beria Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='mila_2']Behemot - a to specjalnie dla Ciebie - nasz balkon;) Ale masz duuuuży i elegancki balkon :loveu: Moja miała iść pod nóż na początku wakacji, ale musi poczekać :roll: Nie ma możliwości, żeby ktoś przez kilka dni był przy suczy, a samej jej po zabiegu nie zostawię w domu na kilka godzin :shake: To jest sprytna cholera i na pewno znajdzie sposób, żeby dobrać się do szwów :diabloti: Jak miała wenflon w łapie, pełniliśmy nocne dyżury, bo zżerała bandaż i chciała wydłubać koniecznie :diabloti: Quote
mila_2 Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Dziękujemy za miłe słowa dotyczące balkonu (nam też się podoba, a jak nei pada to Becia spędza na nim noce, śpiąc na kanapie:D) co do sterylki - nie wiem skąd Jackowi przyszły do głowy takie pierdoły. Ja też się boję, ale uważam że więcej jest plusów takiego zabiegu niż minusów. Przy wizytach kontrolnych z Betą już kilka razy podejmopwałam z p. Maćkiem temat sterylki i widzę, że facet jest "ZA, ZA i jeszcze raz ZA". Dlatego powidziałam - jeśli po rozmowie z Maćkiem oraz lekturze dgm dalej będzie przeciw - odpuszczę temat- hehehe nie odpuszczę nigdy w życiu:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: btw. co do czasu - jakoś koło grudnia wypadałoby Młodą ciachnąć - ja mam jeszcze 9 dni urlopu na ten roku więc myślę, że to byłby to dobry termin - ok. 3 m-ce po pierwszej cieczce btw. 1 . Ale powiedzcie z czego to się bierze. Bratowa Jacka właścicielka dożki de bordeaux (zresztą b. schorowanej:(:(:( - rodowodowej) powiedziała mi kiedyś, że ona by się na sterylkę suki nigdy nie zdecydowała, bo to w niepotrzebna ingerencja w organizm suki. Sara jest jednak wysterylizowana - z powodu ciągłych ciąż urojonych... Quote
malawaszka Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 a ciągłe ciąże urojone bardzo łatwo mogą doprowadzić do guzów sutka i do ropomacicza - pokaż TZtowi o kastracji na www.vetserwis.pl jest bardzo fajnie napisane po co i dlaczego :razz: nie ma się co bać zmiany charakteru - moja Luna wogóle się nie zmieniła, olbrzymka Ka-Vangi też jest ciachnięta i też się kompletnie nie zmieniła, a wagi trzeba pilnować przez pół roku po zabiegu bo wtedy zmienia się metabolizm i jak nie będziecie reagować na żebraninę tylko karmić normalnie to sunia nie przytyje ;) a wogóle to ma świetne barchanowe gacie :evil_lol: Quote
mila_2 Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 malawaszka napisał(a):a wogóle to ma świetne barchanowe gacie :evil_lol: ja to chyba się obrażę:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: poświęciłam Beczce moje bardzo nie wyjścowe galotki:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i nie barchanowe ino 100% bawełna;) btw. Jacek wszystko przeczytał co napisaliście:) Quote
Koma Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 mila_2 napisał(a):btw. Jacek wszystko przeczytał co napisaliście:) Mogłaś moich postów nie pokazywać bo jeszcze się wirtualnie strachem zarazi :lol: czekam na więcej fot Betinki ;) Quote
mila_2 Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 Koma napisał(a):Mogłaś moich postów nie pokazywać bo jeszcze się wirtualnie strachem zarazi :lol: czekam na więcej fot Betinki ;) nie zrazi, nie zrazi to facet z jajem (dosłownie i w przenośni;)) i wyrozumiały :loveu::loveu::loveu: a co do zdjęć - Pańcio wczoraj odebrał super hiper filtry do swego aparaciku, więc nie ma przeproś i Becia musi mieć sesję:D:D:D Quote
shangri_la Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 mila_2 napisał(a): a co do zdjęć - Pańcio wczoraj odebrał super hiper filtry do swego aparaciku, więc nie ma przeproś i Becia musi mieć sesję:D:D:D o jaaaaacieeee, to czekamy na sznaucerkowe fotki :loveu::loveu::loveu: a tak btw to bardzo dobrze ze myslicie o sterylce, ja pewnie tez bym birke ciachnela gdyby nie plany hodowlane- jeszcze do konca nie jestem zdecydowana, troche mnie to przeraza. i nie ma tych okropnych cieczek, zmian zachowania, ciaz urojonych, bira to po cieczce i w czasie zachowuje sie okropnie :mad: , jedynie to bym sie bala ze charakter sie moze zmienic, ale jak tak czytam posty o sterylizacji to w sumie wiekszosc suczek zachowuje sie tak samo pozdrawiam Quote
