Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haniu wkleiłaś tyle PIĘKNYCH zdjęć, że nie wiem, które zacytować :roll: WSZYSTKIE są FANTASTYCZNE!! :loveu: :loveu: :loveu:

Chyba najbardziej podoba mi się "myślenie" i "wyglądanie słodko" :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Pozdrawiam
Marysia i Una

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki za prawdziwą ucztę wizualną! Czołgi są wspaniałe i rzeczywiście nie wiadomo, którym zdjęciem bardziej się zachwycać :loveu: Mnie się bardzo podoba ten samodzielny i te śpiące i ten co myśli i te, co gryzą krzaki... :loveu::loveu: :eviltong:
A te niebieskie oczka są niesamowite!

Posted

Światełko super!
A ja mam jakoś tak głupio włączniki, że nie mam jak tam postawić krzesełka, a bez krzesełka moje malutkie pieski nie sięgną... Próbuję teraz nauczyć moje psy chodzenia do kąta niby że za karę (filmik z lamą mnie zainspirował), na razie w efekcie Vigo zapakował mi się na półkę (bo kąt jest pomiędzy regałem, a ścianą) LOL. A Sunday jeszcze lepiej, bo zapakowała się na półkę tylnymi nogami :evil_lol:
Normalnie chyba sobie daruję ten kąt, a popracuję nad odkładaniem się na półkę, bo tak to śmiesznie wygląda (szkoda, że hasło "na miejsce!" oznacza już w moim domu coś innego...).

Posted

Wracam po chwilowej nieobecności- wspaniałe fotki a ,,czołgi" są boskie i jak urosły :loveu:

A Gawra? Ta suczka jest nieprawdopodobna :loveu: Tylko nie mówi ludzkim głosem :lol:

Posted

Marysiu - bardzo dziękujemy.

Rauni - zastanwiam się na jaką półkę by tak zapakować moje ogary. Zmieszcą się chyba tylko na wierzch tej od butów.:cool3:

Bea - miło Cię znowu widzieć.

A jako, że to galeria to wkleimy parę fotek - byle jakich. Muszę się zgłosic do Marysi na korepetycję z fotogrfowania piłek i psów ;) . I coś zrobić z krzakami w ogródku.;) Nigdy nie miałam takich problemów, bo mój pies piłki nie ganiał. Aż do teraz...
A zaczęło się tradycyjnie. Ja mam obsesję piłeczkowa (przez to, że mam niepiłeczkowe psy). W związku z tym jak w Katowicach zobaczyłam piłaczkę jakiej jeszcze nie próbowaliśmy to odruchowo kupiłam. Nawet bez jakiś specjalnych nadziei i nawet nie wiem dlaczego. A Gawra po prostu oszalała. Ukradła mi piłeczkę zaraz po powrocie do domu i zaczęła się nią bawić. Jest zachwycona. W związku z tym o 24 wysyłałam sms-y do Jinnyall, z prośbą o jeszcze dwie :evil_lol: . I całe szczęscie, bo Gawra nie chce już żadnych innych piłek.

Jak widać na tej fotce piłka już nie jest okrągła. Ale Gawrze to jakoś nie przeszkadza. Nie jest w stanie jej pogryźć - tylko ją spłaszczyła.

Posted

Hania napisał(a):

Ja mam obsesję piłeczkowa (przez to, że mam niepiłeczkowe psy). W związku z tym jak w Katowicach zobaczyłam piłaczkę jakiej jeszcze nie próbowaliśmy to odruchowo kupiłam. Nawet bez jakiś specjalnych nadziei i nawet nie wiem dlaczego. A Gawra po prostu oszalała. Ukradła mi piłeczkę zaraz po powrocie do domu i zaczęła się nią bawić. Jest zachwycona.

Wszystko świetnie, Haniu, ale czy ona Ci tę piłeczkę ODDAJE????? To znaczy PRZYNOSI? :evil_lol:

Niepiłeczkowe psy dość często są piłeczkamii zachwycone (patrz:Gaja - ją zachwyca ABSOLUTNIE WSZYSTKO, co może wziąć do pyska, ale bierze TO coś wyłącznie W CELACH KONSUMPCYJNYCH).

