Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wystawialam nigdy ONa i pewnie nie bede, wiec moze nie wiem ale... dlaczego w tak wielu krajach wystaiwa sie je normalnie, jak inne psy, a u nas to takie dziwne...?

Posted

Nie bylam nigdy na leszczynskiej wystawie championow, ale...mysle, ze jest to kwestia tego, ze sa tam same championy. Wiec sedzia nie musi tyle ganiac psy po ringu, bo nie zobaczy zadnych wielkich wad. W koncu championy.
Z tego co wiem, w niemczech wystawiaja tak samo. Przynajmniej tak wygladalo na zdjeciach ze swiatowki, ktore widzialam.

Posted

Agasia napisał(a):
Nie wystawialam nigdy ONa i pewnie nie bede, wiec moze nie wiem ale... dlaczego w tak wielu krajach wystaiwa sie je normalnie, jak inne psy, a u nas to takie dziwne...?

Przeczytaj moja wypowiedz i bedziesz wiedziala,dlatego ze ani Zarzad ani Klub ON ani sedziowie tego nie wymagaja!!!!!!!!!Poza tym w kolebce i ojczyznie ON wystawiaja tak samo.Czy gdyby od Ciebie wymagano wystawiania beagla w taki sposob odmowilabys i schodzila z gorsza lokata?????????????

Posted

Noelani napisał(a):
A jak ubieraja sie wystawcy ON na leszczynskie championy?
Jakos trudno jest mi sobie wyobrazic wystawcow na tej wystawie w nawet najczystszym dresie ;)

Jezeli ON jest Championem to ma juz zakodowane chodzenie w ringu i specjalnego nawolywania nie potrzebuje,natomiast na garnitury nie liczcie co najwyzej na swetrki.:lol:

Posted

Wczoraj miałam okazję oglądać nagranie z wystawiania belgów na Westminister. I co? Bez wątpienia widać tam profesjonalizm handlerów, sprawne ocenianie, obycie na ringu. Ale cóż z tego, jeśli belgi tracą tam co dla tej rasy IMHO jest najważniejsze - sportowy charakter i naturalność. Panie w garsonkach, psy wymuskane i wyczesane, "ręczne" ustawianie psa (w tej rasie wg. mnie niedopuszczalne). Masakra.
Dziękuję, postoję :angryy::angryy::angryy:

Posted

Mnie osobiście te dwie ostatnie fotki do gustu nie przypadły :roll:
Żeby nie było wątpliwości - nie podoba mi się styl wystawiania ONów (nie ma nic gorszego, jak mieć ring obok ONów). Ale bez przegięć. ON to pies użytkowy. I taki powinien mieć charakter.

Posted

Też jakoś wolę, szczególnie rasy myśliwskie, przy handlerze za bardzo nie wymuskanym co nie znaczy że niechlujnym. A jakoś nie widzę mojego męża w garniturze przy Foxie - lekki, casualowy strój, nie za bardzo oficjalny, nie za bardzo luzacki- TAK.
Mają tworzyć całość- i to co pasuje mi do pudla czy yorka nie leży mi przy retrieverze czy wyżle. Ale o gusty nie należy się spierać (aczkolwiek myślę że większość z nas prędzej by umarła niż wystąpiła w bluzie od dresu :eviltong: ).

• 3 weeks later...
Posted

Drodzy Dogomaniacy chciałam się Was poradzić co do ubrania na wystawę. Wybieram się na międzynarodówkę do Katowic. To bedzie moja pierwsza wystawa... Myślałam nad takim strojem:

http://img471.imageshack.us/img471/8417/dsc014465ur.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/3073/dsc014475vb.jpg

Będę wystawiać rudego psa. Czy taki strój by pasował... Macie może inne propozycje urania pasującego do rudego psa?
Tylko się nie śmiejcie jak coś nie tak z tym ubraniem...;)
Z góry dziękuję Wam za pomoc...

