Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hania napisał(a):
Tak :lol: .
I zastanawiam się, czy któreś nie mają zamiaru po pradziadzku mieć podpalań "olsztyńskich" o których pisała Marysia u siebie w galerii.

To ja juz sie skrecam z niecierpliwosci, zeby za tydzien zobaczyc, ktory jak wyglada :lol: . Za tydzien mysle beda juz jakies nowe fotki ?
( ta, ktora wkleilas jest cudowna :loveu: i te stare fotografie rowniez :loveu: :loveu: )

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hania']
Właśnie się wkurzam, bo okazało się, ze mój podpis zamiast do mojej galerii kieruje do strony głównej dogo i nie udaje mi się tego zmienić :angryy: .

A napewno dajesz linka do strony w swojej galerii ? ( mnie tez to wkurza, jak chce szybko do Ciebie wejsc i nie moge..)

Posted

Honey - problem dzięki Marysi zwalczony :multi: .

APSA - mam nadzieję, że skaner przestanie się buntowac.

Na razie w związku z porządkowaniem znalazłam fotki pradziadka - oczywiście psiego pradziadka. Musicie mi wybaczyć jakość - to był czasu zenita i początki mojego focenia psów. Zdjęcia były robione kilkanaście lat temu - bo albo jest to olsztyńska wystawa gdy jeszcze nie miałam Dumki, albo rok później.

Proszę Państwa - oto HRABIA z Orzechowskich Łąk ( ojciec Sima i rudego Supła i Samby )

trochę bardziej z przodu:

Czyż żółta suczka nie jest do niego podobna? Nawet ma białe znaczenie ( tak, wiem oszukałam Was - jedna suczka ma białe znaczenie - ale jakoś nie rzucało sie w oczy na tle rozległych podpalań i jest dość małe )

I troszkę późniejsze zdjęcie. Ciotka moich maluchów - szczeniak po miotowej siostrze Supła i Sima. Jak dla mnie to widać, że kolor ma po dziadku.

Posted

Przepiękna galeria :loveu:

Te archiwalne zdjęcia z małymi PONkami super - mam sentyment do PONków :loveu:
A ja dwadzieścia lat marzyłam o psie i miałam wyłącznie psy na niby w dzieciństwie. Teraz sobie odbijam :multi:

Posted

[quote name='Hania']Nawet ma białe znaczenie ( tak, wiem oszukałam Was - jedna suczka ma białe znaczenie - ale jakoś nie rzucało sie w oczy na tle rozległych podpalań i jest dość małe )

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: (mnie oszukalas !)

A zdjecia piekne, archiwalne ;) Koniecznie pokaz ich wiecej :loveu:

Posted

Nie wiem jak sie to ma do ,,wystawowości" (tzn raczej tego co ,,preferują" sędziowie) ale mnie akurak bardzo sie podobają te białe znaczenia u GP :p I ślicznie taki piesek /charakterystycznie dla siebie samego/ przyozdobiony i jakoś maść wtedy nie jest monotonna (nudna ;) )

Posted

Haniu maluszek z uchylonym oczkiem wygląda cudnie :loveu: :loveu: :loveu:

A Hrabia ma brzydką szyję ;) Długo myślałam, co mi nie pasuje w tym psie, i już wiem - szyja :lol: A wnusia niesamowicie podobnie podpalana :-o i nawet białą plamę ma podobną :-o

bea wzorzec podaje, że "małe białe znaczenia na palcach i piersi nie stanowią wady" - kwestia zdefiniowania słowa "małe" :lol: Ja też lubię białe "znaczki" :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Hania']Rauni witaj!!:multi:
Czy Ty wiesz, ze ja Cię goniłam w Poznaniu w przejściu między halami? Ale nie dogoniłam :shake:

Oj, szkoda.:shake:Trzeba było krzyczeć...

Chociaż jak to Marysia odkryła w Warszawie, ja nie reaguję, jak ktoś woła "Rauuuuni!" :oops:

Posted

Pożyczyłam aparat :multi: . Może w święta będę miała chwilę na zdjęcia :multi:.

Na razie przedstawię Wam nową przyjaciółkę Kontry - nazywa się "bardzo-różowa-świnka-z -niebieskimi-oczyma".

Obawiam się co prawda, że długo nie pożyje, bo Dumka już zaczęła polowanie...

Posted

Nie dostałam aparatu - pożyczyłam. Dostałam maszyne do chleba :multi: :multi: :multi: .
A dzisiaj byłam u siostry, szwagra i siostrzeńców. W tym roku Gabrys z Markiem piekli pierniki. Stwierdziłam, że muszę Wam pokazać męską twórczość - chociaż kilka:

Reszta nieststy jutro, bo hostiong nie działa :angryy:

Posted

Dzisiaj byłam z Irgą, gawra i Kontrą na ogarowym spacerku. Kontra jako gość honorowy :razz: . Był także ulubiony towarzysz zabaw moich suk, najlepszy kumpel a przy okazji brat cioteczny Irgi - Rożek, a także Bard i Świtun.
Gawra

Irga

z Rożkiem

Irga i Gawra

Rożek

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Przepraszam, to powyżej to Twoje maluchy czy jamniki? :eviltong:

Kapitalne ujęcia :loveu: Zwłaszcza Irga w biegu :loveu:

Sugerujesz zmianę twmatu wątku :evil_lol: . Zaraz poszukam jakiegoś jamnika i malucha.

APSA napisał(a):
Twoje suki składają się w większości z mięśni :evil_lol: i z żeber :eviltong:

Razem :evil_lol: . Bo Gawra głównie z mięśni a Irga niestety z żeber ( ale już jest z pół kg lepiej ).

Posted

APSA napisał(a):
Świetne pierniczki :lol:
A czy one wiszą tak po prostu na choince? I nic ich nie zjada?

Ewentualnie szwagier, bo moja siostra nie ma teraz żadnego zwierzaka - poza sklepowym kotem.