Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 960
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Eve ja mialam sie tym zając...ale naprawde nie mam teraz glowy i czasu przebywania w związku. Obiecuje ze tylko jak bede mogla za rok powalcze o ta konkurencje. Tylko tak troche głupio zeby byla ona zoorganizowanna tylko na jedej wystawie.

Posted

Senior handling to jak sie domyslam "dorosla" wersja Mlodego Prezentera
:lol: (Ciekawe czy przewidziana jest gorna granica wieku ;) )

A do Opola mam nadzieje zawitac, bo bedzie to nasza pierwsza szansa na ukonczenie Intera :multi:

No chyba ze moja suka dostanie cieczke (co niestety w tym czasie bedzie mozliwe..)

Posted

Senior Handling polega mniej wiecej na tym samym co Junior Handling. Oczywiscie wszystko by zalezało jaki regulamin by został ustalony przez zarzad główny. Startuja wszyscy od 18 roku zycia nie ma ustalonej granicy wieku. Nie ma tutaj grup wiekowych. Pisze na podstawie konkursów w Czechach. Kazdy ma do wykonania okreslone ewolucje, mozliwe sa takze zamiany psami. Tak samo moga byc przepowadzane eliminacje i finały.

Posted

hmm jak tam jest z punktami to nie pamietam ale cos mi sie kojarzy ze takze zbieraja. Nie wiem czy sa miedzynarodowe konkursy. W kazdym razie krajowy finał mógłby byc zrobiony, i np. zbierało by sie punkty i tam najlepsza 10 wchodzil by do finału o tytuł mistrza polski. na tej samej zasadzie co Junior Handling.

Posted

dobra, dobra... a ja? :> ja tam sie trzecim nie zadowole, chyba, ze wojna bedzie :P
a co do tego, ze senior handling tylko na jednej wystawie - tak samo bylo z junior handling... najpierw bylo pare pokazow, potem sporadyczne konkursy, a teraz prosze...
co do senior handling, to mysle, ze dobre by byly analogiczne zasady, jak do jh, tyle, ze bez ograniczen wiekowych... mam na mysli rowniez zbieranie punktow i takie tam...
zawsze ciekawym punktem wystawy mogloby byc porownanie jh i sh ;]

Posted

FAkt, że SH może przegrywać z JH, choćby ze względu na znajomość przepisów (ale to można nadrobić!). Natomiast młodzież nie ma psychicznych oporów prezentować psiaki przed publicznością, a starsi (tylko teoretycznie!) mogą takowe problemy mieć.
Pzdr.

Posted

Hmm Asiaczek to było w 98 roku jak debiutowalam:)) wczesniej tylko jezdzilam na wystawy i sie przygladalam i pomagałam... to ja mialam 11 lat jjak zaczelam wystawiać:cool3: wrodzony talent heheh:)))

Posted

Nie ukrywam, że jestem poważnie zainteresowana udziałem w tej wystawie ;) Nigdy jednak nie miliśmy przyjemności być oceniani przez Panią Barbarę Larską. Będę wdzięczna za wszelkie info na temat jej sposobu oceniania. Na co zwraca szczególną uwagę? Jakie rasy są najbliższe jej sercu? itp...:lol:

Posted

Pani Larska jest właścicielką znanej od lat hodowli basset hound "Z gangu Długich" , Hoduje też PONy (moze krócej niż bassety).

Ja wiem tyle. Czy ma do czynienia z innymi rasami tego nie wiem. Dla nas zawsze bardzo miła na ringu i poza nim (wtedy jeszcze miałam moja bassecicę).

Posted

[quote name='musia']Pani Larska jest właścicielką znanej od lat hodowli basset hound "Z gangu Długich" , Hoduje też PONy (moze krócej niż bassety).

Ja wiem tyle. Czy ma do czynienia z innymi rasami tego nie wiem. Dla nas zawsze bardzo miła na ringu i poza nim (wtedy jeszcze miałam moja bassecicę).

musia bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) W Opolu Pani Larska będzie sędziować akity. Najważniejsze, że jest bardzo miłą osobą, bo miły sędzia zawsze stwarza pozytywną atmosferę na ringu :lol: