Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Coś takiego mam: Banner: I jeszcze takie coś, możną na stronki powstawiać, czy gdzieś. Ja zaraz na swoją wrzucę. JAK LINKOWAĆ [U] [ URL= " adres " ] [ IMG ] adres obrazka [ /IMG ][/URL ] [/U ] tekst na 'adres' i 'adres obrazka' zamieniamy odpowiednimi linkami, kasujemy spacje. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 agnethka napisał(a):Kisses - PIĘKNE!!!!! E tam, bez przesady, ważne, że się w oczy rzuca :) Ale dziękuję :) Quote
Agasia Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiaczku pomyslalam, ze moze porozwieszam ogloszenia u mnie w szkole na sggw? Tam jest sporo psiarzy, moze ktos przygarnal i pojdzie z nim do kliniki do lekarza. Co Ty na to? Quote
ewtos Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Super Kisses ! a banerek mam podlinkować? bo mi nie wychodzi , nie umiem:oops:. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Instrukcje do linkowania dałam pod ogłoszeniem :) Uusuwasz spacje, napisy zastępujesz odpowiednimi linkami, wszystko w edycji sygnatury :) Quote
jamnicze Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Cały czas trzymam kciuki. Powiadomiłam też znajomych z Żoliborza - wiem, że to daleko od Ciebie, ale w końcu nie trzymają się tylko swojej dzielnicy. Im więcej par oczu, tym lepiej. Quote
Alicja Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 może jakiś wasz znajomy pracuje w RADIO i mógłby odczytać APEL o pomoc w poszukiwaniach , nie raz już takie rzeczy robiono kojarze że kiedyś Iza Szumilewicz pomogła w ten sposób komuś Quote
Asiaczek Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 agnethka napisał(a):Asiu, no właśnie pytam o kogoś, kto ma wprawe w tego typu bannerkach ;) A podlinkować - na dogo są dobre cioteczki modami, to pomogą - gdyby ktoś miał z tym problem ;) Widze, że juz bannerek gotowy. Pieknie wygląda i jest czytelny! Gioco napisał(a):Asiu :-) Już przebywam na wolności i oferuję pomoc przy poszukiwaniach. A co myslisz o jutrzejszym dniu - niedziela? Kisses napisał(a):Ja mogę zrobić banner, przynajmniej spróbować. Znajoma z Wa-wy podesłała maila z całą informacją o Wazirku do wszystkich z Wa-wy, których zna, ja dodatkowo wrzuciłam na forum MP ogłoszenie, są tam osoby z Wa-wy... Dzięki za super bannerek:) Alicja napisał(a):na NK powklejałam ogłoszenie na profilach Warszawskim ...może ktoś sie zainteresuje Dziękować! Agasia napisał(a):Asiaczku pomyslalam, ze moze porozwieszam ogloszenia u mnie w szkole na sggw? Tam jest sporo psiarzy, moze ktos przygarnal i pojdzie z nim do kliniki do lekarza. Co Ty na to? Agasia - świetny pomysł! Zrób tak,proszę:) jamnicze napisał(a):Cały czas trzymam kciuki. Powiadomiłam też znajomych z Żoliborza - wiem, że to daleko od Ciebie, ale w końcu nie trzymają się tylko swojej dzielnicy. Im więcej par oczu, tym lepiej. Zgadzam się. Wazirek obecnie może być i na Żoliborzu... Alicja napisał(a):może jakiś wasz znajomy pracuje w RADIO i mógłby odczytać APEL o pomoc w poszukiwaniach , nie raz już takie rzeczy robiono kojarze że kiedyś Iza Szumilewicz pomogła w ten sposób komuś Niestety, nie znam nikogo w Radio... Pzdr. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiaczku, moja znajoma z Młodego Prezentera uczy się w podstawówce w Wa-wie ( o ile nic nie pokręciłam ), jutro się z nią widzę na wystawie, może też jakieś ogłoszenia wykombinuje? O samym zaginięciu Wazirka już wie od kilku dni. Quote
Basia&Safi Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 asiaczku ja cały czas o was myśle :( ale jestm dobrej mysli Ty tez sie nie poddawaj wizirek napewno wroci do Ciebie :) Quote
Asiaczek Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Kisses napisał(a):Asiaczku, moja znajoma z Młodego Prezentera uczy się w podstawówce w Wa-wie ( o ile nic nie pokręciłam ), jutro się z nią widzę na wystawie, może też jakieś ogłoszenia wykombinuje? O samym zaginięciu Wazirka już wie od kilku dni. Podsyłam ci na maila ogłoszenie o Wazim. Takie, jak rozklejamy w W-wie. Jeżeli możesz - wydrukuj je i daj koleżance. Może bedzie mogła powiesić u siebie w szkole lub w najbliższej lecznicy psiej lub jeszcze gdzie indzie... Pzdr. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiaczek napisał(a):Podsyłam ci na maila ogłoszenie o Wazim. Takie, jak rozklejamy w W-wie. Jeżeli możesz - wydrukuj je i daj koleżance. Może bedzie mogła powiesić u siebie w szkole lub w najbliższej lecznicy psiej lub jeszcze gdzie indzie... Pzdr. Moja drukarka się popsuła i nie mam jak rozwiesić :( Ale czekam na maila, przekaże jej, ona sobie już wydrukuje. UWAGA, jak słusznie Asiaczek zauważyła, w bannerku zabrakło kropeczek przy chipie, już to poprawiłam :) Quote
