AMIŚKA Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Asiaczek']Na wystawę w Opolupojechali: Kanibaru FROMAJE FRAIS 9Serek) OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofik) ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI (Roma) - absolutna debiutantka OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi) LOVE IS IN THE AIR AsiaczekFCI (Erka) FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) Silna ekipa, to i wyniki sa całkiem-całkiem:) I tak: Serek - dosk.1, CWC, r.CACIB Ofik - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB, BOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ofik rozpoczął Interchampionat:) Roma - w.o.1, Best Baby, BIS BABY2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała dała z siebie wszystko i zadziwiła mnie niesamowicie...Ma Romcia potencjał, oj ma! Szepsi - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, na finałach "wyszła z grupy". Po prostu zjawiskowa w ruchu; dawno nie widzialam tak biegnącego basenji, serio....Szepsi, tak jak i niezyjąca Maśka ["], są po Żelce. Tak więc ten ruch to chyba Mamcia w genach przekazała... Szepsi była pokazana przez Madunia, której pięknie dziękuję za cudny handling na ringu i na finałach:) Dodatkowo Szepsi zakończyła Młodzieżowy Championat Polski!!! Brawo, Buszki, Brawo Szepsi!!! Erka - mimo konkurencji w katalogu, sama dzielnie broniła się w kl. championów - dosk.1, CWC, CACIB, BOS Felka - dosk.1, Naj. Weteran. Niestety na finałach nie wpadła oko sędziemu... Pzdr. WIELKIE GRATULACJE!!! Quote
Asiaczek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Zuza i Noddy']A ja się jeszcze tak przypomnę, czy pisała pani, żeby w Senecu Serek był w otwartej?[/QUOTE] Tak, pisałam i mam odp., że przeniesli:) [quote name='Vectra']Asiu moja kochana , jak już tak mnie na obiadek zapraszasz , oczywiście wpadnę !!! zapowiem się wcześniej ;) Przypomnij mi proszę przepis , na to żarełko z kurczaka pieczarek w sosiku :modla:[/QUOTE] Kurczaczek, nie kojarzę, o jaki przepis chodzi. Może o ten: pierś kurczaka sos Knorra (grzybowo-smietanowy pieczarki makaron ------------ Pieczarki umyc, pokroić, obsmażyć. Pierś kurczaka umyc, pokroić, obsmazyć do miękkości. Pieczarki + usmazona pierś + sos Knorr'a + przyprawy = do jednego garnka, zagrzać. Ugotowac makaron i taki ugotowany polać sosem:) Przyprawy mogą być takie: sól i pieprz (koniecznie!), curry, czosnek... Jeeee, jakie piękne pucharki dla Ofika i Romci:) Dziękujemy!!! Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Zuza i Noddy']A ja się jeszcze tak przypomnę, czy pisała pani, żeby w Senecu Serek był w otwartej?[/QUOTE] Ale i tak coś mi się w tej statystyce nie zgadza... Bo chyba jest nadal niepełna... Quote
lourdnes Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 O qrcze ale tytułów :) wielgachne Gratki ale ja musze jeszcze te wszystkie skroty poznac - BOB-a juz znam :evil_lol: Dla Romci Big smaczniasta kostucha do ogryzaniaza za taki wspanialy debiut i uscisk każdej łapki ode mnie :loveu: Quote
Rinuś Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 o kurde wchodzę i czytam, że Twój psiak zaginął??? przykro mi strasznie, 3mam kciuki że się znajdzie :roll: Quote
Asiaczek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='lourdnes']O qrcze ale tytułów :) wielgachne Gratki ale ja musze jeszcze te wszystkie skroty poznac - BOB-a juz znam :evil_lol: Dla Romci Big smaczniasta kostucha do ogryzaniaza za taki wspanialy debiut i uscisk każdej łapki ode mnie :loveu: BOS - Best of Sex - w PL Zwycięzca - czyli Najlepszy Pies w Rasie i Najlepsza Suka w Rasie (tylko dorosłe). Widzisz, juz znasz następne tytuły;) [quote name='Rinuś']o kurde wchodzę i czytam, że Twój psiak zaginął??? przykro mi strasznie, 3mam kciuki że się znajdzie :roll: Witaj:) Pzdr. Quote
