Jump to content
Dogomania

Beta - łysa sznaucerka olbrzymka...

Recommended Posts

• Replies 918
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w czasie szaleństw na Borucie, gdzieś sobie przecięła skórę przy piątym pazurze, gula powstała, na szczęście nic poważnego, rana została wyczyszczona posmarowana antybiotykiem i zawinięta w bandaż. Dostaliśmy przykaz przemywania riwanolem, potem smarowania maścią (jutro muszę w aptece wykupić) i zakładania opatrunku na spacerki - jestem w szoku bo bandaż w ogóle Młodej nie interesuje...ups...właśnie go sobie ściągnęła i wylizuje sreberko, którym rana została popsikana:mad::mad::mad:

btw. po ostatnich gonitwach po krzakach za bażantami obtarła sobie również skórę po wewnętrzej stronie tylnej, lewej łapy...mamy smarować to alantanem

a tu Becia a w tle panorama Zgierza:)

Posted

mila_2 napisał(a):
jestem w szoku bo bandaż w ogóle Młodej nie interesuje...ups...właśnie go sobie ściągnęła i wylizuje sreberko, którym rana została popsikana:mad::mad::mad:

Heh, no i wykrakałaś :diabloti:
Dobrze będzie, zagoi się jak na psie :lol:

Posted

Borysowi 100 razy lepiej robi się zdjęcia niż Beczce, która non stop po jakichś krzaczorach się wałęsa i zdjęć za nic nie można zrobić...tzn mam całą kolekcję części kadłuba Młodej w krzakach:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ja juz dzis skladam zyczenia :)
Jak obyczaj stary głosi
Według ojców naszej wiary,
Pragnę złożyć Wam życzenia,
W Dniu Bożego Narodzenia,
Niech ta gwiazdka betlejemska,
która świeci dziś o zmroku,
Doprowadzi Was szczęśliwie,
Do spotkania w Nowym Roku.

Posted

Justyna - dziękujemy za zyczenia:loveu::loveu::loveu:

a łapa - trudno powiedzieć, w domu mniej ją liże, choć rana dalej otwarta. Opatrunki ma robione, ale je ściąga:cool3::cool3::cool3:

Posted

na razie zrezygnowalismy z opatrunku. Rana nie jest taka ogromna, a wet zalecił żeby na spacery opatrunki zakładać, żeby się ranka nie zabrudziła...

btw. dziś ubieramy z p. Jackiem naszą pierwszą, żywą choinkę :multi::multi::multi:, która od niedzielki koczuje na balkonie i wzbudza entuzjazm w kocie Sąsiadki;)

Posted

też zamierzamy kupić pierwszy raz choinkę do domu :-)

Witam Cię Mila !
wróciłam chwilowo z ch...ej Piły ale wracam tam zaraz po świętach:-( :angryy:
No cóż taki los kobiet pracujących :roll:

Ale życzę Wam spokojnych,
wesołych,
wypełnionych miłością i
poczuciem bezpieczeństwa Świąt !!!

/\
/ \
/ \
/ \

Posted

za tydzień sterylka...i wszystko zaczyna się chrzanić...p. Jacek ma najprowdopodobniej pęknięte żebra. Nie pozostaje mi ic jak przez tydzień potrenować podnoszenie ciężarów, żeby nie było kłopotów z transportowaniem Młodej po operacji

Posted

mila_2 napisał(a):
za tydzień sterylka...i wszystko zaczyna się chrzanić...p. Jacek ma najprowdopodobniej pęknięte żebra. Nie pozostaje mi ic jak przez tydzień potrenować podnoszenie ciężarów, żeby nie było kłopotów z transportowaniem Młodej po operacji

Mila co się stało Twojemu TZtowi :crazyeye: Mam nadzieję, że to tylko stłuczenie :kciuki:
Żywa choinka w domu jest taka inna, prawda? ;)

Posted

Gertrudy łapy, po sterylce były takie jakieś, mało stabilne :razz: Odbieralismy ją niecałe 3 godziny po zostawieniu w klinice. Ale do samochodu wskoczyła sama :cool3:
Jeszcze czeka mnie sterylka Blue :cool1:

Posted

Święta, Święta i po Świętach,
nikt już o nich nie pamięta,
bo Sylwester już za pasem,
bawmy ostro się w tym czasie!

Dynia i ferajna

:huh: :huh: :huh:

Posted

Udało mi się p. Jacka namówić na prześwietlenie - pojechał do znajomych do szpitala i zrobił sobie prześwietlenie - na szczęście to tylko stłuczenie:razz::razz::razz:
Dziś i jutro będę walczyć z autem, żeby przejść przegląd roczny...jeśli się nie uda chyba zapomnimy na razie o sterylce:-(:-( Nie mam nawet od kogo w razie czego pożyczyć auta:placz::placz::placz:

btw. Becia bała się wystrzałów w Nowy Rok...

Posted

:oops::oops::oops: Dzięki Kasia...może dzisiaj pojadę na żywioł z tym przeglądem i może ten brak światła wstecznego przejdzie i kilka mniejszych niedoróbek...no chyba, że ktoś ma zaufanego znajomego w stacji diagnostycznej;)
bo sterylka sterylką a wizyty kontrolne??:(