mila_2 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 a tu taki mały off topic;) dokładniej;) zapraszamy:) Quote
simbik Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='mila_2']a tu taki mały off topic;) dokładniej;) zapraszamy:) To my przyjdziemy pokibicować ;) . Quote
mila_2 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 to dodam, że do każdego zaproszenia dołączaliśmy karteczkę z informacją, że prosimy o nieprzynoszenie kwiatów lecz karmy dla zwierząt, którą potem przekażemy schronisku w Zgierzu:):):) Quote
simbik Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 To się dostosujemy :lol: . Tymczasem apropo sterylki to polecam się przyjrzeć Opce - jest pół roku po zabiegu: świetna linia, moc energii etc. Rzadnych zmian nie zauważyłam, a cięcie było tak zrobione że prawie nie widać blizny :lol: . Quote
mila_2 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 matko, ale ja pierdoła...wiadomość dnia: BECZKA MA DZIŚ URODZINY...PIERWSZE:new-bday::new-bday::BIG::BIG::tort::tort: a ja głupia z jakimś zaproszeniem wyskakuję;););) Quote
simbik Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 mila_2 napisał(a):matko, ale ja pierdoła...wiadomość dnia: BECZKA MA DZIŚ URODZINY...PIERWSZE:new-bday::new-bday::BIG::BIG::tort::tort: a ja głupia z jakimś zaproszeniem wyskakuję;););) To Wszystkiego Najlepszego: dużych gnatów i długich spacerków :multi: :multi: :multi: . Quote
BORA Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Wszystkiego najlepszego Beta :tort::new-bday::new-bday: Quote
malawaszka Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 100 lat Beczułko :multi: ;) :laola: noo i widzę ślubik się szykuje :laola: Wam tez 100 latek wspólnych życzę :multi: Quote
shangri_la Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 :new-bday:100 lat dla ślicznej Betki:new-bday: [SIZE=2] [SIZE=2]:tort::tort::tort: [SIZE=2] i wieeeeeelkie gratulacje [SIZE=2]super pomysl z ta karma :lol: pozdrawiam Quote
Alicja Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 100 psiowych latek i wszystkiego najlepsiejszego dla Betki Quote
mila_2 Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Becia dziękuje z całego serca:):):). Szaleje właśnei w majtochach po pokoju z piłeczką wypełnioną smakołykami:) Quote
mila_2 Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Byliśmy z Becią dzisiaj przed południem na tzw. siedemnastkach, czyli zespole stawów dla wędkarzy na pograniczu Zgierza i Łodzi:) kilka widoczków i Becia z Pańcią przed kąpielą;) a tu już sam na sam z wodą:) i jak na tym zdjęciu widać Becia polubiła wodę:multi: :multi: :multi: Quote
beria Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [SIZE="7"]Sto lat Betinko !!! :new-bday: :new-bday: :new-bday: :cunao: :BIG: :BIG: :BIG: :tort: :tort: :tort: :bday: :new-bday: :new-bday: :new-bday: :cunao: :BIG: :BIG: :BIG: :tort: :tort: :tort: :bday: I wielu, wielu wspólnych szczęśliwych lat dla Ciebie i Jacka :buzi: Gratulacje :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mila_2 Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 dalszy pokaz mody majtkowej;) tym razem Pańcio użyczył swojej bielizny:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: a tu spacerek :) Quote
leemonca Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Betka, ale masz śliczną galerię :klacz: pozdrawiam Cię i życzę wszystkiego, wszystkiego najlepszego Tobie i Twoim Pańciom - Hakerek z leemoncą Quote
Mi. Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Sto lat Beciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:bigcool: :smilecol: :buzi: :BIG: :new-bday: :tort: :bday: Quote
shangri_la Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 hhehe jak kica po wodzie :cool3: [quote name='mila_2'] i jak na tym zdjęciu widać Becia polubiła wodę:multi: :multi: :multi: a to nie lubila wczesniej ? jaaaaki wieeeelki paton :-o hehe az jej sie lebek przekrzywia :p pozdrawiam Quote
Recommended Posts