Hania napisał(a):

Twarz-maska. Pełny kamuflaż...

Hania napisał(a):

Czy "królik" też jej rzuca?

Posted

Dogajo jak miło Cię znowu widzieć/czytać :p . A odnośnie Twojego pytania - oddaje bez problemu do ręki.

Marysiu nawet na kursie jesteśmy zwolnione z zabawki :evil_lol: .

Apsa nie dałam rady zostać do konca. Ogólne wrażenie pozytywne - wkleję moze jutro jakieś fotki.

Posted

Hania napisał(a):
Dogajo (...) odnośnie Twojego pytania - oddaje bez problemu do ręki.

A jak ją do tego... że tak powiem... zmusiłaś? Siłą, czy godnością osobistą? :evil_lol:

P.S. Teraz się zorientowałam, że napisałaś "oddaje". Gaja odda mi wszystko, nawet najsmakowitszą kość (choć żal w jej oczach zwala wtedy z nóg...), ale czy Ci ją PRZYNOSI? Wcześniej miałam wyłącznie psy aportujące i aport, jak sobie przypominam :evil_lol:, mniej więcej na tym polegał...

Posted

Dogajo - źle widocznie napisałam, bo dla mnie "przynosi" w tym przypadku było równoznaczne z "oddaje". Nie zmuszałam ani siła, ani godnością osobistą ;) . Gawra została nauczona, że przychodzenie do mnie jest fajne i opłacalne.

Apsa - bardzo dziękuję za zdjęcia Farcika i tatusia :multi: ( ja zapomniałam mu zrobić fotki :shake: ). A jakiegoś Diablo może masz?

Posted

Parę fotek z wystawy.

Tak to wygląda:

Diablo w czasie oceny:

Diablo na wadze:

Fart w czasie oceny:

Fart na wadze:

I przepiękna i bardzo miła świnka, która musiała zmienić dom i zamieszkała u jednej z dogomaniaczek :p

Ogólnie nie było źle. Fart nie uciekł ze stołu sędziowskiego chociaż bardzo się starał. Darł sie co prawda w czasie oceny jak opętany i w ogóle był najgłośniejszą świnką na wystawie. I prawie najmłodszą. Potem się zmęczył zakopał w ręczniczek i poszedł spać. Dostał 92pkt/100. Diablo był jak zwykle bardzo grzeczny. Ja przeżyłam przy jego ocenie szok, bo dawno go nie ważyłam a okazałao się, że waży już ponad 700 gramów. Dostał 95pkt/100.

Posted

Gratuluję oby młodzieńcom :)
A ta piękność to ta CH TEDDY, o którą pytałam?
nie powinnam chodzić na wystawy ani oglądać zdjęć, bo znowu mnie bierze na chcemanie świnki...

Posted

Hania napisał(a):
Dogajo - źle widocznie napisałam, bo dla mnie "przynosi" w tym przypadku było równoznaczne z "oddaje". Nie zmuszałam ani siła, ani godnością osobistą ;) . Gawra została nauczona, że przychodzenie do mnie jest fajne i opłacalne.

Gaji też się przychodzenie opłaca, więc przychodzi na zawołanie.
[SIZE=4]Ale to jeszcze nie APORTOWANIE!!!!!!!

Chcesz mi powiedzieć, że ogar, powtórzę: OGAR przynosi Ci co chwilę piłeczkę Z WŁASNEJ WOLI i mówi tymi swoimi ogarzymi oczkami: Pańciu, rzuć mi jeszcze raz, a ja Ci zaraz przyniosę tę piłeczkę, żebyś rzuciła mi znowu, bo uwielbiam tak zdobywać i oddawać... ?
(tak robił np. mój golden, czy wyżeł)

Hania napisał(a):

I - jak Cię znam - one też już aportują... :lol: