Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Msand
Posted

:multi: :multi: :multi: Super wiadomości odnośnie sunieczek! Sancie domku szukamy nadal ;) Żal tylko chorego maleństwa :(

Guest Msand
Posted

Osz .. ty! Ty to ewcia jesteś bezduszna ;) i maluch teraz bez jajek gania???

Posted

Bylam w schronie 26 marca. Santa jest w nieco wiekszym boksie razem ze starszym owczarkiem niemiecki, ma swoja bude. Ucieszyla sie na moj widok, bylysmy na dlugim spacerku, suczka jest na prawde bardzo sympatyczna. Potrafi chodzic na smyczy, reaguje na siad, podaj lape, potrafi aportowac, bardzo fajnie bawi sie pilka.
Ona tak bardzo potrzebuuje nowego domku, ciepla.....tak bardzo tulila sie do moich nog.....widac bylo jaka radosc sprawia jej glaskanie....

BŁAGAM O DOM ZASTEPCZY!!!!!!!!!!!! GWARANTUJA KARME Z DOSTAWA DO DOMU!!!!!!! POMOGE W TRANSPORCIE!!!!!!!POMOGE W CZYM BEDE MOGLA!!!!!!

Nowa dobermanka jest w schronie od 11 marca. Jest bardzo chudziutka, czarna podpalana, niekopiowane uszka, ogonek kopiowany. Spokojna na spacerku, dajaca sie bez problemu poglaskac.

Beata

Posted

Ponownie podnosze!

Jesli ktos by slyszal o jakiejs szanse na zastepczy choc domek dla Santy - prosze o info.

Pomoc w transporcie, karma przez dluzszy okres z dowozem do domku gwarantowana!

Beata

Posted

Kochani,

Santa jest szczenna....... Lzy zalewaja mi klawiature jak to pisze, nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak ona urodzi w schronie, co bedzie z maluszkami....

Gdyby ktos chcial ja teraz zabrac....BLAGAM!!! Ja po prostu nie mam gdzie....

Beata

Posted

Jak to szczenna?
Przeciez ona juz tak dlugo w schronisku jest?
Kto do tego dopuscil? Czyzby w Waszym schronisku trzymano sunie z cieczka z psami? Jesli tak, to z miejsca zmieniam zdanie o tym schronisku, ktore do tej pory za dobre uwazalam. Niesamowite. Jak mozna do czegos takiego dopuscic!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy:

Posted

Jak to szczenna?
Przeciez ona juz tak dlugo w schronisku jest?
Kto do tego dopuscil? Czyzby w Waszym schronisku trzymano sunie z cieczka z psami? Jesli tak, to z miejsca zmieniam zdanie o tym schronisku, ktore do tej pory za dobre uwazalam. Niesamowite. Jak mozna do czegos takiego dopuscic!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy:

Posted

A ja to rozumiem. Wybór kojca dla psa to przede wszystkim wybór jego bezpieczeństwa, czasem nawet życia; a suki z psami się dogadują.
Nie da się wysterylizować wszystkich suk naraz, zwłaszcza jak weterynarz schroniskowy nieźle sobie liczy. I to już wkurza. Oj, temat rzeka...
Czy będzie miała sterylkę aborcyjną? Kurdę, ale ten pies ma przejścia...

Posted

Wlasnie...to jest dokladnie tak jak piszesz.....Dziewczyny walcza aby tak umiescici psy aby sie wzajemnie nie zagryzaly, aby kazdy mogl zjesc....

Dopiero niedawno zostal w schronie zarejestrowany gab weterynaryjny, od 1 stycznia jest taki przepis, ze w schronie musi byc zarejestrowany gab wet i wtedy mozna robic sterylki.

Poza tym suka po sterylce nie moze wrocic zaraz do boksu na dworze, zwlaszcza w takich tem jakie do niedawna jeszcze byly.

Teraz trzeba mysle jak pomoc tej biednej suni. Jejku .... jezdze tam od grudnia i bylo tam juz tyle dobeczkow, tyle juz w nowych domkach a Santa byla i jest nadal.....tylko boksy i towarzyszy niedoli zmienia....

Beata

Posted

Santa bedzie zabrana w sobote i dzieki Beatce, ktora ja do granicy dowiezie i ludziom, ktorzy od granicy ja odbiora, trafi w miejsce, gdzie bedzie mogla spokojnie czekac na urodziny dzieci, i w spokoju je wychowac. To nie jest niestety domek ostateczny, ale po wychowaniu dzieci, bedziemy tez takowgo szukali.

Posted

oh Pajuniu jednak się udało, do dobrze, duże buźki dla Ciebie i Beaty i dużo siły dla Santy , mam nadzieję że wreszcie jej los sie poprawi, bo ile mozna mieć niefarta?

Posted

Musi sie udac. Ja juz mam wszystko zaplanowane. Dzis znalazlam hotel kolo siebie, tzn w Tczewie. Psi hotel, gdzie przywioze Sante w piatek i tam zostanie wykapana, Pani wet ( bardzooooooo mila - wiecej takich!!!!!!! ) zobaczy ja, obetnie pazurki, wyczysci uszka. Zrobimy wszystko co da sie zrobic tego dnia aby jej pomoc. Potem Santa zostanie na noc w tym hotelu ( nie mam szans zabrac jej na noc do siebie ) i w sobote rano wyruszymy. Po drodze zajade po kolezanke do Kolobrzegu ( chce miec jaka pomoc w razie co ) i pedzimy do Kolbaskowa. Tam juz ludzie Pajuni beda czekac.

Jutro ide kupic Sancie smyczke, obrozke i kaganiec oraz jakies kocyki.

Pozdrawiam
Beata

Posted

ja jestem z tczewa. moge ta psine przenocowac u siebie w domu. musicie mi tylko dokladnie powiedziec kiedy to ma byc bo nie czytalam dokladnie watku (cora mi przeszkadza). jesli chodzi o hotel na suchostrzygach, to wiem gdzie on jest i moge tam Sante odebrac.