Honey Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Hania napisał(a):Tak :lol: . I zastanawiam się, czy któreś nie mają zamiaru po pradziadzku mieć podpalań "olsztyńskich" o których pisała Marysia u siebie w galerii. To ja juz sie skrecam z niecierpliwosci, zeby za tydzien zobaczyc, ktory jak wyglada :lol: . Za tydzien mysle beda juz jakies nowe fotki ? ( ta, ktora wkleilas jest cudowna :loveu: i te stare fotografie rowniez :loveu: :loveu: ) Quote
Honey Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='Hania'] Właśnie się wkurzam, bo okazało się, ze mój podpis zamiast do mojej galerii kieruje do strony głównej dogo i nie udaje mi się tego zmienić :angryy: . A napewno dajesz linka do strony w swojej galerii ? ( mnie tez to wkurza, jak chce szybko do Ciebie wejsc i nie moge..) Quote
Hania Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Honey - problem dzięki Marysi zwalczony :multi: . APSA - mam nadzieję, że skaner przestanie się buntowac. Na razie w związku z porządkowaniem znalazłam fotki pradziadka - oczywiście psiego pradziadka. Musicie mi wybaczyć jakość - to był czasu zenita i początki mojego focenia psów. Zdjęcia były robione kilkanaście lat temu - bo albo jest to olsztyńska wystawa gdy jeszcze nie miałam Dumki, albo rok później. Proszę Państwa - oto HRABIA z Orzechowskich Łąk ( ojciec Sima i rudego Supła i Samby ) trochę bardziej z przodu: Czyż żółta suczka nie jest do niego podobna? Nawet ma białe znaczenie ( tak, wiem oszukałam Was - jedna suczka ma białe znaczenie - ale jakoś nie rzucało sie w oczy na tle rozległych podpalań i jest dość małe ) I troszkę późniejsze zdjęcie. Ciotka moich maluchów - szczeniak po miotowej siostrze Supła i Sima. Jak dla mnie to widać, że kolor ma po dziadku. Quote
Rauni Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Przepiękna galeria :loveu: Te archiwalne zdjęcia z małymi PONkami super - mam sentyment do PONków :loveu: A ja dwadzieścia lat marzyłam o psie i miałam wyłącznie psy na niby w dzieciństwie. Teraz sobie odbijam :multi: Quote
Hania Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Rauni witaj!!:multi: Czy Ty wiesz, ze ja Cię goniłam w Poznaniu w przejściu między halami? Ale nie dogoniłam :shake: Quote
Honey Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 [quote name='Hania']Nawet ma białe znaczenie ( tak, wiem oszukałam Was - jedna suczka ma białe znaczenie - ale jakoś nie rzucało sie w oczy na tle rozległych podpalań i jest dość małe ) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (mnie oszukalas !) A zdjecia piekne, archiwalne ;) Koniecznie pokaz ich wiecej :loveu: Quote
bea100 Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Nie wiem jak sie to ma do ,,wystawowości" (tzn raczej tego co ,,preferują" sędziowie) ale mnie akurak bardzo sie podobają te białe znaczenia u GP :p I ślicznie taki piesek /charakterystycznie dla siebie samego/ przyozdobiony i jakoś maść wtedy nie jest monotonna (nudna ;) ) Quote
Marysia_i_gończy Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Haniu maluszek z uchylonym oczkiem wygląda cudnie :loveu: :loveu: :loveu: A Hrabia ma brzydką szyję ;) Długo myślałam, co mi nie pasuje w tym psie, i już wiem - szyja :lol: A wnusia niesamowicie podobnie podpalana :-o i nawet białą plamę ma podobną :-o bea wzorzec podaje, że "małe białe znaczenia na palcach i piersi nie stanowią wady" - kwestia zdefiniowania słowa "małe" :lol: Ja też lubię białe "znaczki" :) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Marysia_i_gończy Posted December 16, 2006 Posted December 16, 2006 A ja się uprzejmnie zapytuję :mad: :gent: GDZIE SĄ NOWE FOTKI MALUCHÓW?? :snipersm: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Teklunia Posted December 17, 2006 Posted December 17, 2006 [quote name='Marysia_i_gończy']A ja się uprzejmnie zapytuję :mad: :gent: GDZIE SĄ NOWE FOTKI MALUCHÓW?? :snipersm: Pozdrawiam Marysia i Unaa ja się pytam: gdzie Kontra? ;) Quote
