Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asiaczek']Na wystawę w Opolupojechali:
Kanibaru FROMAJE FRAIS 9Serek)
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofik)
ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI (Roma) - absolutna debiutantka
OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi)
LOVE IS IN THE AIR AsiaczekFCI (Erka)
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka)

Silna ekipa, to i wyniki sa całkiem-całkiem:) I tak:
Serek - dosk.1, CWC, r.CACIB
Ofik - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB, BOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ofik rozpoczął Interchampionat:)
Roma - w.o.1, Best Baby, BIS BABY2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała dała z siebie wszystko i zadziwiła mnie niesamowicie...Ma Romcia potencjał, oj ma!

Szepsi - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, na finałach "wyszła z grupy". Po prostu zjawiskowa w ruchu; dawno nie widzialam tak biegnącego basenji, serio....Szepsi, tak jak i niezyjąca Maśka ["], są po Żelce. Tak więc ten ruch to chyba Mamcia w genach przekazała...
Szepsi była pokazana przez Madunia, której pięknie dziękuję za cudny handling na ringu i na finałach:)
Dodatkowo Szepsi zakończyła Młodzieżowy Championat Polski!!! Brawo, Buszki, Brawo Szepsi!!!

Erka - mimo konkurencji w katalogu, sama dzielnie broniła się w kl. championów - dosk.1, CWC, CACIB, BOS

Felka - dosk.1, Naj. Weteran. Niestety na finałach nie wpadła oko sędziemu...

Pzdr.

WIELKIE GRATULACJE!!!

• Replies 49.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']A ja się jeszcze tak przypomnę, czy pisała pani, żeby w Senecu Serek był w otwartej?[/QUOTE]
Tak, pisałam i mam odp., że przeniesli:)

[quote name='Vectra']Asiu moja kochana , jak już tak mnie na obiadek zapraszasz , oczywiście wpadnę !!! zapowiem się wcześniej ;)
Przypomnij mi proszę przepis , na to żarełko z kurczaka pieczarek w sosiku :modla:[/QUOTE]
Kurczaczek, nie kojarzę, o jaki przepis chodzi.
Może o ten:
pierś kurczaka
sos Knorra (grzybowo-smietanowy
pieczarki
makaron
------------
Pieczarki umyc, pokroić, obsmażyć.
Pierś kurczaka umyc, pokroić, obsmazyć do miękkości.
Pieczarki + usmazona pierś + sos Knorr'a + przyprawy = do jednego garnka, zagrzać.
Ugotowac makaron i taki ugotowany polać sosem:)
Przyprawy mogą być takie: sól i pieprz (koniecznie!), curry, czosnek...

Jeeee, jakie piękne pucharki dla Ofika i Romci:)
Dziękujemy!!!

Pzdr.

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']A ja się jeszcze tak przypomnę, czy pisała pani, żeby w Senecu Serek był w otwartej?[/QUOTE]
Ale i tak coś mi się w tej statystyce nie zgadza... Bo chyba jest nadal niepełna...

Posted

O qrcze ale tytułów :) wielgachne Gratki ale ja musze jeszcze te wszystkie skroty poznac - BOB-a juz znam :evil_lol:
Dla Romci Big smaczniasta kostucha do ogryzaniaza za taki wspanialy debiut i uscisk każdej łapki ode mnie :loveu:

Posted

[quote name='lourdnes']O qrcze ale tytułów :) wielgachne Gratki ale ja musze jeszcze te wszystkie skroty poznac - BOB-a juz znam :evil_lol:
Dla Romci Big smaczniasta kostucha do ogryzaniaza za taki wspanialy debiut i uscisk każdej łapki ode mnie :loveu:
BOS - Best of Sex - w PL Zwycięzca - czyli Najlepszy Pies w Rasie i Najlepsza Suka w Rasie (tylko dorosłe).
Widzisz, juz znasz następne tytuły;)

