Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hania napisał(a):

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Haniu, po prostu nie mam słów. Zdjęcie piękne. A że jestem bardzo sentymentalny, to poproszę o to zdjęcie. Zrobię sobie supertapetę:multi:

Posted

[quote name='Hania']

piękne te maluchy :loveu::loveu::loveu: a jakie...liczne :lol:

[quote name='Hania']

śliczna świnka i ma bardzo wdzięczne imię :lol:

[quote name='Hania']I Kontra:

ale co by nie mówić to KOntra jest naj, naj, naj!!! te mądre oczka, ten pysio :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dzisiaj zaświeciło słoneczko i zobaczyłam jak moje maluchy urosły :crazyeye: :evil_lol: .
Dostały obróżki i pół dnia zajęło mi zrobienie im pojedynczych fotek.

"brązowa"

"żółta"

"zielona"

"czerwona"

Posted

Kurcze, jakie szczeniaki są fajne! (na zdjęciach :evil_lol:)

Zdjęcia Dumki z Rożkiem piękne.

Stare psy też są fajne. :loveu:

W ogóle psy są fajne.

Na ogół. ;)

Posted

No, ale mnie przyjmowały jeszcze takie...nieubrane:cool3:
Może i one sa duże, ale gwarantuję że cała czwórka dziewczynek zmieściła mi się na kolanach i zasnęła. Na pewno mają bardzo bogate życie wewnętrzne, bo śniły im sie i pogonie (polowania;)?) i jedzenie (było mlaskanie).
Moja faworytka to zółta sunia (chyba, bo kurcze na zdjęciach widzę różnicę i na żywo też, ale nie jestem pewna). Odważna , pewna siebie i charakterna - zasypiała na siedząco bo postanowiła się nie kłaść, jak już była bardzo śpiąca to podparła się nosem ale...siedziała.
Dzieciaki super!

Posted

Tekluniu - bardzo dziękujemy za podziw dla świnki. Tym bardziej, ze musze z nią spac bo Kontra ma swoje niezmienne rytuały wieczorne do których między innymi należy wrzucanie ulubionego pluszaka na łóżko - zazwyczaj budzi suię po kilkunastu minutach snu - "ojej!! gdzie moja przytulanka!!"

Marysiu - szkoda, ze nie możesz ich zobaczyć. Są inne, ale jednocześnie są bardzo do siebie podobne - szczególnie pieski, gdzie wyróżnia się mój ulubieniec "włochatek", "zielony" z miną złośnika i "różowy" - ale ten tylko kolorem. A "żółty" i "brązowy" różnią się bardzo niewiele ( 2mm podpalania na pyszczku :cool3: ), "czerwony" ma odrobinę krótszą mordkę - ale jest to zauważalne dla mnie. Do fotek robią "miny" i dlatego tak wychodzi. Oczywiście, że każdy jest inny, ale ogólnie jestem zadodolona z wyrównania tego miotu :multi: .

Rauni stare psy są najcudowniejsze. W każdym razie ja mam takie wrazenie - że ze starym psie osiąga się pewien rodzaj "jedności".
A w Poznaniu wstydziłam się krzyczeć :oops:

Anetta - wymiziane.

Aniu W - przepraszam, ale rano wydawało mi się, że są jeszcze za małe. Po południu zmieniłam zdanie:evil_lol: . Oczywiście, że "zółta" wędrowniczka machająca ogonem nieprzerwanie.

Bea - nie mylisz się :lol: .

Sabina 1 - już nie mogę sie doczekac jak je zobaczysz.:multi:

Posted

Rany, Haniu :crazyeye: Jak one porosły :lol: Dla mnie wszystkie są prześliczne :loveu:, chyba nie umiałabym wybrać faworyta :loveu:

Aaaaa..i zdjęcie dla Tekluni :evil_lol: Fotka kiepska, ale przecież widać, KOGO mam w ramionach :eviltong:

Tekluniu...:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='mmbbaj']
Aaaaa..i zdjęcie dla Tekluni :evil_lol: Fotka kiepska, ale przecież widać, KOGO mam w ramionach :eviltong:

Tekluniu...:eviltong::eviltong::eviltong:Gosieńko, nawet nie wiesz jaką mi radość sprawiłaś :buzi: :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Włocławek :)Tylko na chwilę wpadam - chciałam Wam tylko napisać, że jedna suczka ma już imię. od dzisiaj "czerwona" suczka to CUDNA Olfactus.
Reszta imion też już prawie wymyślona ( dla piesków komplet, z suczkami gorzej ), tylko jeszcze nie są dopasowane.

Posted

[quote name='Hania']Tylko na chwilę wpadam - chciałam Wam tylko napisać, że jedna suczka ma już imię. od dzisiaj "czerwona" suczka to CUDNA Olfactus.

Acha! Pewno robota Sabiny :lol::evil_lol:, a imię cudne :loveu::loveu::loveu:

Posted

A to się Beata ucieszy :-) Ona chciała Cudną.
Ja nieśmiało z propozycją dla żółtej - Cwana...Ale jak się nie spodoba to przyjmę to z godnością ;-)
Jestem ciekawa jaki imiona mają pieski ;-)

Posted

Ania W napisał(a):
A to się Beata ucieszy :-) Ona chciała Cudną.
...

:multi: :multi: :multi:
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: !!!!!!!!!!!...................

Posted

bea100 napisał(a):
:multi: :multi: :multi:
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: !!!!!!!!!!!...................

No, ucieszyła się :evil_lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
No, ucieszyła się :evil_lol:

Pewnie, że tak, w końcu mam CUDNĄ chrześnicę :B-fly:

Haniu, przejrzałam Słownik Staropolszczyzny i znalazłam fajne imię : CNA (czyli- szlachetna i dobrze urodzona)
Cna Olfactus- to brzmi dumnie :p

Są tam jeszcze niezłe 3 dla suczek: Cecha (znak), Cewa, Cicha (łagodna)