Rauni Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='Hania']Rauni witaj!!:multi: Czy Ty wiesz, ze ja Cię goniłam w Poznaniu w przejściu między halami? Ale nie dogoniłam :shake: Oj, szkoda.:shake:Trzeba było krzyczeć... Chociaż jak to Marysia odkryła w Warszawie, ja nie reaguję, jak ktoś woła "Rauuuuni!" :oops: Quote
Teklunia Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Haniu, życzę Tobie i Twojej baaaardzo licznej czworonożnej gromadce wesołych świąt! A specjalne życzenia dla Kontry oczywiście ;) Quote
Hania Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Pożyczyłam aparat :multi: . Może w święta będę miała chwilę na zdjęcia :multi:. Na razie przedstawię Wam nową przyjaciółkę Kontry - nazywa się "bardzo-różowa-świnka-z -niebieskimi-oczyma". Obawiam się co prawda, że długo nie pożyje, bo Dumka już zaczęła polowanie... Quote
Hania Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Wreszcie mam jakiś aparat. Dogadać się z nim trudno, ale czasem coś wyjdzie. Dzisiaj seria pod tytułem "Wigilijne spanie": Quote
bea100 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 No Haniu, skoro Mikołaj przyniósł Ci aparat to ja poproszę o fotki, o duuużo fotek :multi: Quote
Hania Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Nie dostałam aparatu - pożyczyłam. Dostałam maszyne do chleba :multi: :multi: :multi: . A dzisiaj byłam u siostry, szwagra i siostrzeńców. W tym roku Gabrys z Markiem piekli pierniki. Stwierdziłam, że muszę Wam pokazać męską twórczość - chociaż kilka: Reszta nieststy jutro, bo hostiong nie działa :angryy: Quote
bea100 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 Śliczny pierniczek:multi: , czy to są Gabrysiowe wariacje piernikowe :evil_lol: na tematy motoryzacyjne? Quote
Hania Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 [quote name='bea100']Śliczny pierniczek:multi: , czy to są Gabrysiowe wariacje piernikowe :evil_lol: na tematy motoryzacyjne? Nie tylko Quote
Hania Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Dzisiaj byłam z Irgą, gawra i Kontrą na ogarowym spacerku. Kontra jako gość honorowy :razz: . Był także ulubiony towarzysz zabaw moich suk, najlepszy kumpel a przy okazji brat cioteczny Irgi - Rożek, a także Bard i Świtun. Gawra Irga z Rożkiem Irga i Gawra Rożek Quote
Marysia_i_gończy Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Przepraszam, to powyżej to Twoje maluchy czy jamniki? :eviltong: Kapitalne ujęcia :loveu: Zwłaszcza Irga w biegu :loveu: Quote
Hania Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Przepraszam, to powyżej to Twoje maluchy czy jamniki? :eviltong: Kapitalne ujęcia :loveu: Zwłaszcza Irga w biegu :loveu: Sugerujesz zmianę twmatu wątku :evil_lol: . Zaraz poszukam jakiegoś jamnika i malucha. APSA napisał(a):Twoje suki składają się w większości z mięśni :evil_lol: i z żeber :eviltong: Razem :evil_lol: . Bo Gawra głównie z mięśni a Irga niestety z żeber ( ale już jest z pół kg lepiej ). Quote
Hania Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 APSA napisał(a):Świetne pierniczki :lol: A czy one wiszą tak po prostu na choince? I nic ich nie zjada? Ewentualnie szwagier, bo moja siostra nie ma teraz żadnego zwierzaka - poza sklepowym kotem. Quote
Hania Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 Maluchy poznają nowego wujka: I dwa zdjęcia z serii "Album rodzinny" - prababcia Dumka z prawnukiem Rożkiem: Quote
Recommended Posts