Elitesse Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 mnie tez :( po raz pierwszy i bardzo sie na to cieszylam bo dotat ogladalam jej prace z boku ... :( :( :( Quote
_eve_ Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 mam nadzieje, ze tego pytania jeszcze nie bylo, ale: czy wie ktos cos o senior handling? chodzily plotki, ze mial byc zorganizowany w opolu.... Quote
Agga Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 bardzo mi przykro z powodu pani Elke Pepper [`] Tomek 67 napisał: Sie wybieramy :P :wink: Tomeczku no sprubuj się ukrywać chopie.:mad: Quote
Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 "Senior handling" - wystawca czy psiak? ;) A tak na serio - pierwsze słyszę... Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Eve ja mialam sie tym zając...ale naprawde nie mam teraz glowy i czasu przebywania w związku. Obiecuje ze tylko jak bede mogla za rok powalcze o ta konkurencje. Tylko tak troche głupio zeby byla ona zoorganizowanna tylko na jedej wystawie. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Flaszi - napisz coś więcej o tej konkurencji, proszę. Nawet chociaż bardzo ogólnie. Pzdr. Quote
olcha Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja też pierwsze słyszę? Też się chętnie dowiem czegoś więcej :razz: Quote
Noelani Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Senior handling to jak sie domyslam "dorosla" wersja Mlodego Prezentera :lol: (Ciekawe czy przewidziana jest gorna granica wieku ;) ) A do Opola mam nadzieje zawitac, bo bedzie to nasza pierwsza szansa na ukonczenie Intera :multi: No chyba ze moja suka dostanie cieczke (co niestety w tym czasie bedzie mozliwe..) Quote
flashka-g Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Senior Handling polega mniej wiecej na tym samym co Junior Handling. Oczywiscie wszystko by zalezało jaki regulamin by został ustalony przez zarzad główny. Startuja wszyscy od 18 roku zycia nie ma ustalonej granicy wieku. Nie ma tutaj grup wiekowych. Pisze na podstawie konkursów w Czechach. Kazdy ma do wykonania okreslone ewolucje, mozliwe sa takze zamiany psami. Tak samo moga byc przepowadzane eliminacje i finały. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ciekawe... A indeksy dla "starych" Prezenterów tez będą wystawiane? A jak będzie przedstawiała się sprawa z punktami (jeśli takowe będą)? Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 hmm jak tam jest z punktami to nie pamietam ale cos mi sie kojarzy ze takze zbieraja. Nie wiem czy sa miedzynarodowe konkursy. W kazdym razie krajowy finał mógłby byc zrobiony, i np. zbierało by sie punkty i tam najlepsza 10 wchodzil by do finału o tytuł mistrza polski. na tej samej zasadzie co Junior Handling. Quote
Pearl Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Senior podobnie jak junior ma międzynarodowe finały na Cruft's :) Quote
Asiaczek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Na serio? Nigdy bym czegoś takiego nie podejrzewała! I ciekawe, kto by wygrał finały w PL, co? ;) Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 spoko ja juz ma wygrana w kieszeni:p hehewiesz Asiaczek 2 miejsce za mna mozesz miec jak nic...daj tylko cynk:mad: :evil_lol: :cool3: Quote
Asiaczek Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 No to się umawiamy! Mogę być i na II miejscu, co mi tam! Ale by było śmiechu, co nie? Pzdr. Quote
_eve_ Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 dobra, dobra... a ja? :> ja tam sie trzecim nie zadowole, chyba, ze wojna bedzie :P a co do tego, ze senior handling tylko na jednej wystawie - tak samo bylo z junior handling... najpierw bylo pare pokazow, potem sporadyczne konkursy, a teraz prosze... co do senior handling, to mysle, ze dobre by byly analogiczne zasady, jak do jh, tyle, ze bez ograniczen wiekowych... mam na mysli rowniez zbieranie punktow i takie tam... zawsze ciekawym punktem wystawy mogloby byc porownanie jh i sh ;] Quote
Asiaczek Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 FAkt, że SH może przegrywać z JH, choćby ze względu na znajomość przepisów (ale to można nadrobić!). Natomiast młodzież nie ma psychicznych oporów prezentować psiaki przed publicznością, a starsi (tylko teoretycznie!) mogą takowe problemy mieć. Pzdr. Quote
flashka-g Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Asiaczek jak ja pierwszy raz starowalam w MP to dostalam gorączki 38st z nerwów:P hehe ale bylam 2:)) Quote
Asiaczek Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Rano boskie, Flaszi, w zyciu bym tego o Tobie nie powiedziała!No, ale to teraz, a debiutowałaś już... no, właśnie. Ile lat temu? pzdr. Quote
Elitesse Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 jest juz ziana w obsadzie - za p.E.Pepper posedziuje Ligita Zake (LV) Quote
flashka-g Posted January 24, 2006 Posted January 24, 2006 Hmm Asiaczek to było w 98 roku jak debiutowalam:)) wczesniej tylko jezdzilam na wystawy i sie przygladalam i pomagałam... to ja mialam 11 lat jjak zaczelam wystawiać:cool3: wrodzony talent heheh:))) Quote
musia Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 No ja wystawy swoje datuję o 20 lat wcześniej (1978), ale wtedy młodego prezentera Quote
Kasia_i_Łukasz Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Nie ukrywam, że jestem poważnie zainteresowana udziałem w tej wystawie ;) Nigdy jednak nie miliśmy przyjemności być oceniani przez Panią Barbarę Larską. Będę wdzięczna za wszelkie info na temat jej sposobu oceniania. Na co zwraca szczególną uwagę? Jakie rasy są najbliższe jej sercu? itp...:lol: Quote
musia Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 Pani Larska jest właścicielką znanej od lat hodowli basset hound "Z gangu Długich" , Hoduje też PONy (moze krócej niż bassety). Ja wiem tyle. Czy ma do czynienia z innymi rasami tego nie wiem. Dla nas zawsze bardzo miła na ringu i poza nim (wtedy jeszcze miałam moja bassecicę). Quote
Kasia_i_Łukasz Posted January 25, 2006 Posted January 25, 2006 [quote name='musia']Pani Larska jest właścicielką znanej od lat hodowli basset hound "Z gangu Długich" , Hoduje też PONy (moze krócej niż bassety). Ja wiem tyle. Czy ma do czynienia z innymi rasami tego nie wiem. Dla nas zawsze bardzo miła na ringu i poza nim (wtedy jeszcze miałam moja bassecicę). musia bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) W Opolu Pani Larska będzie sędziować akity. Najważniejsze, że jest bardzo miłą osobą, bo miły sędzia zawsze stwarza pozytywną atmosferę na ringu :lol: Quote
Recommended Posts