Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Musiałek']
Jeszcze na żadnej wystawie nawet w Bratysławie nie widziałam żeby organizator zapewniał KRZESŁA!!!!!!!!!!
A ja widziałam :D W Poznaniu, ale to było 2 lata temu i jak widac teraz tez zrezygnowali ;)
Tak sobie czytam, wynika z tego, że halówki w POlsce to zupełnie nieudane imprezy. A na powietrzu z kolei za gorąco, hm. no pogoda czasem tez nie dopisze. Tak jak w Toruniu ostatnio.

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja dwa lata temu w Poznaniu nie byłam ale byłam w 2005 roku i krzeseł nie widziałam :lol:

W tym roku bedę i na naszych wystawach i za granicą to sprawdzę czy i tam krzesła stawiają a może i kawę przynoszą :lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
ale byłam w 2005 roku i krzeseł nie widziałam :lol:

Bo ich nie było :lol: Na pewno były wcześniej, bo pamiętam że się wkurzałam że dla mnie miejsca juz nie starczyło

Posted

Cockerek napisał(a):
Bo ich nie było :lol: Na pewno były wcześniej, bo pamiętam że się wkurzałam że dla mnie miejsca juz nie starczyło

:lol: dlatego ja stałam się szczęśliwą posiadaczką dwóch krzeseł wędkarskich, koca dla psów i klatką i zawsze mam przez to dobre siedzące miejsce :lol:
jeszcze parasola mi brak :evil_lol:

Posted

Cathedral napisał(a):

Temperatura 17 stopni to dla kogoś takiego jak ja maksymalny ziąb (zwłaszcza przez kilka godzin), chociaż faktycznie psy sie na pewno lepiej czuły.

A ja mam w pokoju między 18 a 19 stopni, w innej temperaturze po prostu źle się czuję - czy ja jestem "jakaś inna"? :oops:

Posted

A kawa była ( na tej wystawie) bezpłatna, ale tylko dla mających przy sobie legitymację Klubu Pedigree, no i trzeba było pójść po nią do wyznaczonego miejsca.my się załapaliśmy( nie jesteśmy członkami tego klubu), bo mieliśmy torby i inne akcesoria z tej firmy.Tak przez przypadek.

Posted

Cathedral napisał(a):
"Z tym ze w rzeszowie było malo miejsc do siedzenia sie absolutnie nie zgadzam. Przeciez trybuny były ogólno dostepne, i 70% miejsc na nich zarówno na górze jak i na dole była wolna. Przy samych ringach fakt, bylo ciasno, ale tak jest na wiekszosci wystaw, czy halowych, czy na trawce.."

Nie bardzo wiem, gdzie mój pies ze swoim legowiskiem miałby się zmieścić na tych trybunach. Zwłaszcza, że my wystawialismy się na balkonie i tam nie było żadnej mozliwości rozłożenia trybun. Pomijam fakt, że krzeseł, owszem było sporo - tylko, że ktoś poustawiał je tak, aby stanowiły ogrodzenie ringu. Nikt nie smiał ich zatem tknąć, a jak chciał usiąść z psem, to musiałby go w zasadzie wziąć do wewnątrz ringu, bo przejście było bardzio wąskie. Tego też nikt nie rozbił, żeby psy nie przeszkadzały wystawiającym. Wszyscy albo stali, albo siedzieli na kocach (jak mieli). [żeby było jasne, mówię o sytuacji na balkonie].
Temperatura 17 stopni to dla kogoś takiego jak ja maksymalny ziąb (zwłaszcza przez kilka godzin), chociaż faktycznie psy sie na pewno lepiej czuły.

Cathedral, a ja cie zaskocze, bo tez wystawialam i siedziałam z psami cały dzien od 9 do BIS na balkonie i nie narzekam.. Z boku przy trybunach były ustawione krzesła w stosikach i mozna było je sobie dowolnie brac i siedziec. Oczywiscie w przejsciu wzdłuz balkonu było ciasno ale to było przejscie, kto ma ochote siedziec tak gdzie normalnie ludzie chodza nie powinien pozniej marudzic.

