gordonka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Mam dwie gordonki i każda ma inny charakterek Zira jest poważna, ale uwielbia zabawy w terenie(czytaj: lasy, pola) Jest po wypadku wi ęc z innymi psami bawi się , ale na swoich zasadach nawet z Zambią. .Zambia natomiast to jest jeden żywiołek,któremu zawsze mało zabaw i gonitw.Obie jednak uwielbiają prace w terenie nawet Zira, która wracając do domu praktycznie idzie na trzech łapkach, ale za to szcześliwa . Quote
an3czka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nugatowa napisał(a):An3eczka Pisałam właśnie na galeri Basco ze byliśmy w kielcach i nawet blisko Cioebie mieliśmy stanowski podeszłaś do właściciela Ines <bulterierki> który siedział koło nas wraz z stella i szarlota:):) a nam zabarkło odwagi zeby blizej podejsc hihihi:)))) ale w kielcach byliśmy i było naprawde suuper!!:D Abmber i Arys również byli :)):):) Może sie na bloniach zobaczymy:haha: Muszę zajrzeć do galerii, bo coś mnie tam dawno nie było:sabber: Aryska nie było a ja tylko obserwowalam, nie wystawialiśmy Basco. Faktycznie z InesEM:-D rozmawiałam. Quote
Nugatowa Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 AAA czemu w kielcach Basco nie był wystawiany:puppydog: hmmm rzeczywiśćie amberka ... a jak wogóle mu poszło bo nie wiem :):) a czy moze wybieracie sie do Katowic w marcu ?? Quote
an3czka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Basco był na polowaniu i mężowi nie chciało sie już dojeżdżać (choć początkowy plan był inny). Amber otrzymał resCACIB:-D (CACIB przypadł Interchampionowi:haha: ) Myślałam o Katowicach, ale jednak darujemy sobie... Może w lecie się na jakąs wybierzemy. Odechciało nam się wystaw. Quote
Nugatowa Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 :-D Nam poszło tak samo również res.Cacib hih <Bos> w kazdym badz razie było super !! w seterkowym gronie My bedziemy w Katowicach bo robimy ch.plo ml.ch przegapiliśmy bo w wakacje niegdzie byliśmy prez moja głupia noge złamałam i miałm w gipsie :puppydog: :puppydog: i nigdzie nie mogłam biegać Czy basco juz ma zaliczonbe próby polowe?? mieliśmy jechac do antoninka ale przez moja kuster noge nnigdzie nie pojecghaliśmy ?? ]i zabardzo nie wiem gdzie wiem ze w kwietniu sa w przylasku rusieckim ale FT !! Quote
an3czka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Skad masz takie informacje, że prób nie będzie?? W tym roku próby były 16, a FT 17.04. Z tego co właśnie czytam na stronie http://www.pzl.krakow.pl/ są to stałe imprezy. Co dwa lata odbywają się dodatkowo jesienne próby pracy (w 2005 nie było, więc w 2006 będą). Tydzień po próbach krakowskich odbywają się na terenie Oddziału kieleckiego, więc nie jest źle. Basco już startował w próbach we Weoclawiu, ale dostał dyplom III st., więc się nie liczy. Quote
Nugatowa Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Hmmm rzeczywiście8-) Dzieki za mi podałaś ta strone bo bym w zyciu nie wpadła na to :) ze beda hihiih:thinkerg: ale dobrze ze sa w kwietniu bo nugat w srodku maja konczy 2 lata :) Bacso z tego co pamietam chyba młodszy jest od nugata:) ale to tylko przypuszczenia :) ostatnio spotkaliśmy Bardzoo sympatycznego Weimarka : o imieniu MAX który ponoć strasznie chorował i jesdt chudziutki jak przeciwnek ale ładny :) jego właścicielka równie sympatyczna ze wąłsnie zna Basco i amberka i aryska moze kojarzycie no to nic :)koncze Quote
an3czka Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Maxa kojarzę. Basco w lipcu skończy 2 lata. Staruch jeden;-) Quote
Nugatowa Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Basco w lipcu skończy 2 lata. Staruch jeden;-) Nie przesadzaj nugat jest starszy o 2 miesiace:) ale ciesze sie ze was tu na dogomani znalazłam hihi : mozna pogawedzić w miłym towarzystwie :)8-) Quote
Nugatowa Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 taaaa.......... 8-) Juz nie te kośći ale w przypadku Nugata.................temperament ten sam:) Czy basco maza soba jakies FT?? Quote
an3czka Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Nie. Kontynenty startują pojedynczo i nie decydowaliśmy się na FT, bo był za "głupi" jeszcze. Quote
Nugatowa Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Eee nie przesadzajmy był jeszcze malutki :):puppydog: wieć nie jest tak zle ...my chyba sie zdecydujemy bo nugat jest z lini bardzo użytkowej :) a w ajkiej dzielnicy mieszkacie ?? Quote
Patkant Posted December 21, 2005 Posted December 21, 2005 Dawno mnie tu nie bylo bo ... mialam problemy z netem :) Ale jestem i pytam: czy osobki, ktore posiadaja gordonki mają może psiaki z hodowli 'strzelecki ród'? Moze sie okaze ze gdzies tu na forum, jest siostrzyczka mojej Iki? :thinkerg: DODANE: ostatnio spotkalam sie w moim miescie z seterem "biało czerwonym". Widzieliscie takiego psiaka? Śmiesznie to wyglada ... jakby ... polaczenie Anglika z Irlandem... Quote
an3czka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 To taka odmiana setera irlandzkiego:-D Quote
darek Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Seter Irlandzki biało-czerwony-bardzo rzadka odmiana tej rasy. Quote
Patkant Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Hehe - ja wiem jaka to rasa :) i ... to jest polaczenie Anglika z Irlandem, no nie?? Jednak nie podoba mi sie ta odmiana. Wg mnie najfajniejsze sa czarne [gordonki] i rude [irlandy] :) sa takie 'uniwersalne [mimo ze gordona trudno jest spotkac - ja ani razu sie nie spotkalam z innym niz z moja - no chyba ze na wystawach ...] Quote
Nugatowa Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 O prosze my też mieszkamy w Podgórzu :))))))))) ale moze w innej cześći seter iralnadzki czerwono -biały pochodzi z tegoi samego pnia co seter irlandzki.Jest to pies wspanniale pracujacy w polu , ta rasa była bliska wyginięciu odżyła dopiero w ostatnich latach dereszoate znaki nie są chętnie widziane i stad to przciwnność do anglików:) an3czka dodaj jakies fotki do galerii basco :))))) Quote
an3czka Posted December 22, 2005 Posted December 22, 2005 Nie mam nowych. Ostatnio dodałam kilka dni temu:sadCyber: Quote
moth Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 Nugatowa napisał(a):seter iralnadzki czerwono -biały pochodzi z tegoi samego pnia co seter irlandzki To machoniowy wywodzi z czerwono-bialego. Kiedyś byly tylko dwukolorowe. Rzadko kiedy rodzily sie rude. Zaczęto wiec ostrą selekcję, w wyniku której dwukolorowe byly prawie na wyginięciu. Quote
MateuszCCS Posted December 24, 2005 Posted December 24, 2005 [quote name='moth']To machoniowy wywodzi z czerwono-bialego. Dokladnie :smile: Dla zainteresowanych czerwono-bialymi - kilka slow o rasie i troszke zdjec jest tutaj: link w linkowni Pozdawiam, Mateusz. Quote
atha_maris Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 na szczęście uratowali te dwukolorowe :D . Jest przynajmniej jeden pies w narodowych barwach Polski :wink: Quote
Recommended Posts