[quote name='Rinuś']o kurde wchodzę i czytam, że Twój psiak zaginął??? przykro mi strasznie, 3mam kciuki że się znajdzie :roll:
Witaj:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Na wystawę w Opolupojechali:
Kanibaru FROMAJE FRAIS 9Serek)
OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Ofik)
ROMANTIC SMILE Asiaczek FCI (Roma) - absolutna debiutantka
OLA CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI (Szepsi)
LOVE IS IN THE AIR AsiaczekFCI (Erka)
FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI (Felka)

Silna ekipa, to i wyniki sa całkiem-całkiem:) I tak:
Serek - dosk.1, CWC, r.CACIB
Ofik - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB, BOG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ofik rozpoczął Interchampionat:)
Roma - w.o.1, Best Baby, BIS BABY2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mała dała z siebie wszystko i zadziwiła mnie niesamowicie...Ma Romcia potencjał, oj ma!

Szepsi - dosk.1, Zwyc. Młodziezy, Naj. Junior, na finałach "wyszła z grupy". Po prostu zjawiskowa w ruchu; dawno nie widzialam tak biegnącego basenji, serio....Szepsi, tak jak i niezyjąca Maśka ["], są po Żelce. Tak więc ten ruch to chyba Mamcia w genach przekazała...
Szepsi była pokazana przez Madunia, której pięknie dziękuję za cudny handling na ringu i na finałach:)
Dodatkowo Szepsi zakończyła Młodzieżowy Championat Polski!!! Brawo, Buszki, Brawo Szepsi!!!

Erka - mimo konkurencji w katalogu, sama dzielnie broniła się w kl. championów - dosk.1, CWC, CACIB, BOS

Felka - dosk.1, Naj. Weteran. Niestety na finałach nie wpadła oko sędziemu...

Pzdr.

[quote name='Asiaczek']Mała niespodzianka dla wiernych podglądaczy:)
Nowe Championy, jeszcze cieplutkie, prosto w Węgier...

LOVE IS IN THE AIR Asiaczek FCI vel Erka - nowy Champion Węgier!

Uploaded with ImageShack.us

FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek FCI vel Felka - nowy Champion Weteranów Węgier!

Kanibaru FROMAJE FRAIS vel Serek - nowy Młodzieżowy Champion Węgier!

Abotere's WAHZIRI vel Wazi - nowy Champion Węgier!

Pzdr.Spóźnione gratulacje!!!!!!!!!

Posted

[quote name='gosiaja']przepis dodany[/QUOTE]
gosiaja - jak zwykle - czujna:)

[quote name='Izabela124.']Spóźnione gratulacje!!!!!!!!![/QUOTE]
Dziękować:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']BOS - Best of Sex - w PL Zwycięzca - czyli Najlepszy Pies w Rasie i Najlepsza Suka w Rasie (tylko dorosłe).
Widzisz, juz znasz następne tytuły;)

Pzdr.[/QUOTE]
O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh:

Posted

[quote name='lourdnes']O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh:[/QUOTE]

W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata.
Psy dorosłe z pierwszych lokat (i suki też, ale oddzielnie) wychodzą do porównania ( z klas: pośredniej, otwartej i championów) wybierany jest najlepszy pies danej płci i to jest właśnie BOS.
Później do porównania wychodzą Najlepsze dorosłe psy + najlepszy junior i z pośród nich wybierany jest BOB -zwycięzca rasy.

Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P

Posted

[quote name='Iza.']W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata.
Psy dorosłe z pierwszych lokat (i suki też, ale oddzielnie) wychodzą do porównania ( z klas: pośredniej, otwartej i championów) wybierany jest najlepszy pies danej płci i to jest właśnie BOS.
Później do porównania wychodzą Najlepsze dorosłe psy + najlepszy junior i z pośród nich wybierany jest BOB -zwycięzca rasy.

Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P[/QUOTE]
Oj tak juz z za chmurek wychodzi słonko :) A te poszczegolne klasy kiedy jest jaka ? Strasznie tu tego wszystkiego duzo i stad zamieszanie

Posted

[quote name='lourdnes']Oj tak juz z za chmurek wychodzi słonko :) A te poszczegolne klasy kiedy jest jaka ? Strasznie tu tego wszystkiego duzo i stad zamieszanie[/QUOTE]

Klasa baby od 3 do 6 miesiąca
szczeniaki od 6 do 9 miesiąca
młodzież od 9 do 18 miesiąca
pośrednia od 15 do 24 miesiąca
otwarta powyżej 15 miesiąca
championów po uzyskaniu championatu ;)

Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;)

Posted

[quote name='Iza.']Klasa baby od 3 do 6 miesiąca

Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;)[/QUOTE]
O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ?
Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol:

Posted

[quote name='lourdnes']O qrcze to sie jednak troche pogubiłam bo przeciez BOB też jest najlepszy w rasie :hmmmm: Czy to jest jakas zależność kiedy przyznaja BOB a BOS ? Albo ja coś wolno trybie :huh:
Bos (Best of Sex) - Najlepszy Pies w Rasie
Bos (Best of Sex) - Najlepsza Suka w Rasie
- oba te BOS'y startują o tytuł BOB (Best of Breed).
Do tego tytułu startują równiez Najlepszy Junior + Najlepszy Weteran. Tak więc na ringu, gdy ma być porównanie o BOB - powinny byc 4 psy.
Najlepszy Pies (BOS)
Najlepsza Suka (BOS)
Najlepszy Junior
Najlepszy Weteran.
Może tez być taka sytuacja (bardzo częsta na naszych ringach), że nie ma Najlepszego Weterana.

[quote name='Iza.']W każdej klasie wybierany jest pies najlepszy - pierwsza lokata.
Mam nadzieję że udało mi się w miarę jasno napisać :P
Zapomniałas o Najlepszym Weteranie...

[quote name='Iza.']Klasa baby od 3 do 6 miesiąca
Jak coś jeszcze nie jasne to pytaj ;)
I jeszcze klasa weteranów - od 8 lat wzwyż...

[quote name='lourdnes']O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ?
Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol:
W klasach baby i puppy (szczeniąt) sa nieco inne oceny:
wybitnie obiecujący
obiecujący
i pozostałe - zdecydowanie negatywne...:)

W każdej klasie, od klasy młodziezy włącznie, możesz dostać oceny:
doskonała
bardzo dobra
dobra
dostateczna
nie do oceny
...
Do wszelkich porównań wchodzą psy/suki TYLKO z ocenami doskonałymi (w przypadku klas "dorosłych").

Pzdr.

Posted

[quote name='lourdnes']O qrcze alez tego jest- masakra:crazyeye: I teraz w kazdej z tych klas mozna te oceny dostac ? A co to te caciby czy jakos takos ?
Dzieki ,że mnie tutaj oswiecasz :evil_lol:[/QUOTE]
Jak masz katalog z dobrego Miasta to przeglądnij go od poczatku. Tam sa wszystkie potrzebne informacje:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Mój...

Pzdr.[/QUOTE]

wow... to przykre :/
a od której strony ciągnie się ten temat? Bo wstyd się przyznać, ale wcześniej nie zaglądałam i nic kompletnie nie wiem...

Posted

Katalogu nie mam ale juz wszystko kumam .Dziękuje za wyczerpujące opisy bo wczesniej to była czarna magia :) Widzę ,że zapowiada mi sie duzo zabawy w wystawy jak szkodniki podrosną . Teraz dostały tą ocene wybitnie obiecująca ale to i tak chyba za wczesnie na rokowania- jak w koniach czy dzieciach- do konca nie wiadomo co to wyrosnie :eviltong: ;) :diabloti:
O Pepitku słyszałam , Zielona Happy :evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzisiaj na wystawie CACIB w Łodzi PEPPERMINT fRIEND Asiaczek FCi uzyskał ostatni wniosek do tytułu MŁODZIEŻOWY CHAMPION POLSKI!!!!!!
Jupiiiiiiiiii:)

Pzdr.
Gratulacje!

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzisiaj na wystawie CACIB w Łodzi PEPPERMINT fRIEND Asiaczek FCi uzyskał ostatni wniosek do tytułu MŁODZIEŻOWY CHAMPION POLSKI!!!!!!
Jupiiiiiiiiii:)

Pzdr.

Gratulujemy!