę soku z cytryny i natkę pietruszki

PYCHA !!!

Posted

Aaaaa, to wg mnie, prawie połączyłaś 2 moje przepisy: ten podane + inny.
Te inny:
Serek topiony
Kawałek sera żółtego startego na grubej tarce
Kawałek sera pleśniowego pokruszonego
Śmietana
- ten sosik można wykorzystac do każdego makaronu i - jak widać - do Twojej potrawy też:)

Pzdr.