ewtos Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Alicja napisał(a):może jakiś wasz znajomy pracuje w RADIO i mógłby odczytać APEL o pomoc w poszukiwaniach , nie raz już takie rzeczy robiono kojarze że kiedyś Iza Szumilewicz pomogła w ten sposób komuś Szukając swojej jamniczki dawałam dwa ogłoszenia do radia lokalnego na wypadek gdyby ktoś wywiózł ją poza osiedle. Pamiętam tylko( to było ponad 15 lat temu),że były bardzo drogie , zależne od czasu emisji.Zapowiedź komunikatu - to "ogłoszenie płatne", tłumaczyli to dużą ilością poszukiwanych psów. Quote
Kisses Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Też pisałam Asiaczkowi w sprawie tych wystaw - Asiaczku, wyślij mi na maila te ulotki, może znajdę dzisiaj kogoś, kto mi wydrukuje przynajmniej kilka :) Quote
Daga&Maks Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 nieciekawe wieści u was :-( trzymam kciuki żeby Wazirek się odnalazł Quote
lourdnes Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ja wierzę w to ,że się znajdzie. Banerek super bo od razu go widać, rzuca się w oczy. Trzymam kciukasy i wiem ,że się znajdzie Quote
Gioco Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Asiaczek napisał(a): A co myslisz o jutrzejszym dniu - niedziela? Jak już napisałam w smsie - o 17 masz do dyspozycji 3 sztuki dorosłe i jednego Smerfa :-) Wcześniej muszę przywieźć swoją bandę z banicji ;-) Quote
Kosmaty Gałganek Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Asiaczku, a powiadomiłaś straż miejską? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ja zawsze do nich dzwonię jak znajdę psiaka, ostatnio tak się znalazła suczka husky. [/FONT] Quote
Asiaczek Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Gioco napisał(a):Jak już napisałam w smsie - o 17 masz do dyspozycji 3 sztuki dorosłe i jednego Smerfa :-) Wcześniej muszę przywieźć swoją bandę z banicji ;-) Tak, bardzo dziekuję za chęć pomocy. Tylko jest jeden problem: niemam pojęcia, gdzie mielibyśmy szukać Wazirka. Znowu zero odzewu... Ania! napisał(a):[FONT=Comic Sans MS]Asiaczku, a powiadomiłaś straż miejską? [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Ja zawsze do nich dzwonię jak znajdę psiaka, ostatnio tak się znalazła suczka husky. [/FONT] Tak., Ale oni raczej zajmuja się psami odnalezionymi niz zagubionymi... Kisses napisał(a):Też pisałam Asiaczkowi w sprawie tych wystaw - Asiaczku, wyślij mi na maila te ulotki, może znajdę dzisiaj kogoś, kto mi wydrukuje przynajmniej kilka :) Wysłałam, dzięki. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Dzisiaj byłysmy z Ajlu na Polach Mokotowskich i porozwieszałyśmy troche ogłoszeń (nie za bardzo byłog dzie) i - przede wszystkim- rozdawałyśy ludziom ulotki (takie małe karteczki z ogłoszeniem i zdjęciem). Ale nadal nikt go nie widział... CO JEST? W przyrodzie niby nic nie ginie, jeśli rzeczywiście tak jest, to gdzie jest Wazik? Na poniedziałek mam w planach - Gazetę Wyborczą. Dostałam namiary od Pani,która przeczytała moje ogłoiszenie właśnie na PM, na Telegazetę i Eko-Straz. Jutro, a właściwie dzisiaj się tym zajmę. Bardzo serdecznie chce podziękowac "anusia&ajlu" za poświęceniemi prawie całej soboty, pomoc przy ulotkach. Dziękuję, Aniu:) Pzdr. Quote
Korenia Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Wiem, że to brutalne, ale żyć w nieświadomości jest strasznie i ja wolałabym wiedzieć co się z moim psim dzieckiem stało - są specjalne służby sprzątające zwierzęta z ulic... w sensie ich ciałka :( Jak Ulv uciekła Gaba to była w stałym kontakcie z Panami z takich służb, aby wiedzieć (nato bene znalazła się po 3 miesiącach, przeżyła kąpiel w Odrze przy minus 25 stopniach, jak zwiała to była jeszcze niedożywiona i bała się wszytskiego, wróciła w jeszcze gorszym stanie, bardzo wychudzona, ale cała. Zaszyła się w jakimś opuszczonym miejscu.) Pytajcie też panów żuli - oni super wszystko zawsze wiedzą. Quote
