Alenaa Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Potrzebuję rady. Zastanawiam sie nad kupnem psa rasy shih Tzu lub chińskiego grzywacza powder puff. I nie moge sie zdecydowac. Napiszcie mi coś o charakterach Waszych piesków abym dokonała dobrego wyboru. Prosze nie skupiajcie sie tylko na ich dobrych stronach. Bardziej interesują mnie ich wady. :D Quote
carotina Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 shih-tzu (pisze na podst. swoich :wink: ) -słodziutkie :P -uparte -zarozumiałe -wyniosłe -wesołe -ciekawskie -wygodne -jeden zawyczaj jest niechałaśliwy, za to w grupie.... :evilbat: :wink: -żołądki na czterech łapach (i zawsze, to co we własnej misce jest gorsze :wink: ) -troche łobuziarskie (ale to kwestia wychowania :wink: ) -pieszczochy :angel: -lubią długie spacerki (które nie są absolutnie konieczne :wink: ) -śpiochy -zazwyczaj szybko się uczą jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to dopisze :wink: Quote
aneta21 Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 calkowicie sie z TOBA ZGADZAM:) DODAM JESZCZE ZE CHCA BYC W CENTRUM UWAGI I MAJA NIEZIEMSKIE POMYSŁY!!! ALE SA BARDZO BARDZO KOCHANE Quote
:) Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Tak,zdecydowanie CAROTINKA ma racje :) To taka krotka charakterystyka shihtzaczkow :) A poza tym sa sliczniutkie i trzeba im poswiecic duuuuzo uwagi :) Quote
lonka Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Każdy piesek potrzebuje dużo uwagi :wink: Ale shih-tzaczkom trzeba poswięcic jeszcze duzo czasu na pielęgnacje(jezeli chcesz wystawiać) :D Wisz dla nas właścicieli shih-tzaczków te pieski nie maja wad :D SA cudowne i kochane. Quote
:) Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 lonka napisał(a):Każdy piesek potrzebuje dużo uwagi :wink: Ale shih-tzaczkom trzeba poswięcic jeszcze duzo czasu na pielęgnacje(jezeli chcesz wystawiać) :D Wisz dla nas właścicieli shih-tzaczków te pieski nie maja wad :D SA cudowne i kochane. Wiesz Loniu... mysle, ze nawet jesli te psiaki maja jakies wady, to i tak my je kochamy i akceptujemy wszystko... Bo to jest przeciez nasz przyjaciel-czlonwk rodziny. Ja kocham mojego Zyzia i nigdy nie przestane. On oddziecza mi sie tym samym i... czasem kupka na dywanie :evilbat: :evilbat: Quote
anushka Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 :) napisał(a):czasem kupka na dywanie :evilbat: :evilbat: bo miałas mu kupić nowy dywan,bo ten mu się ewidentnie nie podoba :evilbat: :evilbat: Quote
:) Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Ania-k napisał(a)::) napisał(a):czasem kupka na dywanie :evilbat: :evilbat: bo miałas mu kupić nowy dywan,bo ten mu się ewidentnie nie podoba :evilbat: :evilbat: Oj,ale ja powiedzialam,ze musi sobie na niego zarobic-inaczej moze pomarzyc :) Quote
anii Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Zalet shih tzu ma mnostwo, a wady trzeba zaakceptowac. ;) Quote
orasek Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Taaaaak shih uwielbiają nagrody i smakołyki i zabawki, moje np. szybko sie nudzą,co chwilke by chciały nową zabawke :) Quote
karolayna Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 orasek napisał(a):Taaaaak shih uwielbiają nagrody i smakołyki i zabawki, moje np. szybko sie nudzą,co chwilke by chciały nową zabawke :) mój to samo wystarczy dzień max 2 i juz zabaweczka w odstawke Quote
karolayna Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Ale pytanie bylo nie tylko o shih tzu, ale i o grzywacze ja tez chetnie poslucham na ich temat..jest tu jakis znawca :lol: ?? Quote
Eventing Star Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Żaden znawca od grzywaczy się nie zgłosił, czyli shitziaki znowu górą :) Najcudowniejsze psy świata :loveu: Quote
lonka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Jezeli dobrze pamietam to na grzywaczach byl ten sam temat.I tam wypowiadali sie znawcy rasy.Wejdzcie i zobaczcie.Sory jezeli mi sie cos pomylilo:oops: Quote
Recommended Posts