itab Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 olekg18 napisał(a):Własnie młode psy na kolcach i husky w kolcach ;(Ja bym nie chodził na takie szkolenie ,bo to nie ma sensu pewnie lepiej nie chodzic tylko krytykować. Najpierw to trzeba przyjść, zobaczyć, poobserwować a potem ganić kolczatki, kagańce. Kolczatkę to trzeba umieć użyć a tam tego uczą, a kagańce to przez nadwrażliwych właścicieli co to sie boja o swoje psy, że któryś warczący szczeniak go chapnie. A ja zakładałam swojemu żeby nie jadł śniegu a teraz to chyba kaganiec jest wskazany ze wzgledu na ptasią grypę, tak mi zalecił wet. No chyba że ryzykujemy zjedzenie ptasiej kupki lub małego pisklaka a może i martwego zarażanego ptaka. Wybór właścicieli. My już jesteśmy po przedszkolu i teraz na PT kagańce poszły w kąt a kolczatka to (moze niestety) w szkoleniu bardzo przydatna.Tez myślałam,że uda nam się uniknąć tego ekwipunku ale życie zweryfikowało- nie pójdę z 35 kilogramowym szczeniakiem na spacer po lodzie,dzieki temu nogi mam całe a mogło byc róznie. Quote
mila_2 Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 a po ćwiczeniach można aktywnie odpocząć;) Quote
Cimi Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 itab napisał(a):pewnie lepiej nie chodzic tylko krytykować. Ja widziałam jedną szkółkę, gdzie prawie każdy pies był na kolczatce. Przecież to PT, to nie IPO. Ja nie jestem przeciwniczką kolczatek, a jeśli szczeniak ma kolczatkę w szkółce pod okiem trenerów to coś nie halo. W PT bardzo szybko można uzyskać efekt za pomocą nagród bez kolczatki. Jestem w stanie pojąć jak kolczatke na szkoleniu ma pies dorosły z niepożądanymi nawykami, ale nie młody. Quote
olekg89 Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Własnie gdyby to był dorosły pies z jakimiś odruchami atakowanie ludzie,psów to kolce są wskazane ,ale u szczeniaka który jest biała kartka papieru to az w oczy kole . P.S po co tym psom na szkoleniu kagańce (szczeniakom) Quote
mila_2 Posted March 26, 2006 Author Posted March 26, 2006 Miałam się nie tłumaczyć, ale... to powiem tak - moją Betę na przedszkolu zaatakowała suka, która chodząc na przedszkole chodziła jednocześnie na IPO...i za duży plus uważam w tej szkole to, że prowadzący agresywnych psów nie spisują na straty i chcą z nimi pracować - nie tylko INDYWIDUALNIE - ale i w grupie btw. własciwa grupa przedszkolna to u nas godzina 10. Zajęcia, w których uczestniczymy są później. Przychodzą na nie psy z przeszłością oraz młode psy po "awansie" z niższych grup. btw.1. to mój wybór na jakie zajęcia chodzę, suka moja chodzi na kolczatce, na zajęciach nauczyłam się jak powinno jej się używać. Wstrzymywałam się przed kolcami bardzo, ale niestaty - chęci sobie życie sobie - nie katuję psa, pies się mnie nie boi, jest wzmacniana pozytywnie. Mówcie co chcecie i róbcie co chcecie, ale nie oceniajcie innych patrząc na zdjęcia... Quote
mila_2 Posted April 6, 2006 Author Posted April 6, 2006 to już jutro - na tę okazję Pańcio zakupił Młodej nową kolorową obróżkę - wymarzył sobie ją w kolorze błękitu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
mila_2 Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 no i mamy problem z serwerem:> spróbujemy inaczej spacery na Zdrowiu;) zabawy z Maksiem Quote
mila_2 Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Beria!!!!! a to specjalnie dla Ciebie:D btw. w ten weekend Beczka została honorowym członkiem klubu psa myśliwskiego...upolowała KRETA!!!!!!!!!!!!!! Quote
mila_2 Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 c.d spacerku na Zdrowiu:) Brygada RR;) Mobius - zawny Mobiniem;) Borys, Beczka i Alma;) a tu jeszcze Toffi - psia terapeutka:) a tu Borys, Beczka i Mobinio;) Quote
mila_2 Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 przyjaciólka;) wiosna, Panie Dziejku:) Quote
malawaszka Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 :crazyeye: czemu aż taka łysa??? taki szczypiorek teraz :lol: nie chcieliście zostawić "firaneczki pod brzuszkiem"? i włosków dłuższych na udkach :razz: Quote
Koma Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Czy ja dobrze widzę czy to ten sam pies? :-o śliczne ma uszy :loveu: :loveu: :loveu: no i sylwetka że hoho :cool3: Quote
teqquila Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 jejku jaka ona sliczna i duza :P ostatni raz tutaj bylam to jeszcze taka chyba duza nie byla :) Quote
mila_2 Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 malawaszka napisał(a)::crazyeye: czemu aż taka łysa??? taki szczypiorek teraz :lol: nie chcieliście zostawić "firaneczki pod brzuszkiem"? i włosków dłuższych na udkach :razz: na udach to ona nie miała skracanej sierści - taka już ma urodę, że dłuższe jej nie urosły...a brzuszek - ja zadecydowałam, bo jako najukochańsza Pańcia byłam z nią w gabinecie i po prostu powiedziałam ciąć:D...a potem TZ powiedział: "a czemu na brzuchu jej nie zostawiłaś:cool3: :cool3: :cool3: " Quote
malawaszka Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 mila_2 napisał(a):i po prostu powiedziałam ciąć:D...a potem TZ powiedział: "a czemu na brzuchu jej nie zostawiłaś:cool3: :cool3: :cool3: " :lol: :lol: :lol: młodziutka jest to może jej jeszcze fajnie łapki obrosną - ale błagam nie obcinaj tej firanki na brzuszku więcej :lol: Quote
mila_2 Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 malawaszka napisał(a)::lol: :lol: :lol: młodziutka jest to może jej jeszcze fajnie łapki obrosną - ale błagam nie obcinaj tej firanki na brzuszku więcej :lol: ja to chyba staroświecka jestem...jak miałam średniaka jeszcze w podstawówce to tylko łapencje, broda i grzywa zostawały;) Quote
mila_2 Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 to było ponad 20 lat temu...zdjęć nie posiadam Quote
beria Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 mila_2 napisał(a):Beria!!!!! a to specjalnie dla Ciebie:D Dzięki Mila :loveu: Beta Jest śliczna :loveu: :loveu: :loveu: Moja olbrzymka też była mniej zarośnięta od Gertrudy ;) Quote
malawaszka Posted April 17, 2006 Posted April 17, 2006 mila_2 napisał(a): :crazyeye: o kurde ale szok!!! ja myślałam, że ona jest znacznie mniejsza!!! Quote
Recommended Posts