Zabajka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Witam Jestem hodowcą z kilkunasto- letnim doświadczeniem i od 1999 roku, moje psiaki są żywione Eukanubą. Nigdy nie miałam żadnych problemów z żywieniem tą karmą (oprócz finansowych -he he he he) i moje suki wyglądają znakomicie. Futro jest piękne, psy ani za chude ani za grube. Zresztą obejrzyjcie na www.vivazabajka.beep.pl . Jamniczka też je Eukanubę i to tą samą to niufy !!!!! Wcale nie jest gruba za dużo nie urosła- po matce miniaturze urosła na Eukanubie aż na 28 cm, więc jest jamnikiem króliczym. I gdzie tu ten nadmierny wzrost..?! Suka po szczeniętach szybko wracała do formy (Era miała 4 mioty szczeniąt !), a młoda Jawa wyrosła "akurat" i już potwierdza swój śliczny wygląd wygrywając w młodzieży ( II miejsce BIS Junior Lublin, I miejsce BIS Junior Krosno). Oczywiscie każdy pies jest inny i nie każdemu psu "służy" skład danej karmy, ale Eukanuba wg mnie nie jest tu nic winna ! Zresztą większość plotek na temat jakiejś tam karmy rozsiewa przeważnie konkurencja (czego to ja już nie słyszałam o Eukanubie :crazyeye: , szok). No cóż. Nie neguję dobrej jakości różnych karm. Uważam, że Eukanuba ma tylko 1 wadę - cenę. Pozdrówka ela Quote
Zabajka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Aaaaaa! Dla niewtajemniczonych - 28 cm to obwód klatki piersiowej, po tym "rozróznia" się czy dany jamnik to miniatura (powyżej 30 cm) czy króliczy ( do max 30 cm). Quote
Lenne Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Post usunięty gdyż nie dotyczy bezpośrednio tematu - temat doświadczeń na zwierzętach był poruszany TUTAJ oraz TUTAJ Proszę tam kierować swoje wypowiedzi. [Mod] Quote
Recommended Posts