Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 dogaja napisał(a):Gaji też się przychodzenie opłaca, więc przychodzi na zawołanie. [SIZE=4]Ale to jeszcze nie APORTOWANIE!!!!!!! Chcesz mi powiedzieć, że ogar, powtórzę: OGAR przynosi Ci co chwilę piłeczkę Z WŁASNEJ WOLI i mówi tymi swoimi ogarzymi oczkami: Pańciu, rzuć mi jeszcze raz, a ja Ci zaraz przyniosę tę piłeczkę, żebyś rzuciła mi znowu, bo uwielbiam tak zdobywać i oddawać... ? (tak robił np. mój golden, czy wyżeł) Dla mnie to nie aportowanie :evil_lol: . To przynoszenie piłeczki :evil_lol: . Przynosi i jej rzucam tą samą albo drugą. Na koniec zabawy ja biorę piłeczkę a ona dostaje smakołyk. Mamy już też prawie 100% podawanie - mogę wskazać na prawie dowolną rzecz, powiedzieć "podaj" i dostaję to do ręki. Np klucze, sztućce, koziołek do aportowania, skarpetkę itp. Aportowanie najmniej nas bawi i robimy najwolniej ale prawie wszystko już mamy z aportu formalnego - czyli pies siedzi przy nodze, rzucam koziołek, daję psu komendę, biegnie, podnosi, przynosi, siada , oddaje. Musimy tylko pewne rzeczy dopracowac, ale nie chce się, bo są fajniejsze rzeczy do nauki :p . Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 dogaja napisał(a):Haniu, nie katuj mnie... :mad: Dlaczego :evil_lol: . Postaram się jakieś fotki porobić bo siostra wywiozła aparat fimikowy. Quote
dogaja Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Dlaczego :evil_lol: . OK., już dobrze: będę aportować...:evil_lol: Hania napisał(a): Postaram się jakieś fotki porobić bo siostra wywiozła aparat fimikowy A co to jest "aparat fimikowy"? Czy on służy do nauki aportowania? :crazyeye: Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 dogaja napisał(a): A co to jest "aparat fimikowy"? Czy on służy do nauki aportowania? :crazyeye: Chodziło mi o to, że nie mogę nagrac filmiku jak przynosi różne rzeczy.:shake: Quote
dogaja Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Chodziło mi o to, że nie mogę nagrac filmiku jak przynosi różne rzeczy.:shake: Filmik o włączaniu światła jest super! Qrczę, żeby tylko nie wyrwała i przyniosła Ci tego włącznika, po zapaleniu światła... :cool3: Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Parę fotek na dowód, ze ogar też potrafi nosić. Niestety nie umiem ćwiczyć z psem i jednoczesnie robić fotek :shake: , więc zdjecia sa byle jakie. Poza tym AF pożyczonego aparatu nie nadąża za Gawra jak coś przynosi. Pochwalimy się tez nową obrozą;) Quote
dogaja Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Parę fotek na dowód, ze ogar też potrafi nosić. Pochwalimy się tez nową obrozą;) Ale elegantka! I nosi! :klacz: :klacz: :klacz: Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Fotkas poglądowa w związku z tym, że dostałyśmy piłki :loveu: . Piłka po i piłka przed :evil_lol: . Zaznaczam, ze sprawdzałam, czy z tej piłki da się coś odgryźć i nie dałam rady i ze ta druga jeszcze nie jest spłaszczona - tylko już brudna :evil_lol: Quote
AgaiPhara Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a): Ale fajna ta "zmarnowana". Taka świątecznie jajeczna ;) Witaj Haniu! Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 AgaiPhara napisał(a):Ale fajna ta "zmarnowana". Taka świątecznie jajeczna ;) Witaj Haniu! Witaj :multi: :multi: :multi: Ja do Wszej galerii zaglądam, ale się nie odezwałam jeszcze. Podobne skojarzenie miała też Jinnyall ( która byał taka dobra, ze przysłała mi nowe piłki:loveu: ) i moja siostra. Coś w tym musi być. Może zatrudnię Gawrę do produkcji pisanek :evil_lol: Quote
AgaiPhara Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Witaj :multi: :multi: :multi: Ja do Wszej galerii zaglądam, ale się nie odezwałam jeszcze. o, to bardzo nam miło :smile: No widzisz, a ja chyba drugi czy trzeci raz i już cicho usiedzieć nie mogłam ;) Hania napisał(a): Podobne skojarzenie miała też Jinnyall ( która byał taka dobra, ze przysłała mi nowe piłki:loveu: ) i moja siostra. swoją drogą - te piłki są bomba. Jak Tyś je wynalazła? Quote
