ef-ka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 to Gutek by pasował do nich? właśnie go wykastowałam :diabloti: Quote
Guest Msand Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 :multi: :multi: :multi: Super wiadomości odnośnie sunieczek! Sancie domku szukamy nadal ;) Żal tylko chorego maleństwa :( Quote
Guest Msand Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Osz .. ty! Ty to ewcia jesteś bezduszna ;) i maluch teraz bez jajek gania??? Quote
ef-ka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 nie wygląda, aby sie tym przejął prawdę mówiąc (właśnie zaczął teren znaczyć) :crazyeye: Quote
Rafka Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Mamy nowa dobermankę... Beata bedzie u nas w niediele to na pewno zrobi fotki i napisze wam cos wiecej. Quote
BeataJ Posted March 25, 2006 Author Posted March 25, 2006 Bede jutro, tzn w niedziele ale bez aparatu, niestety. Do zobaczenia zatem! Beata ps. Rafka, wciaz czeka na te namiary Quote
BeataJ Posted March 28, 2006 Author Posted March 28, 2006 Bylam w schronie 26 marca. Santa jest w nieco wiekszym boksie razem ze starszym owczarkiem niemiecki, ma swoja bude. Ucieszyla sie na moj widok, bylysmy na dlugim spacerku, suczka jest na prawde bardzo sympatyczna. Potrafi chodzic na smyczy, reaguje na siad, podaj lape, potrafi aportowac, bardzo fajnie bawi sie pilka. Ona tak bardzo potrzebuuje nowego domku, ciepla.....tak bardzo tulila sie do moich nog.....widac bylo jaka radosc sprawia jej glaskanie.... BŁAGAM O DOM ZASTEPCZY!!!!!!!!!!!! GWARANTUJA KARME Z DOSTAWA DO DOMU!!!!!!! POMOGE W TRANSPORCIE!!!!!!!POMOGE W CZYM BEDE MOGLA!!!!!! Nowa dobermanka jest w schronie od 11 marca. Jest bardzo chudziutka, czarna podpalana, niekopiowane uszka, ogonek kopiowany. Spokojna na spacerku, dajaca sie bez problemu poglaskac. Beata Quote
BeataJ Posted March 30, 2006 Author Posted March 30, 2006 Ponownie podnosze! Jesli ktos by slyszal o jakiejs szanse na zastepczy choc domek dla Santy - prosze o info. Pomoc w transporcie, karma przez dluzszy okres z dowozem do domku gwarantowana! Beata Quote
BeataJ Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Kochani, Santa jest szczenna....... Lzy zalewaja mi klawiature jak to pisze, nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak ona urodzi w schronie, co bedzie z maluszkami.... Gdyby ktos chcial ja teraz zabrac....BLAGAM!!! Ja po prostu nie mam gdzie.... Beata Quote
pajunia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Jak to szczenna? Przeciez ona juz tak dlugo w schronisku jest? Kto do tego dopuscil? Czyzby w Waszym schronisku trzymano sunie z cieczka z psami? Jesli tak, to z miejsca zmieniam zdanie o tym schronisku, ktore do tej pory za dobre uwazalam. Niesamowite. Jak mozna do czegos takiego dopuscic!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy: Quote
pajunia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Jak to szczenna? Przeciez ona juz tak dlugo w schronisku jest? Kto do tego dopuscil? Czyzby w Waszym schronisku trzymano sunie z cieczka z psami? Jesli tak, to z miejsca zmieniam zdanie o tym schronisku, ktore do tej pory za dobre uwazalam. Niesamowite. Jak mozna do czegos takiego dopuscic!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy: Quote
Viktoria Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Przepraszam bardzo ... To mało jest psów bezdomnych ... Trzeba je jeszcze "produkować" w schroniskach ?? Brak słów ... :angryy: Quote
