Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej widzę, że temat nie poruszany od kilku lat. Mój amstaff ma 4 lata nigdy nie miał problemów skórnych, byliśmy za granicą wszystko super. Wróciliśmy i postanowiłam mu kupić jakąś lepszą karmę w Pl, kupiłam mu Acane Adult Dog 2x18kg, cena mnie skusiła i to prawdopodobnie był mój największy błąd ;/ Piesek dostawał ją od marca wszystko ok, jadł ją bo jadł od czasu do czasu dostawał gotowane, stolce były różne, i tu ok. maja zaczęło się wysypka(na górnych partiach ciała takie jakby duże krosty) i zaczerwieniona skóra, zastrzyki nic nie pomagały po dwóch miesiącach pies od drapania się dostał grzybicy i wysypało go na dolnych partiach ciała, do tego okropny smród z pyska i ogólnie z ciała weterynarz nakłonił mnie do zakupu Eukanuby Dermatosis, na razie dostaje ją kilka dni ale stolce są dosłownie co spacer nie jakieś duże ale zwarte i pies nie tak jak wcześniej chodziłam z nim prawie godzinę żeby się załatwił to teraz jak wyjdziemy może z 20 min i ''załatwiona grubsza sprawa'' stał się spokojniejszy a wcześniej chodził i się o mnie ocierał żebym go tylko podrapała, dostaje jeszcze leki na grzybice i witaminki na skórę, zobaczymy co będzie za parę tyg. mam nadzieje że nasze cierpienie się skończy bo lada dzień mam termin porodu :)

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic