hanka0711 Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Mój piesek dostawał przez tydzień mleko, po trochu, ale z wielkim smakiem je wypijał. Przyznam że głupio zrobiłam, bo nie zapytałam weta czy można dawać psu mleko, a kiedy już zapytałam powiedział że absolutnie nie. No i wczoraj i dziś mój Azi miał bardzo rzadkie kupki, może to nie biegunka, ale oddawane dużo częsciej niż dotychczas. Pechowo zbiegło się to z podaniem nowej karmy BOSCH ADULT MAXI, dostał ja dwa razy, ale pierwsza taka rzadka kupa była dzień przed nową karmą. Co może być przyczyną tego, czy faktycznie mogło spowodować to mleko?? Quote
sota36 Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Mysle, ze moglo, wiele psow nie trawi laktozy, stad maja biegunki. Nie podoawaj mleka. Jak wprowadzalas nowa karme? Tak, na raz? Bo moglo to spotegowac luzne kupy - ugotuj mu marchwianki i niech pije, albo go zmuszaj do tego. Marchwianka powinna zlagodzic biegunki - u nas zawsze tak bywalo i bywa, jesli takowe sie pojawia. Quote
hanka0711 Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Z karmą to długa historia. Azor jest z nami 4 tygodnie, ale nie byliśmy pewni czy psina do nas dojedzie (cyrk z transportem, bał się panicznie wejść do auta), bo to znajda, która plątała się kilka tygodni wychudzona na działkach. Mówiąc szczerze, kupiłam mu na początek chappi, ale jak już był z nami i naczytałam się o tego rodzaju karmach to postanowiłam kupic coś lepszego, ale w mirę przystęponej cenie. I tak czytając opinie zdecydowałam się na Boscha, kupiłam kilogramowe opakowanie, no i dałam raz i drugi. Ale myśląc teraz jestem prawie pewna że taki stolec zaczął się przed pierwszą dawką boscha, więc myślę że przyczyną chyba było mleko. A czy w związku z tym można psu podawać twaróg chudy, wielu forumowiczów pisze że podają? Quote
coztego Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Twaróg tak, trochę jogurtu, ale nie mleko 8) Ja daję twaróg półtłusty, chudy to same wióry :fadein: Raz na kilka dni suczysko wcina kawałek. No i poczekaj trochę z tym nabiałem dopóki się nie przyzwyczai do nowej karmy. Quote
sota36 Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Mozna, jak pisze coztego, sprobuj z miodem - ale naturalnym :):):) Agat dlaby sie pokroic za twarog z nim!!!! Quote
coztego Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 sota36 napisał(a):Mozna, jak pisze coztego, sprobuj z miodem - ale naturalnym :):):) Agat dlaby sie pokroic za twarog z nim!!!! :lol: Kreska "się kroi" nawet za twaróg bez miodu ;) Quote
sota36 Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 j adodaje miodu dla rozpusty:) - A niech ma!!!! Quote
hanka0711 Posted November 27, 2005 Author Posted November 27, 2005 Azi też nie dał mi nawet wyciągnąć z opakowania, zeżarł twaróg w locie :-) Quote
an3czka Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 a moj miodu nie znosi. banana tez 8) za to kiwi, melony i awokado moglby ciagle... Quote
Vectra Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 mleko zdecydowanie powoduje biegunki no ale już sie uspokoiłam czytając o tym miodzie :D bo myślałam że tylko ja dokonuje tego przestępstwa moje maleństwa na sam twaróg z jogurtem to kręcom nosami ,ale za to z odrobiną miodu szamią z apetytem.Raz w tygodniu mają dzień rozpusty ze słodyczami :D w postaci miodu A psom z drugiej strony też należy się troche rozpusty :lol: 8) Quote
HebaNova Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 moj mleka tez nie dostaje bo od razu biegunka. za to przysmaki to wszystko co kwaśne - kiszona kapusta, ogórki konserwowe i oliwki. a miód? - :eviltong: Quote
Recommended Posts