Guest Ewka&Sarka Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 Witam, szukam dobrych, najlepiej sprawdzonych bucików dla mojej bokserki. Na zimę, szczególnie gdy spadnie śnieg (ochrona przed solą i innymi paskudztwami rozsypywanymi na drodze), odpada mycie łapek po spacerach, gdyż sunia ma czerwoną skóre między palcami (jakiś drożdżak czy coś innego- goi sie gdy jest sucho, wilgoc wznawia przypadłośc). Proszę o polecenie mi jakiś dobrych bucików, które nie spadną z łapek i nadają się do biegania (Sara uwielbia biegac, aportowac piłeczki itp). Buciki muszą więc zostac na jej łapkach a nie między trawą :] Z góry dziękuję Quote
moon_light Posted November 26, 2005 Posted November 26, 2005 moj maly pies ma juz dwie pary takich bucikow....i w zadnych nie chce chodzic... jak sie go w takei ubierze...to stoi jak wypchany futrzak.. Quote
Szamanka Posted November 27, 2005 Posted November 27, 2005 Ja nie stosuję u mojego psa bucików, ale widziałam na pewno jakieś na stronie Karuska i Lodowego Jeziora. Quote
danek Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Poparz tam, gdzie mówiła Szamanka, mozna tez spotkać w sklepach zoo. Buciki najczęściej się stosuje, gdy mamy lekko w dzień nadtopioną warstwę śniegu i w nocy to marznie, raczej dla psów pociągowych. Po co Ci dla boksera? No chyba ze tez ciągnie :D Quote
danek Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Sorki Ewka&Sarka Nie doczytałem Twojego posta. Juz wiem po co Ci buciki :D Quote
Savannah Posted November 28, 2005 Posted November 28, 2005 Szamanka napisał(a):Ja nie stosuję u mojego psa bucików, ale widziałam na pewno jakieś na stronie Karuska i Lodowego Jeziora. tak na karusku są :) ale w dobrym sklepie też powinny byc :) Quote
ewaka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Nie wiem po ile są w Karusku, ale jak mają takie przebicie jak na szelkach, to oszczędź sobie na skrzynke piwa. Zajrzyj na: www.rowerland.pl albo www.manmat.prv.pl Quote
PaYooK Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 ELO!! z tego co wiem buciki sa albo polarowe albo z pianki... chyba z pianki sa lepsze bo nie przemakaja tak jak z polaru ;) moim psiaka zakladalem buciki w jakuszycach i sie przyzwyczaily szybciutko do biegania w nich Quote
Mellows Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 no i oczywiście www.manmat.wroclaw.pl ... Quote
Hossa13 Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Podnoszę temat, bo chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś z Was zakładał swojemu psu buty do biegania firmy ManMat. Czy są dobre? Quote
Paulina87 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 A czy takie buciki zapobiegają slizganiu się psa w czasie biegu? Bo ostatnio moja Jura podczas treningu miała drobny wypadek bo wpadła w poślizg i się wywaliła a za drugim razem jakoś załapała w ostatniej chwili równowagę. Quote
Hossa13 Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Jak patrzyłam na zdjęcia i opis, to były buty z samego materiału i buty z podeszwą antypośligową. Ta podeszwa to po prostu naszyty specjalny materiał na spodnią część buta. Czyli powinny lepiej zabezpieczać przed uszkodzeniami łap i przed ślizganiem się psa na lodzię czy zbitym, zmrożonym śniegu. Quote
Rubii Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Ja nie używam takiego czegoś i nie słuszałam nigdyt o takich nbucikach a także nigdy ich nie widziałam Quote
Miśka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='Paulinka18']A czy takie buciki zapobiegają slizganiu się psa w czasie biegu? Bo ostatnio moja Jura podczas treningu miała drobny wypadek bo wpadła w poślizg i się wywaliła a za drugim razem jakoś załapała w ostatniej chwili równowagę. to najlepiej kupic skarpetki niemowlece z gumowymi wypustkami, doszyc rzepy i voila :] w niemieckim katalogu wysylkowym dla zaprzegowcow widzialam niedawno specjalnie profilowane trampki (nawet sznurowki mialy ;-) ) w kilku rozmiarach zaleznie od rasy. Podobne do tych ktore sa tu http://www.ols.vectranet.pl/~husky/pojecia.htm Quote
Szamanka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Nie wierze w takie cudeńka ;) gdyby istniały buty, które miałyby mnie uchronić przed wywaleniem i nie slizganiem się na chodnikach - sama chętnie bym je kupiła :lol: Quote
