Magdalena1 Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 uczę się charatkeryzacji więc takie tematy obce mi nie są.. ubiór powinien też być zgodny z Twoim typem urody... ale myślę,że do merlaka możesz jeszcze poeksperymentować np z pastelową(delikatną,przypruszoną szarościa)zielenią lub błekitem. ;) Quote
Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 To może tak, jak napisała Musiałek - jakiś kolor w pastelach, ale aby nie był za mdły. A beż? Pzdr. Quote
_eve_ Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 mysle, ze bez do bialej kryzy, to nie bardzo ;] ja polecam kolory mocno rozniace sie od umaszczenia pieska - niebieski/blekit, zielen, fiolety moze, czerwien... nie musza to byc zarowy oczywiscie, wszystko moze byc stonowane, ale musi kontrastowac z psem :] Quote
_eve_ Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 a propos czarnego psa i bialego stroju - uwazam, ze jest to super widok... na ktorejs swiatowce w grupie wystawiala xolo taka meksykanka, piec bardzo ciemny, ona na bialo, no slicznie to wyglada.... Quote
Asiaczek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 No to zostaje "nieśmiertelna" czerwień...;) Pzdr. Quote
Musiałek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Serdecznie dzieki za propoycje!!!!!!!!! Poniewaz jestem spokojna to i w spokojnych kolorach sie noszę beże zielenie brązy i chyba wskocze w zielony gajerek :) bo po Legionowie widze na zdjeciach np że jeans nie wygląda najlepiej :) (moich zdjęciach oczywiście :) ) Quote
Asiaczek Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Musiałek, z ust mi wyjęłaś to stwierdzenie o jeansach na wystawie! Zgadzam się z Tobą w 100 %!!! Pzdr. Quote
_eve_ Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 i ja :] choc tez zalezy do czego, bo np mialam jakis czas temu faze, ze wystawialam w ciemnych jeansach, ale do tego czarne buty, i np. zolta marynarka, fajnie to wygladalo :] ale jeansy jako stroj sportowy - niee... i na bank nie na finaly Quote
mar Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 No okej. Tyle tutaj Pań, to myślę, ze mi coś poradzą. Chodzi mi o spodnie. Co do zasady chodzę w dzinsach (niebieskich), no i jak dotąd w takowych wystawiałem swoje psy. Jednakże to ponoć mało elegancko. Okej - koszula, okej - ew. marynarka, no ale co ze spodniami? Takie materiałowe (od garnituru jakby) to chyba przegięcie (zwł. na dworzu), a wspomniane dżinsy to znowu za mało.. Słucham więc propozycji (nie może być biało i czarno, bo takie są PON-y). Quote
kingula Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Mar a sztruksy? Zawsze to bardzej elegancko niz w jeansach a mniej zobowiazujaco niz w garniakowych ;) Quote
Agasia Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Ja mam czarne spodnie materialowe, nie do konca takie garniturkowe, poniewaz chodze w nich tez nacodzien do zwyczajnych bluzek.. zwyczajne czarne spodnie... a wygladaja w polaczeniu z marynarka bardzo elegancko :) Quote
flashka-g Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 ja tak zadnego przegięcia w garniturze nie widze. Za granica wiekszosc profesjonalistow wystawia w calym garniturze i naprawde podnosi to efektywnosc pracy w ringu handlera. W koncu garniak zaklada sie na specjalne okazje...a jak sie wygrywa na wystawach to takze specjalna okazja:)) Quote
Agasia Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 Wlasnie dla mnie mezczyzna- handler to najczesciej postac w garniturze... ( sliczny widok, mezczyzna w bezowym, takim morelowym garniturze, ciemnej karnacji wystawiajacy CTR :cool1: ) wiec dlaczego kobiety nie moga byc rownie "eleganckie" :)? Quote