Izabela124. Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Asiaczek']Na wystawę w Opolupojechali: Kanibaru FROMAJE FRAIS 9Serek) OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofik) ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI (Roma) - absolutna debiutantka OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi) LOVE IS IN THE AIR AsiaczekFCI (Erka) FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka) Silna ekipa, to i wyniki sa całkiem-całkiem:) I tak: Serek - dosk.1, CWC, r.CACIB Ofik - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB, BOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ofik rozpoczął Interchampionat:) Roma - w.o.1, Best Baby, BIS BABY2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała dała z siebie wszystko i zadziwiła mnie niesamowicie...Ma Romcia potencjał, oj ma! Szepsi - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, na finałach "wyszła z grupy". Po prostu zjawiskowa w ruchu; dawno nie widzialam tak biegnącego basenji, serio....Szepsi, tak jak i niezyjąca Maśka ["], są po Żelce. Tak więc ten ruch to chyba Mamcia w genach przekazała... Szepsi była pokazana przez Madunia, której pięknie dziękuję za cudny handling na ringu i na finałach:) Dodatkowo Szepsi zakończyła Młodzieżowy Championat Polski!!! Brawo, Buszki, Brawo Szepsi!!! Erka - mimo konkurencji w katalogu, sama dzielnie broniła się w kl. championów - dosk.1, CWC, CACIB, BOS Felka - dosk.1, Naj. Weteran. Niestety na finałach nie wpadła oko sędziemu... Pzdr. [quote name='Asiaczek']Mała niespodzianka dla wiernych podglądaczy:) Nowe Championy, jeszcze cieplutkie, prosto w Węgier... LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erka - nowy Champion Węgier! Uploaded with ImageShack.us FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI vel Felka - nowy Champion Weteranów Węgier! Uploaded with ImageShack.us Kanibaru FROMAJE FRAIS vel Serek - nowy Młodzieżowy Champion Węgier! Uploaded with ImageShack.us Abotere's WAHZIRI vel Wazi - nowy Champion Węgier! Uploaded with ImageShack.us Pzdr.Spóźnione gratulacje!!!!!!!!! Quote
Asiaczek Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='gosiaja']przepis dodany[/QUOTE] gosiaja - jak zwykle - czujna:) [quote name='Izabela124.']Spóźnione gratulacje!!!!!!!!![/QUOTE] Dziękować:) Pzdr. Quote
lourdnes Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Asiaczek']BOS - Best of Sex - w PL Zwycięzca - czyli Najlepszy Pies w Rasie i Najlepsza Suka w Rasie (tylko dorosłe). Widzisz, juz znasz następne tytuły;) Pzdr.[/QUOTE] O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh: Quote
Iza. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='lourdnes']O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh:[/QUOTE] W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata. Psy dorosłe z pierwszych lokat (i suki też, ale oddzielnie) wychodzą do porównania ( z klas: pośredniej, otwartej i championów) wybierany jest najlepszy pies danej płci i to jest właśnie BOS. Później do porównania wychodzą Najlepsze dorosłe psy + najlepszy junior i z pośród nich wybierany jest BOB -zwycięzca rasy. Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P Quote
lourdnes Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Iza.']W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata. Psy dorosłe z pierwszych lokat (i suki też, ale oddzielnie) wychodzą do porównania ( z klas: pośredniej, otwartej i championów) wybierany jest najlepszy pies danej płci i to jest właśnie BOS. Później do porównania wychodzą Najlepsze dorosłe psy + najlepszy junior i z pośród nich wybierany jest BOB -zwycięzca rasy. Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P[/QUOTE] Oj tak juz z za chmurek wychodzi słonko :) A te poszczegolne klasy kiedy jest jaka ? Strasznie tu tego wszystkiego duzo i stad zamieszanie Quote
Iza. Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='lourdnes']Oj tak juz z za chmurek wychodzi słonko :) A te poszczegolne klasy kiedy jest jaka ? Strasznie tu tego wszystkiego duzo i stad zamieszanie[/QUOTE] Klasa baby od 3 do 6 miesiąca szczeniaki od 6 do 9 miesiąca młodzież od 9 do 18 miesiąca pośrednia od 15 do 24 miesiąca otwarta powyżej 15 miesiąca championów po uzyskaniu championatu ;) Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;) Quote
