Asta Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Dla mnie garniturek + białe mokasynki (zeby byc kontrastowo z psem(piesek rudy); lubie wygodne i eleganckie buty) i oczywiście jak do Głogowa będziemy jechać buty na zmianę ;) Quote
Savannah Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Agasia napisał(a):Moim zdaniem rudy chow chow bardzo ladnie wyglada przy czarnym stroju... ;) A czarny chow - przy bialym albo bordowym... moje wlasne odczucia :) tak zgadzam sie. Powinien byc jakiś kontrast podkreślający danego psa. Jakoś nie wyobrazam sobie wystawianie rudego chowa w brązowym ubraniu... albo czarnego w czarnychh spodniach, no chyba że chce się ukryc wadliwa linie grzbietu lub coś innego.. Pzdr Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Agasia'] :) Ale dobre umiejetnosci + schludny stroj to wedlug mnie duzy + szczegolnie przy konkurencjach finalowych :) Prawda! Przy włączonych reflektorach i tej całej otoczce finałowej (szczególnie na halach) od razu widać zmięte spodnie, brudną podkoszulkę lub buty itp. I aby uniknąć takiej sromoty, staram się jednak być ubraną schludnie, a na finały - elegancko (ale bez przesady!). Pzdr. Quote
Godelaine Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Asiaczku... Nie ma sprawy. Ja - jak już wcześniej napisałam - w sprawach wystawiania stawiam dopiero pierwsze kroki. Mam za sobą wystawy tylko w szczeniakach. A więc prawdziwe szaleństwo dopiero przede mną. I pewnie jeszcze wieeeelu rzeczy przyjdzie mi się nauczyć. Na wiele zwrócić uwagę. I może rzeczywiście coś jest w tym, co mówicie o konkurencjach finałowych. Czas pokaże :) Quote
Agasia Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Proszę kliknąć na jedną z ikon Szybka Odpowiedź przy dowolnej wiadomości, aby aktywować to okno Quote
PUENTA imszar Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 ja na kajówce jestem ubrana schludnie ale codziennie...jest mi trudno dobrać jakiś alegant strój w wieku 13 lat :P dlatego pytam co ppolecacie dla zbuntowanej 13 latki :P Quote
donya Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Asiaczek'] A co do naszych strojów wystawowych - sędziowie nie nas oceniają, ale nasze psy. Ja lubię podkreślić odświętność spotkania wystawowego, inni nie. Nie widzę w tym problemu. Pzdr. Myślę, że oceniają nas jako parę. Ile razy byłam ubrana bardziej elegancko tyle razy przy ocenie psa było dodane - prezentowany profesjonalnie lub coś w tym stylu :-D Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Godelaine napisał(a):Asiaczku... Nie ma sprawy. Ja - jak już wcześniej napisałam - w sprawach wystawiania stawiam dopiero pierwsze kroki. Mam za sobą wystawy tylko w szczeniakach. A więc prawdziwe szaleństwo dopiero przede mną. I pewnie jeszcze wieeeelu rzeczy przyjdzie mi się nauczyć. Na wiele zwrócić uwagę. I może rzeczywiście coś jest w tym, co mówicie o konkurencjach finałowych. Czas pokaże :) Decyzja należy do Ciebie.:) Poza tym przy groenendalu np. biała bluzka/sweterek/żakiet itp. wyglądałaby bosko! Wyobraź sobie taką scenę: młoda dziewczyna prezentuje pięknego błyszczącego czarnego psa i jest ubrana na jasno (biało?). Hm, co o tym myslisz... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='donya']Myślę, że oceniają nas jako parę. Ile razy byłam ubrana bardziej elegancko tyle razy przy ocenie psa było dodane - prezentowany profesjonalnie lub coś w tym stylu :-D Godelaine - to coś do Twojej skarbnicy wiedzy o prezentowaniu psiaków. Pzdr. Quote
Agasia Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Asiaczek']Godelaine - to coś do Twojej skarbnicy wiedzy o prezentowaniu psiaków. Pzdr. Dokladnie - wiec nie mozna powiedziec ze sedzemu my jestesmy obojetni :) Poza tym przy groenendalu np. biała bluzka/sweterek/żakiet itp. wyglądałaby bosko! Wyobraź sobie taką scenę: młoda dziewczyna prezentuje pięknego błyszczącego czarnego psa i jest ubrana na jasno (biało?). Hm, co o tym myslisz... Pzdr. W Rydze widzialam panią w bezowym calym spodium i slicznie wystawiajacym sie czarnuchem ;) Efekt sliczny.. :) Quote
Godelaine Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Agasia... Beż rzeczywiście brzmi lepiej niż sama biel. Hmm... Ale może rzeczywiście macie rację. Może w Bydgoszczy spróbujemy :) Tylko, jak dla mnie, jest jeden spory minus takiego wdzianka. Konieczność przebierania się. Bo jadąc pociągiem i mając belga, którego przed samą wystawą obowiązkowo trzeba wybiegać, nie można pozostać czystym :vamp: Quote
PUENTA imszar Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 szczerze to ja miałam dopiskę "profesjonalnie wstawiana" keidy miałam ałożony kolorowy golf i dżinsy :P więc może tu chodziło o inny profesjonalizm :P Quote
Agasia Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Godelaine ja zawsze sie przebieram... :) Uwierz ze to nie jest duzy problem.. a + duzy :) Quote
JustynaJK Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 teraz jest tak różnorodność dzinsów,że nie widzę problemu w ubraniu ich w dniu wystawy Dotyczy to zarówno wystawiającego jak i sędziego Do pracy przecież też można chodzić w dzinsach,chyba że się jest na jakim wysokim reprezentacvyjnym szczeblu Quote
zakla Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 No ja wystawialam wlasnie w jeansach ;) Quote
Godelaine Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Zakla! Bój się Boga! Czerwony?! Argh! Nie dziękuję. Niebieski, zielony, biały... Ale nie czerwony! :nonono2: Nie trawię tego koloru. I między innymi dlatego moja mała nigdy nie miała czerwonej obróżki ani smyczy. Mimo iż, jak sama zauważyłaś, wygląda to rewelacyjnie. Na razie pozostajemy w obrębie wszelkich niebieskich i pomarańczy :) Quote
PUENTA imszar Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Czarny Belg w czerwonej obroży to fajnie wygląda ale w czarnej lepiej :P To twoja sunia w avatarze? Piękny Belguś :P Quote
Godelaine Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Tak. To mój 9-miesięczny potwór :) A wracając do obróżek - teraz to w zasadzie nie ma już różnicy jaką jej założę. Z powodu dość długiej i gęstej sierści i tak praktycznie jej nie widać. Co można zaobserwować (albo raczej nie można :lol: ) na fotce obok :D Quote
PUENTA imszar Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 powiem tylko jedno..jest piękna :) Quote
Musiałek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Dziewczyny a doradźcie mi jak mam się ubrać do psa blue merle z brazowymi znaczeniami????? :) Quote
Asiaczek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Na pewno coś jednokolorowego (spodnie/spódnica); beż, czerń, biel... chyba sama musisz coś dobrać. Pzdr. Quote
Musiałek Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 :) tak tylko białe zlewa sie z biała kryzą , czerń z czarnymi łatkami :) a miało byc cos co podkresli wygląd za wyjątkiem ostrch kolorów :) Quote
Recommended Posts