flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Gracjana napisał(a):dla mnie tez roznicy nie ma w tym bo jak zapisze (zawsze place tego samego dnia co zapisuje) to jade... no cos innego gdyby sie pies rozchorowal (ale zawsze jest zaplacone).. tylko uwazam ze jak sie piesz ze danego dnia beda stawki jest to nierzetelne olac sobie wystawcow...zobaczymy to moja 1sza wystawa opolska i pierwsze wrazenie jest kiepskie...:shake: Gracjana juz mowilam ze to nie jest wina jedynie zwiazku? Co maja sie pochlastac ze poczta nie przeslala tych zgloszen na czas tylko z duzym opoznieniem. Do tego zrozumcie takze to ze człowiek ma swoje mozliwosci. Firma ktora robi katalog to 2-3 osoby a nie maja tylko do zrobienia nasze 3 katalogi, ale takze Grudziac Inowrocław i Dobre Miasto. Czy wyobrazasz sobie ile to pracy? Dla nich kazdy dzien jaki stracili przez opoznienie paczki jest nie odrobienia na czas. Skad oddział mial wiedziec kiedy dokladnie bedzie wszytsko gotowe. Została oszacowana data. Własciwie nikt nie musi dawac wogole zadnego spisu. Bo co oddział to obchodzi czy wystawcy chca poznac stawki. Jednak jakos to robi mimo tego ze ma od miary i troche pracy. Przy organizacji wystawy wszyscy pracuja dobrowolnie i bezpłatnie. A takie słowa naprawdenikogo nie podbudowują. Ja w tym roku mimo tego ze nie pracuje to mdli mnie na takie słowa:shake: Do tego ze oddział stara sie jak najlepiej zeby wszystkie psy byly poprawnie przyjete i nie było potyczek. Powiedz czy cos Ci sie stanie jak zobaczysz stawke kilka dni pozniej??? nie sadze..;) Quote
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Przepraszam nie stawke a jedynie spis włascicieli. Żeby nikt nie robił sobie nadziei. Ogolnie mamy rekordowa liczbe zgłoszen na Opole jezeli chodzi o miedzynarodowke. Quote
Gracjana Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 flashka-g napisał(a):. Powiedz czy cos Ci sie stanie jak zobaczysz stawke kilka dni pozniej??? nie sadze..;) Przeciez w poprzedniem poscie napisalam ze nie.. tylko bym co chwile nie zagladala na strone zkwp...;) Quote
Anna. Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 flashka-g napisał(a):. Przy organizacji wystawy wszyscy pracuja dobrowolnie i bezpłatnie. I tu się nie zgodzę....abstra***ąc od tematu ,ale takie słowa padły....sama pracowałam niejednokrotnie przy organizacji wystawy i wiem ,że ludzie np.przygotowujący dokumenty do złożenia katalogu-nie mam tu na myśli wydawców, biorą całkiem ładne pieniądze ...i nie są to bynajmniej ludzie z zewnątrz. Napracowali się i dostają za to wynagrodzenie ok...nie mam nic przeciwko...tylko nie zgodzę się z Twoim zdaniem.Może Opole się chlubnie tu wyróżnia :roll: . Dzwoniłam dzis do Związku w Opolu -najwczesniej spis ma byc jutro ...lub po Świętach:p Quote
warg2003warg Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Dokładnie niektórzy nie pracują społecznie i z przyjemności. Quote
warg2003warg Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 co mi nie przeszkadza, że ja to robię, Quote
Viz Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 No ja tez niby moge poczekac, choc nie powiem, z ena poczaktu bylam zla, ze jedno pisza a inne robia - nie wywiazuja sie z obiecanego terminu. Wiem, ze te kilka dni mnie nie zbawi, ale wiadomo jak to jest... ;) Niecierpliwość. Quote
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 akurat tu moge was zapewnic ze moja siostra sleczała po nocach nad tymi zgłoszeniami za darmoche. Moze zle ze dodałam wszyscy- pomylilam sie bo tak nie jest. Pracujac na wystawie oczywiscie pieniadze sie dostaje..ale nie zaraz jakies kokosy. Naprawde drobna kasa. Quote
Elitesse Posted April 13, 2006 Author Posted April 13, 2006 we wroclawiu kiedys placili obsludze ringowej a od zeszlego roku pracuje sie za darmo :) tylko osoba robiaca katalog zgarnia co nieco :evil_lol: Quote
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 chyba drukarnia jedynie i osoba co kompletuje to wlasnie ta firma. Quote
Viz Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 No j atez slyszalam, ze wiekszosc tych robótek jest gratisowych, wiec troszke sie zdizwilam :roll: Quote
flashka-g Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 ja w zeszlym roku pracowalam przy organizacji wystawy i jako gospodarz ringu Młodego Prezentera i jakos ani grosza nie wzielam za to:cool3: w sumie fajnie było:lol: Quote
Elitesse Posted April 14, 2006 Author Posted April 14, 2006 a ja juz znam swoja konkurencje :multi: i powiem tak : nie bedzie latwo !! Quote
Nitencja Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Osoby pracujace przy wystawach to maniacy pracujacy za darmo. Pieniadze dostaje drukarnia ( jakos nie chca robic za darmo ;-) ) potem poczta bo trzeba wyslac zgloszenia - a one albo dochodza albo nie no i ewentualnie firmy ktore tworza dokumentacje i cala obsluge techniczna wystaw by byly bardziej profesjonalne. Quote
Tomex Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 anna2 napisał(a):I tu się nie zgodzę....abstra***ąc od tematu ,ale takie słowa padły....sama pracowałam niejednokrotnie przy organizacji wystawy i wiem ,że ludzie np.przygotowujący dokumenty do złożenia katalogu-nie mam tu na myśli wydawców, biorą całkiem ładne pieniądze ...i nie są to bynajmniej ludzie z zewnątrz. Napracowali się i dostają za to wynagrodzenie ok...nie mam nic przeciwko...tylko nie zgodzę się z Twoim zdaniem.Może Opole się chlubnie tu wyróżnia :roll: . Dzwoniłam dzis do Związku w Opolu -najwczesniej spis ma byc jutro ...lub po Świętach:p Chyba jednak Opole nie jest wyjątkiem ??? My w Chorzowie też przy organizacji wystaw pracujemy społecznie !!! Quote
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 na stronie www.zkwp.opole.pl jest juz lista wystawcow Quote
Gracjana Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 ja to mam szczescie nie otwiera mi sie !!!!!!!:placz: czy ktos mogl by skopiowac i wysla w mailu ?? (nie jak zalacznik) preeminent-editions@hotmail.com prosze...:placz: Quote
Viz Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 W "mojej" klasie są razem 4 psy. Mój Lupo oczywiście 4 ;) heh no nieźle bedzie :lol: Quote
aleb Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 Fajnie, że już jest lista :) Przynajmniej wiem, ze na pewno jest przyjęta moja psinka :) A nie wiecie czasem o której będą zaczynać się Beagle? Quote
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 juz za kilka dni bedzie godzinowy plan sedziowania Quote
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 aleb napisał(a):Fajnie, że już jest lista :) Przynajmniej wiem, ze na pewno jest przyjęta moja psinka :) A nie wiecie czasem o której będą zaczynać się Beagle? beagle wchodza od 10tej jako pierwsza rasa u pani Bruskiej ring nr 12 Quote
pentu Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 ale na stronie pojawi sie godzinowy roklad wszystkich ras Quote
Recommended Posts