Miśka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Szamanka napisał(a):gdyby istniały buty, które miałyby mnie uchronić przed wywaleniem i nie slizganiem się na chodnikach - sama chętnie bym je kupiła :lol: no chyba zartujesz teraz :)) porzadny protektor i "budulec" podeszwy i nie ma sily zebys w takich zimowych butach sie slizgala. maja swoja cene ale nie sa nieosiagalne Quote
Szamanka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 No kurcze w glanach chodzę, a i tak nie czuję się zbyt pewnie :lol: Quote
danek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Nie moge się z tobą zgodzić, Miśka! Nie ma butów antypoślizgowych, chyba zę na podeszwy założysz raki!!!!!! Osobiście używam teraz już czyba czwartej pary butów trekkingowych, i to modeli z wyższej półki i niestety wielokrotnie miałem poślizg np. na zwykłym chodnku! Podeszwy wibram zawiodły mnie juz tyle razy że kolejne buty są z inną podeszwą! Nie wiem jak innym, ale mnie wibramy pękły przez pół:angryy:. Pozdrowienia. Quote
Miśka Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 :lol: to jak wytlumaczysz mi ze ja sie nie slizgam a moje futra mnie nie specjalnie oszczedzaja :):):) wiesz lepiej? :) no chyba ze mowimy o chodzeniu po totalnym lodowisku ale takiej szklanki to ja bym musiala specjalnie i dlugo szukac. Quote
danek Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Miśka napisał(a)::lol: to jak wytlumaczysz mi ze ja sie nie slizgam a moje futra mnie nie specjalnie oszczedzaja :):):) wiesz lepiej? :) no chyba ze mowimy o chodzeniu po totalnym lodowisku ale takiej szklanki to ja bym musiala specjalnie i dlugo szukac. Na śniegu nie ubitym-świezym/zmrozonym, szczególnie tam gdzie chodzi mało ludzi takie buty się sprawdzaja, ale pisząc poprzedniego posta miałem na myśli aktualne warunki na chodnikach w czestochowie:lol:, może tylko u mnie jest tragedia:shake:. Wiesz, idąc po chodniku musisz się wpatrywac w ziemię, go jak nie to są bardzoo duże szanse na to że nagle/niespodziewanie pies zacznie na ciebie patrzeć z góry:lol::lol::lol:, a nie dj Bóg popatrzec za jakąś ładna dziewczyną.....:lol:. Leżycho murowane!!! Quote
Mellows Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Witam !!! A więc butki ManMat są uszyte z pianki ktora obszyta jest polarkiem a na to naszyte są kawałki dość grubego materiału coś w stylu Cordury która napewno niweluje poslizg ale nie zapobiegnie mu calkowicie ... A tak pytanie co do butów dla ludzi to mogę się dowiedzieć jaki to model bucikow lub choc podeszwa która tak dobrze trzyma na lodzie ... Styczność z butami technicznymi mam z 14 lat ale nie udało mi się upolować takich skutecznych na lód ... a za jakiś czas szykuje zakup butów więc moze by wreszcie zakupić coś skutecznego. Quote
danek Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Mellows napisał(a):Witam !!! A tak pytanie co do butów dla ludzi to mogę się dowiedzieć jaki to model bucikow lub choc podeszwa która tak dobrze trzyma na lodzie ... Styczność z butami technicznymi mam z 14 lat ale nie udało mi się upolować takich skutecznych na lód ... a za jakiś czas szykuje zakup butów więc moze by wreszcie zakupić coś skutecznego. Jak kupisz, to się podziel info i wrażeniami, bo jak pisałem mnie sie wibramy gdzies nie sprawdzają, choc jest ich jeden model (kiedys go miały Shagarmathy Alpinusa, ale Alpinusa juz nie ma) taki z ostrymi trójkątami w najwyższej twardości - to nie były ''skorupy'' tylko ''pół'' Quote
Sylvia_76 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 [quote name='Mellows']Witam !!! A więc butki ManMat są uszyte z pianki ktora obszyta jest polarkiem a na to naszyte są kawałki dość grubego materiału coś w stylu Cordury która napewno niweluje poslizg ale nie zapobiegnie mu calkowicie ... . Dokładnie, sprawdzają się też, gdy łąpy psa są poranione od soli, którą posypuje się chodniki. Mój Potwór szybciutko się do nich przyzwyczaił i przynosił mi je w pysku po jednym gdy chciał wyjść na spacer :) Gdyby były z 10 cm dłuższe - byłoby idealnie, te czasem zsuwały się przy ostrych szaleństwach, ale rozumiem, że w przeznaczeniu szyte były dla trochę mniejszych łap :) Quote
PATIszon Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Wlasnie boje sie tego zsuwania.... Moze na bardziej kudlatych lapach trzymalyby sie lepiej....:roll: Quote
Recommended Posts