BeataJ Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Ja tez jestem wsciekla i rozgoryczona.... Beata Quote
zasadzkas Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 A ja to rozumiem. Wybór kojca dla psa to przede wszystkim wybór jego bezpieczeństwa, czasem nawet życia; a suki z psami się dogadują. Nie da się wysterylizować wszystkich suk naraz, zwłaszcza jak weterynarz schroniskowy nieźle sobie liczy. I to już wkurza. Oj, temat rzeka... Czy będzie miała sterylkę aborcyjną? Kurdę, ale ten pies ma przejścia... Quote
BeataJ Posted April 1, 2006 Author Posted April 1, 2006 Wlasnie...to jest dokladnie tak jak piszesz.....Dziewczyny walcza aby tak umiescici psy aby sie wzajemnie nie zagryzaly, aby kazdy mogl zjesc.... Dopiero niedawno zostal w schronie zarejestrowany gab weterynaryjny, od 1 stycznia jest taki przepis, ze w schronie musi byc zarejestrowany gab wet i wtedy mozna robic sterylki. Poza tym suka po sterylce nie moze wrocic zaraz do boksu na dworze, zwlaszcza w takich tem jakie do niedawna jeszcze byly. Teraz trzeba mysle jak pomoc tej biednej suni. Jejku .... jezdze tam od grudnia i bylo tam juz tyle dobeczkow, tyle juz w nowych domkach a Santa byla i jest nadal.....tylko boksy i towarzyszy niedoli zmienia.... Beata Quote
pajunia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 No jeszcze troche cierpliwosci Santa, jeszcze 5 dni, i bedziesz mogla w spokoju dzieciaczki urodzic i wychowac.:lol: Quote
Viktoria Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Czyżby sunieczka znalazła domek ?? Mozna się już cieszyć ?? Quote
pajunia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Santa bedzie zabrana w sobote i dzieki Beatce, ktora ja do granicy dowiezie i ludziom, ktorzy od granicy ja odbiora, trafi w miejsce, gdzie bedzie mogla spokojnie czekac na urodziny dzieci, i w spokoju je wychowac. To nie jest niestety domek ostateczny, ale po wychowaniu dzieci, bedziemy tez takowgo szukali. Quote
Viktoria Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 UFFFFF ... Wiec jednak powód do świetowania jest :) Jest to duzo ... Quote
lothia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 oh Pajuniu jednak się udało, do dobrze, duże buźki dla Ciebie i Beaty i dużo siły dla Santy , mam nadzieję że wreszcie jej los sie poprawi, bo ile mozna mieć niefarta? Quote
BeataJ Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Musi sie udac. Ja juz mam wszystko zaplanowane. Dzis znalazlam hotel kolo siebie, tzn w Tczewie. Psi hotel, gdzie przywioze Sante w piatek i tam zostanie wykapana, Pani wet ( bardzooooooo mila - wiecej takich!!!!!!! ) zobaczy ja, obetnie pazurki, wyczysci uszka. Zrobimy wszystko co da sie zrobic tego dnia aby jej pomoc. Potem Santa zostanie na noc w tym hotelu ( nie mam szans zabrac jej na noc do siebie ) i w sobote rano wyruszymy. Po drodze zajade po kolezanke do Kolobrzegu ( chce miec jaka pomoc w razie co ) i pedzimy do Kolbaskowa. Tam juz ludzie Pajuni beda czekac. Jutro ide kupic Sancie smyczke, obrozke i kaganiec oraz jakies kocyki. Pozdrawiam Beata Quote
zasadzkas Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Oj, dziewczyny, trzymam kciuki za powodzenie akcji :multi: Quote
daga_27 Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 ja jestem z tczewa. moge ta psine przenocowac u siebie w domu. musicie mi tylko dokladnie powiedziec kiedy to ma byc bo nie czytalam dokladnie watku (cora mi przeszkadza). jesli chodzi o hotel na suchostrzygach, to wiem gdzie on jest i moge tam Sante odebrac. Quote
Recommended Posts