lourdnes Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Koszmar ,że to tyle trwa ale nie wolno tracić nadziei póki nie będzie konkretnych informacji. Go może nie być wokol terenu gdzie uciekl , bo mogł go ktoś przewieźć gdziekolwiek . Nie wiem już jak Cię pocieszyć bo to wszystko to i tak tylko słowa i chociaż wszyscy przeżywamy zaginięcie Wazirka z Tobą to każdy z nas ma swoją pociechę w domu i nie wyobraża sobie nawet w połowie tego koszmaru kto swojej pociechy nie stracił. Pamiętam jak Zielona płakała jak znalazła martwą Masię i z tego żalu myślała jeszcze ,że da się ją obudzić... O Wazim nie ma takich informacji więc musimy wierzyć ,że żyje i jest u kogoś w domu. Nawet jeśli jest ukrywany to w końcu ktoś inny go rozpozna i odezwie się. Jeśli trafił do kogoś to chociaż tyle dobrego ,że ma opiekę , jedzenie i ciepło i najważniejsze żyje a wtedy zawsze jest szansa ,ze się odnajdzie. Ja trzymam wielkie kciukasy i całym serduchem jestem z Tobą Quote
Asiaczek Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Korenia napisał(a):Wiem, że to brutalne, ale żyć w nieświadomości jest strasznie i ja wolałabym wiedzieć co się z moim psim dzieckiem stało - są specjalne służby sprzątające zwierzęta z ulic... w sensie ich ciałka :( Jak Ulv uciekła Gaba to była w stałym kontakcie z Panami z takich służb, aby wiedzieć (nato bene znalazła się po 3 miesiącach, przeżyła kąpiel w Odrze przy minus 25 stopniach, jak zwiała to była jeszcze niedożywiona i bała się wszytskiego, wróciła w jeszcze gorszym stanie, bardzo wychudzona, ale cała. Zaszyła się w jakimś opuszczonym miejscu.) Pytajcie też panów żuli - oni super wszystko zawsze wiedzą. Tak, i w W-wie sa takie służby. Mam do nich telefon, ale nie mogę się dodzwonic. Zaraz sprawdzę w necie, czy oni dzisiajpracują. Jeszcze jutro dam ogłoszenie do Gazety wyborczej, Telegazety, skontaktuję się z takim społecznym punktem o znalezionych/zagubionych zwierzętach, Lecznica na ul. Książęcej i...... co dalej...? lourdnes napisał(a):Koszmar ,że to tyle trwa ale nie wolno tracić nadziei póki nie będzie konkretnych informacji. Go może nie być wokol terenu gdzie uciekl , bo mogł go ktoś przewieźć gdziekolwiek . Nie wiem już jak Cię pocieszyć bo to wszystko to i tak tylko słowa i chociaż wszyscy przeżywamy zaginięcie Wazirka z Tobą to każdy z nas ma swoją pociechę w domu i nie wyobraża sobie nawet w połowie tego koszmaru kto swojej pociechy nie stracił. Pamiętam jak Zielona płakała jak znalazła martwą Masię i z tego żalu myślała jeszcze ,że da się ją obudzić... O Wazim nie ma takich informacji więc musimy wierzyć ,że żyje i jest u kogoś w domu. Nawet jeśli jest ukrywany to w końcu ktoś inny go rozpozna i odezwie się. Jeśli trafił do kogoś to chociaż tyle dobrego ,że ma opiekę , jedzenie i ciepło i najważniejsze żyje a wtedy zawsze jest szansa ,ze się odnajdzie. Ja trzymam wielkie kciukasy i całym serduchem jestem z Tobą O Wazirku nie ma Żadnej informacji. I to jest najgorsze... Pzdr. Quote
faith35 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 a może do schroniska w Wawie pojedź? Tam chyba Paluch jest, tak? Zawiadom straż miejską, mam nadzieję, że plakaty ogłoszeniowe są we wszystkich galeriach handlowych, wetach i zoologach? Skontaktuj się też może z myśliwymi? Ja nie wiem z jakiej grupy psów są basenji, ale moze gdzieś się czai po lasach. Porozwieszajcie plakaty w szkołach, dzieciaki zawsze wiedzą najwięcej ;) Mam nadzieje, że uda się znaleźć psiaka... 'bo nadzieja umiera ostatnia' - miejmy nadzieję, że w tym przypadku tak bedzie, a nie inaczej, powodzenia w poszukiwaniach :) PS. Umówcie się z Warszawskimi dogomaniakami, rozdzielcie się i szukajcie i bądźcie w kontakcie telefonicznym :) Takie formy poszukiwania też dają zaskakujące rezultaty. Quote
Asiaczek Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 faith35 - dzieki za podpowiedzi. To wszystko juz zrobione. Problemem jest rozwieszanie w Galeriach handlowych i szkołach. W Galeriach - tylko za zgoda właściciela sklepu - nie wyrażają zgody, bo to szpeci ściany(!). W zoologach - OK. Co do szkół - trzeba pytac o zgode kierownika placówki. Jak do tej pory - zgadzali się, ale na pewno nie będzie to 10 ogłoszeń w szkole, lecz 1 powieszone albo na bl. ogłoszeniowej albo na drzwiach, w zależności od decyzji kierownika placówki. Pzdr. Quote
Recommended Posts