Posted

Kupię sobie krzesełko, namiot, termos, koc, przyjadę z samego rana, żeby jeszcze było się gdzie rozłozyć i zacznę koczować. Następnym razem nie będę liczyć na nic, żeby później nie było, że narzekam.
No może przynajmniej sędziów zapewnią organizatorzy :p.

Posted

Na wystawy jeżdzi tak wyposażonych, jak piszesz, większośc wystawców, no może bez przesady z tymi termosami, ale jak ktoś chce, to też nie widzę przeszkód....Bylaś dopiero na dwóch wystawach. to chyba zbyt mało, aby wyrażać się w tak zgorzkniały sposób?

Posted

Cathedral napisał(a):
Kupię sobie krzesełko, namiot, termos, koc, przyjadę z samego rana, żeby jeszcze było się gdzie rozłozyć i zacznę koczować. Następnym razem nie będę liczyć na nic, żeby później nie było, że narzekam.
No może przynajmniej sędziów zapewnią organizatorzy :p.

Nie rozumiem naprawde Twojego podejscia. Ja zawsze jestem od rana, bo zazwyczaj o 10 wychodzi na ring jedna z moich ras :p . A nawet jak wychodzi o 13 to i tak jestem dużo wczesniej zeby nie pedzic, niespieszyc sie, i własnie wyszukac sobie dobre miejsce do rozłozenia sie z psami, i zeby pozniej nie narzekac :razz: A co krzeselek, namiocików, kocyków..Jak wielu wystawców mam i dwa krzesełka, i stolik, i parasol wielki ma lato, i dwa namiociki dla psów, i kennel gdzie psy odpoczywaja, i kocyki, i termos, i nawet plecak tylko na wystawy gdzie poza wystawowymi dokumentami na stałe mam zestaw podstawowych leków i srodki opatrunkowe, i nawet zestaw sztucców bo plastikowe lubia sie łamac. :evil_lol: Kwestia nas samych jak sie przygotujemy do wystaw, i jak potem bedziemy je wspominac nieprawdaz? :).

Posted

ja po naszej pierwszej wystawie kupilam krzeselka rozkladane,po Torunskiej wystawie kupilam namiot:lol: dla psow,mamy rowniez plecak wystawowy,gdzie wchodza miedzy innymi miski dla psow na wode.Takie rzeczy trzeba sobie samemu zorganizowac,ale jak sie jest na jednej,dwoch wystawach to tego sie nie wie-czasem sa miejsca siedzace i cien i co sie zapragnie a czasem lipa jak w Bydgoszczy-ale tu jedynym problemem byla ciasnota i to wrecz klaustrofobiczna-ja z kazda wystawa sie czegos ucze i jestem coraz lepiej zorganizowana:evil_lol: .Wiem jedno-do Bydgoszczy juz nie pojade,dobrze ze bylam tam z suka ktora generalnie jest bardzo elastyczna-chcialam wziasc swoja mloda szczeniore na socjalizacje wystawowa ,ale pewnie by miala traume do konca zycia po tej ciasnocie:roll: .Bylam tam w zeszlym roku z moim psem-tez w ramach socjalizacji,on traumy nie nabyl na szczescie,ale ja lekko tak...Jechalam z nadzieja,ze bedzie lepiej i coz za rozczarowanie-tym razem jako wystawca zobaczylam wszystko z wielu punktow widzenia i do Bydgoszczy pojade rok po tym jak uslysze to byla dobra wystawa,nie bede narazac wiecej swoich futrzakow na takie przezycia:mad:

Posted

Ale jak będziesz jako widz, to cholera wie czy kawe postawi:lol: bo on tylko konkurencji stawia:lol:
Ja tam jade za rok napewno:lol: choćbym miała znowu z nim przegrać:lol:

Posted

A ja się nie zgodzę z poprzednikami. Na fotkach widać wyraźnie, że na ringach nie było miejsca. Zero przestrzeni między psami. Brrr...

P.S. Ale gratulacje za tak szybkie umieszczenie zdjęć w necie się należą :)