Hania Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 AgaiPhara napisał(a):swoją drogą - te piłki są bomba. Jak Tyś je wynalazła? Zrobię kryptoreklamę, ale co tam :evil_lol: . To są piłki Rogza - poszłam obejrzeć obróżki i kupiłam piłkę. Dla Gawry są świetne - naprawdę jest nimi zachwycona. A dzisiaj zaczeła je łapac też Irga - i nie dość, że łapała to nosiła :multi: . Quote
JinnyAl Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a):Zrobię kryptoreklamę, ale co tam :evil_lol: . To są piłki Rogza - poszłam obejrzeć obróżki i kupiłam piłkę. Dla Gawry są świetne - naprawdę jest nimi zachwycona. A dzisiaj zaczeła je łapac też Irga - i nie dość, że łapała to nosiła :multi: . Te piłki muszą być jakieś zaczarowane :) Może są czymś nasączone? Pachną chyba trochę waniliowo. Jak Hania mi powiedziała, że chce jeszcze 2, to sobie pomyślałam, że zwykła piłka za 15 zł to przesada. Ale chyba sama takie kupie! Bo mój pies też taki niepiłkowy, może się da oczarować :) Quote
jorge30 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Hania napisał(a): Nie no Gawra jest super. Rozumiem że tą brudną potrafi tak wymamłać że wygląda potem jak super nówka nie śmigana, ale.... jak z tego jajca zrobiła tak idealnie okrągłą piłkę? :diabloti: Quote
Hania Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Fotki hipopotamów niestety nie mam :shake: . Ale za to mam fotki leśnych piesków ;) Quote
Żaneta Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Hania napisał(a):Fotki hipopotamów niestety nie mam :shake: . Ale za to mam fotki leśnych piesków ;) piękne cudne,ja też chce takie:loveu::loveu::loveu:, a czy to piesek i sunia? śliczne, zaglądam tu jak tylko mogę,al się nie ujawniałam do tej pory, nie wytrzymałam;) Quote
Hania Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Żaneta napisał(a):piękne cudne,ja też chce takie:loveu::loveu::loveu:, a czy to piesek i sunia? śliczne, zaglądam tu jak tylko mogę,al się nie ujawniałam do tej pory, nie wytrzymałam;) Jak to miło Cię widzieć :multi: :multi: :multi: Na tym pierwszym nie do końca jestem pewna, kto jest, ale na 100% Dasza jest na drugiej fotce. Quote
Goshka Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Hania napisał(a): Ojej, jakie śliczności...:loveu: W jakim są wieku na tych zdjęciach? Mam jakąś taką dziwną;) słabość do ogarów, chociaż pewnie nigdy mieć ich nie będę, to tak sobie lubię na nie popatrzeć:lol: Chyba będę Haniu, częsciej Cię odwiedzać:cool3: Quote
Hania Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Goshka napisał(a):Ojej, jakie śliczności...:loveu: W jakim są wieku na tych zdjęciach? Fotki są z wczoraj a w piątek skonczył siedem tygodni. Mam jakąś taką dziwną;) słabość do ogarów, chociaż pewnie nigdy mieć ich nie będę, to tak sobie lubię na nie popatrzeć:lol: :p :p :p Chyba będę Haniu, częsciej Cię odwiedzać:cool3: Zapraszam serdecznie Quote
Hania Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 Seria z Dunajem :p . Dunaj - kopałem: Dunaj - żaba: Dunaj - sportowiec :evil_lol: : Dunaj - łobuz: Quote
dogaja Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Hania napisał(a): Hania napisał(a): Na tym pierwszym nie do końca jestem pewna, kto jest, ale na 100% Dasza jest na drugiej fotce. Moim zdaniem, na tym pierwszym ONA jest po prawej: patrzy tak po kobiecemu :cool3: Goshka napisał(a): Mam jakąś taką dziwną;) słabość do ogarów, chociaż pewnie nigdy mieć ich nie będę, to tak sobie lubię na nie popatrzeć:lol: Obawiam się, że możesz się mylić. To się właśnie tak zaczyna...:shocked!: :lol: Quote
Hania Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 dogaja napisał(a):Moim zdaniem, na tym pierwszym ONA jest po prawej: patrzy tak po kobiecemu :cool3: Musze Cię zmartwić, ale Dasza ma zupełnie inna głowę, wyraz twarzy i białe znaczenie. To są dwa pieski - zielony i niebieski albo czarny. Quote
JinnyAl Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Dunaj - Kopałem i jestem z siebie bardzo dumny! :) Ależ on ma wyraz mordki! Taki playboy, któremu żadna ogarza suczka się nie oprze :evil_lol: Quote
Teklunia Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Hani, czy Ty wiesz, że ja uwielbiam Twoje zdjęcia? Nawet wtedy, gdy nie mam na nich Kontry... Choć wówczas troszeńkę mniej ;) Quote
Recommended Posts