Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 803
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mmbaj i Bea dzięki :p

Jinnyall powinnaś zobaczyć jakie tempo potrafi mieć Irga :evil_lol: . Niestety ona woli się bawić niż ćwiczyć.

Rauni dlatego ćwiczymy klikerem. Ale Gawrowy ogonek nie jest tak widowiskowy jak spanielkowy :p .

Ania W mam nadzieję, że nieprędko ;) . A rosną strasznie.

Dogaja to się da zrobić naprawdę.

Marysiu dzięki :p . A jeżeli chodzi o szybkość to nie wiem. Może szybkie tempo ćwiczeń i szybkie nagradzanie? A najprawdopodobniej to, że Gawra szybko robi rzeczy kształtowane. Naprowadzane zdecydowanie wolniej.

Honey bardzo miło znowu Cię widzieć :multi: .

Apsa ja będąc tam nie rozumiem jak ludzie mogą spać jak jest tak pięknie. Ale moze to dlatego, ze jestem wyposzczona bo u mnie takich terenó na poranne spacerki brak :shake: .

Goshka a postawa Gawry węszącej niczego Ci nie przypomina :cool3: ? Nie - żaden nie został. A powiększanie rodzinki jest fajne :loveu: .

Posted

Pewnie, ze zaglądam, skoro tu są same konkursowe foty.
Słuchajcie, ja nigdy nie lubiłam jamników, denerwowały mnie.
Kontra mi się wspięła na kolana, popatrzyła w oczy, wcale nie pokornie......... i przepadłam.

Posted

[quote name='Hania']Coś dla fanklubu - który nas chyba opuścił. W ogóle chyba tylko Sabinka :loveu: do nas zagląda.

Zaglądam non-stop tylko się nie udzielam:oops:
Miałam 2 jamniki ( jednego polującego), mam labka i bardzo, bardzo podobaja mi sie ogary:loveu:

Posted

Hania napisał(a):
W ogóle chyba tylko Sabinka :loveu: do nas zagląda.

Ja też zaglądam, czytam wszystko, fot do niedawna oglądać nie mogłam, ale już mogę i nadrobiłam. Tylko już czasu na pisanie nie starcza :eviltong:

Posted

Jak to miło, że bywacie u mnie i moich psiurów :multi: :multi: :multi: .

Reszta fotek z dzisiajszego spaceru - zapraszam na jamnika w odsłonach ;)

Jamnik niuchający:

Jamnik biegający:

Jamnik pytający:

Jamnik mokry:

Jamnik ambitny:

Jamnik pozujący:

Jamnik uszasty:

Jamnik schowany:

Posted

[quote name='Hania']Jamnik pytający:

Pytanie za 100 punktów: o co pyta Kontra?
Schowana, pozująca i ambitna - świetne :multi:
Jedne swietne, inne śliczne :loveu:

Posted

Jamnik schowany jest rzeczywiście bardzo... schowany :P
A pozujący - jak Chuck Norris spoglądający w stronę słońca (z półobrotu:P)
A wg mnie Kontra pyta "Upolowałaś coś? Nie? To idę szukać dalej."

PS. Jak się wyczarowuje takie piękne słońca do zdjęć? Które wyglądają jak wiecznie zachodzące ;)

Posted

FANKLUB CZUWA :multi:
Tylko siedział cicho, bo nie było zdjęć jego idolki ;)

Haniu, powiedz, czy ja umarłam i poszłam do nieba?
[quote name='Hania']

Te zdjęcia to czysta rozkosz dla moich oczu :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Jednym słowem - jamnik idealnie piękny!!!:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Hania']

Dogaja to się da zrobić naprawdę.

Wiem, Haniu. Ogara można nauczyć prawie wszystkiego. Widzę, jak Gaja błyskawicznie kuma.
Np.: tu, gdzie mieszkam, polowania z ogarami są zupełnie zapomniane, choć jest wielu myśliwych, ale oni śmieją się wręcz z tego, że ktoś gdzieś jeszcze używa ogarów do polowań. Nie ma tradycji, chociaż jeszcze mój dziadek polował. Tu się np. : poluje często na kaczki, więc myśliwi mają dużo wyżłów. Niedawno mój dobry znajomy, który ma od trzydziestu paru lat hodowlę terierów, opowiadał mi, że często jeździł do swojego wuja nad stawy milickie, a tamten polował na kaczki WYŁĄCZNIE z ogarem, który w ciągu godziny potrafił przynieść ze 20-25 kaczek! Umiał też różne sztuki.
Uczenie psa to... konsekwencja uczącego. Więc i aportowania można ogara nauczyć, jeśli komuś zależy.
Ja, na szczęście, nie mam motywacji. :razz:

[quote name='Hania']
Jamnik ambitny:

Jest bardzo ambitny (prawie tak, jak Hania :evil_lol:): niesie tego patola, idąc... właściwie na jednej nodze... :evil_lol:

[quote name='Hania']
Jamnik schowany:

Struś?

[quote name='Vogue']:oops: Zapomniałam o najważniejszym - robisz piękne zdjęcia Haniu!!!!

To prawda. I gratuluję zwycięstwa w konkursie na najpiękniejszą fotę. Zapomniałam zagłosować, ale ta Twoja (kolegi?) była moim faworytem. :klacz:

Posted

Haniu prześliczne zdjęcia!! :multi: :loveu: :multi:

Najbardziej podoba mi się "Jamnik pozujący" - kapitalne wykorzystanie światła i cudna modelka :) :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Na pozycji drugiej znalzły się: "Jamnik pytający" oraz "Jamnik schowany". Na trzeciej reszta :):):)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

ja mam takie pytanko Hania ma tylko Kontre czy ma więcej jamników:rolleyes:, bo to że ogarki i gończe są to wiem:loveu: czasem mam wrażenie że Hania to ma wszystko co możliwe;), i kiedy ja zdąże jej dorównać:crazyeye:(chyba nigdy:-()