Posted

Myślę Jasmin że to dobry strój na wystawienie rudej jamnisi.
Bardzo dobrze będzie wyglądała na czarnym tle,i ta ładna marynarka dobrze rozjaśnia całość.:lol:

Posted

JASMIN
to naprawdę zależy tylko od tego w czym się dobrze czujesz ;)
ale jeśli ja bym miała coś podpowiedzieć to bym np spróbowała cała na czarno.. będzie ciekawie wyglądało z rudzielcem :razz:

Posted

Dzięki za podpowiedzi. Magdaleno, dziękuję za radę ale ja nieznoszę nosić ciemnej góry, nie do twarzy mi i źle się czuję w ciemnych kolorach.;) Wolę jasne błękity, zielenie, biel...

Posted

Toller-Fox napisał(a):
Też jakoś wolę, szczególnie rasy myśliwskie, przy handlerze za bardzo nie wymuskanym co nie znaczy że niechlujnym. A jakoś nie widzę mojego męża w garniturze przy Foxie - lekki, casualowy strój, nie za bardzo oficjalny, nie za bardzo luzacki- TAK.
Mają tworzyć całość- i to co pasuje mi do pudla czy yorka nie leży mi przy retrieverze czy wyżle. Ale o gusty nie należy się spierać (aczkolwiek myślę że większość z nas prędzej by umarła niż wystąpiła w bluzie od dresu :eviltong: ).

No wlasnie, najwazniejszy jest umiar i dopasowanie sie do psa. Ale nalezy pamietac, ze wystawa to niejako swieto, to wybor najpiekniejszychy psow i nalezy sie rowniez do tego stosownie ubrac. Przez nasz ubior okazujemy szacunek widzom, innym wystawca i sedziemu (choc sedziowie tez nie zawsze sa ubrani stosownie do sytuacji :eviltong:)

Posted

JASMIN napisał(a):
Drodzy Dogomaniacy chciałam się Was poradzić co do ubrania na wystawę. Wybieram się na międzynarodówkę do Katowic. To bedzie moja pierwsza wystawa... Myślałam nad takim strojem:

http://img471.imageshack.us/img471/8417/dsc014465ur.jpg

http://img471.imageshack.us/img471/3073/dsc014475vb.jpg

Będę wystawiać rudego psa. Czy taki strój by pasował... Macie może inne propozycje urania pasującego do rudego psa?
Tylko się nie śmiejcie jak coś nie tak z tym ubraniem...;)
Z góry dziękuję Wam za pomoc...

No to jeszcze mam pytanko.:cool3: A mianowicie jakie buty byście proponowali do tego stroju aby było wygodnie i pasowało?

Posted

A jak myslicie co ubrać do wystawiania Parson Terriera ( Bialy z ruda plamką)... wydaje mi sie ze na czarnym bedzie sie za bardzo odbijał... Myslalam o kremowej marynarce, ciemno zielonej spodnicy i koszuli tego samego koloru (marynarka odpieta)... co o tym myslicie??

Posted

baksss napisał(a):
Ale nalezy pamietac, ze wystawa to niejako swieto, to wybor najpiekniejszychy psow i nalezy sie rowniez do tego stosownie ubrac.

Zalezy jak kto do tego podchodzi. Dla mnie wystawa to tylko, az, jak zwal tak zwal, jeden z krokow do zrobienia uprawnien hodowlanych mojemu psu. Żade swieto...Nie widze powodu ubierac sie odswietnie. Co nie znaczy, ze wyskocze w brudnych, podartych dresach...ale w "kantach" na pewno nikt mnie nie zobaczy. Z reguly sa to jeansy i koszulka.

Posted

Ale z tego co obserwowalam to bialy pies na czarnym sie za bardzo odbija.... i widac kazdy wlosek ktory sie zle ulozy ;)
Wydaje mi sie, że nie moze to byc tez za ciemny strój.... ale taki zeby bylo go widac...