lourdnes Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Iza.']Klasa baby od 3 do 6 miesiąca szczeniaki od 6 do 9 miesiąca młodzież od 9 do 18 miesiąca pośrednia od 15 do 24 miesiąca otwarta powyżej 15 miesiąca championów po uzyskaniu championatu ;) Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;)[/QUOTE] O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ? Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='lourdnes']O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh: Bos (Best of Sex) - Najlepszy Pies w Rasie Bos (Best of Sex) - Najlepsza Suka w Rasie - oba te BOS'y startują o tytuł BOB (Best of Breed). Do tego tytułu startują równiez Najlepszy Junior + Najlepszy Weteran. Tak więc na ringu, gdy ma być porównanie o BOB - powinny byc 4 psy. Najlepszy Pies (BOS) Najlepsza Suka (BOS) Najlepszy Junior Najlepszy Weteran. Może tez być taka sytuacja (bardzo częsta na naszych ringach), że nie ma Najlepszego Weterana. [quote name='Iza.']W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata. Psy dorosłe z pierwszych lokat (i suki też, ale oddzielnie) wychodzą do porównania ( z klas: pośredniej, otwartej i championów) wybierany jest najlepszy pies danej płci i to jest właśnie BOS. Później do porównania wychodzą Najlepsze dorosłe psy + najlepszy junior i z pośród nich wybierany jest BOB -zwycięzca rasy. Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P Zapomniałas o Najlepszym Weteranie... [quote name='Iza.']Klasa baby od 3 do 6 miesiąca szczeniaki od 6 do 9 miesiąca młodzież od 9 do 18 miesiąca pośrednia od 15 do 24 miesiąca otwarta powyżej 15 miesiąca championów po uzyskaniu championatu ;) Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;) I jeszcze klasa weteranów - od 8 lat wzwyż... [quote name='lourdnes']O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ? Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol: W klasach baby i puppy (szczeniąt) sa nieco inne oceny: wybitnie obiecujący obiecujący i pozostałe - zdecydowanie negatywne...:) W każdej klasie, od klasy młodziezy włącznie, możesz dostać oceny: doskonała bardzo dobra dobra dostateczna nie do oceny ... Do wszelkich porównań wchodzą psy/suki TYLKO z ocenami doskonałymi (w przypadku klas "dorosłych"). Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='lourdnes']O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ? Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol:[/QUOTE] Jak masz katalog z dobrego Miasta to przeglądnij go od poczatku. Tam sa wszystkie potrzebne informacje:) Pzdr. Quote
Patisa Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Asiaczek']Mój... Pzdr.[/QUOTE] wow... to przykre :/ a od której strony ciągnie się ten temat? Bo wstyd się przyznać, ale wcześniej nie zaglądałam i nic kompletnie nie wiem... Quote
Asiaczek Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='Patisa']wow... to przykre :/ a od której strony ciągnie się ten temat? Bo wstyd się przyznać, ale wcześniej nie zaglądałam i nic kompletnie nie wiem... Na DGM jest załóżony wątek o zaginionym Wazirku: http://www.dogomania.pl/threads/206054-Zagin%C4%85%C5%82-basenji-Warszawa-Mokot%C3%B3w-13.04.2011-r.?p=16835465#post16835465 Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 Dzisiaj na wystawie CACIB w Łodzi PEPPERMINT fRIEND Asiaczek FCi uzyskał ostatni wniosek do tytułu MŁODZIEŻOWY CHAMPION POLSKI!!!!!! Jupiiiiiiiiii:) Pzdr. Quote
lourdnes Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Katalogu nie mam ale juz wszystko kumam .Dziękuje za wyczerpujące opisy bo wczesniej to była czarna magia :) Widzę ,że zapowiada mi sie duzo zabawy w wystawy jak szkodniki podrosną . Teraz dostały tą ocene wybitnie obiecująca ale to i tak chyba za wczesnie na rokowania- jak w koniach czy dzieciach- do konca nie wiadomo co to wyrosnie :eviltong: ;) :diabloti: O Pepitku słyszałam , Zielona Happy :evil_lol: Quote
taxelina Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Asiaczek']Dzisiaj na wystawie CACIB w Łodzi PEPPERMINT fRIEND Asiaczek FCi uzyskał ostatni wniosek do tytułu MŁODZIEŻOWY CHAMPION POLSKI!!!!!! Jupiiiiiiiiii:) Pzdr. Gratulacje! Quote
Paula03 Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='Asiaczek']Dzisiaj na wystawie CACIB w Łodzi PEPPERMINT fRIEND Asiaczek FCi uzyskał ostatni wniosek do tytułu MŁODZIEŻOWY CHAMPION POLSKI!!!!!! Jupiiiiiiiiii:) Pzdr. Gratulujemy! Quote
Recommended Posts