weihaiwej Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 mar napisał(a):No okej. Tyle tutaj Pań, to myślę, ze mi coś poradzą. Chodzi mi o spodnie. Co do zasady chodzę w dzinsach (niebieskich), no i jak dotąd w takowych wystawiałem swoje psy. Jednakże to ponoć mało elegancko. Okej - koszula, okej - ew. marynarka, no ale co ze spodniami? Takie materiałowe (od garnituru jakby) to chyba przegięcie (zwł. na dworzu), a wspomniane dżinsy to znowu za mało.. Słucham więc propozycji (nie może być biało i czarno, bo takie są PON-y). Są też spodnie z materiału, luźniejsze, nie w kant, czasem z jakąś dodatkową kieszenią, beżowe, szare, khaki - moim zdaniem bardziej eleganckie niż dżinsy, a swobodne i niezobowiązujące. Dobrze wyglądają do koszuli z krótkim rękawem latem :) I tak jak wyżej wspomniano - sztruksy:) Tylko zbyt często noszone zaczynają wyglądać niechlujnie. Pozdr. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Sztruks - jest to jakieś wyjście, ale rzeczywiście, po kilkakrotnym praniu - spodnie tracą fason. Taka ich uroda. Pozostają więc spodnie "nie od garnituru", ale tez z materiału. Są takie w sprzedaży i może warto by zastanowić się nad taką opcją? pzdr. Quote
_eve_ Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 flashka-g napisał(a):ja tak zadnego przegięcia w garniturze nie widze. Za granica wiekszosc profesjonalistow wystawia w calym garniturze i naprawde podnosi to efektywnosc pracy w ringu handlera. W koncu garniak zaklada sie na specjalne okazje...a jak sie wygrywa na wystawach to takze specjalna okazja:)) ja tam sie z flashka w 100% zgadzam... uwazam, ze handler ubrany w garnitur wyglada profesjonalnie i naprawde odpowiednio... od razu sie inaczej patrzy na wystawianego przed takowego mezczyzne psa... Quote
Godelaine Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 _eve_ napisał(a):ja tam sie z flashka w 100% zgadzam... uwazam, ze handler ubrany w garnitur wyglada profesjonalnie i naprawde odpowiednio... od razu sie inaczej patrzy na wystawianego przed takowego mezczyzne psa... Wydaje mi się, że to zależy od tego, jaką rasę ten ktoś wystawia. Pan w garniturze w połączeniu z haszczakiem dla mnie wygląda po prostu śmiesznie. Quote
Agasia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Godelaine napisał(a):Wydaje mi się, że to zależy od tego, jaką rasę ten ktoś wystawia. Pan w garniturze w połączeniu z haszczakiem dla mnie wygląda po prostu śmiesznie. A dla mnie nie... No ale gwestia gustu :) Quote
Gra Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 A co byście doradziły przy śniadym szetlandzie z dużą białą kryzą? Z jednej strony to pastuszek, ale z drugiej ładnie prezentujący się futrzaczek... Podpowiedzcie mi coś!!! Proszę!:multi: Quote
Agasia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Gra - czarne wdzianko? Bordowe ;) Takie kolorki... moze braz ;) Quote
Gra Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Agasia napisał(a):Gra - czarne wdzianko? Bordowe ;) Takie kolorki... moze braz ;) Ale takie bardziej eleganckie (marynarka + spódnica), czy na sportowo? Co wg Was bardziej pasuje?:razz: Quote
Agasia Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Moim zdaniem spodnie + marynarka i bedzie ok.. :) Chociaz spodniczka czemu nie ? Quote
Godelaine Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Agasia napisał(a):A dla mnie nie... No ale gwestia gustu :) Ja wychodze z założenia, że pies wraz z wystawiającym muszą tworzyć parę. Rasa typowo sportowa (jaką jest haszczak) IMHO powinna być uzupełniona przez odpowiedni strój handlera. Ale tak jak mówisz - podobno de gustibus non est disputandum :) Quote
flashka-g Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 dla mnie nie ma róznicy czy jest to Owczarek Niemiecki czy Pudel....Garniak jest super i tyle:) Oczywiscie to co sie dzieje przy ringu ONów to totalna porażka...ciekawa jestem kiedy w Polsce wprowadza zakaz tego głupiego double handlingu. Nic pieknego w takim oczwraku. Dlaczego na westminsterze i innych wystawach te psy wystawiaja sie normalnie..jakos potrafia z nimi nie pajacowac. Quote
r_2005 Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 [quote name='maga18'] :megagrin: :megagrin: :megagrin: Panie to może i rzeczywiście ubrane są hmmm.... inaczej, ale piesio ma wdzianko całkiem gustowne:lol: Quote
Recommended Posts