Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 539
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talut jesli ja sie szybko zdaze uwinac z Lupem, mam andzieje, ze bedziesz nam kibicowac, to moge Wam porobic foty, jak bedziesz Monucha wystawiac :cool3:

Posted

Hej, ja mojej Angie nie wystawiam, może wiosną, ale przyjdę z nią pogapić się na beagle...Weron mam nadzieje, że znów się spotkamy i ja też biorę aparat popstrykam foteczki pieseczkom ;)..Więc do zobaczyska w sobotę:lol:

Posted

Musiałek napisał(a):
a ja nie mam potwierdzenia :(((((((((((

Ale jesteś na liście przyjętych psów na wystawę! To najważniejsze! Nam w zeszłym roku przyszło potwierdzenie w piątek przed wyjazdem do rodzinki... Zaglądaj do skrzynki - na pewno dojdzie!;)

Posted

Gra napisał(a):
Ale jesteś na liście przyjętych psów na wystawę! To najważniejsze! Nam w zeszłym roku przyszło potwierdzenie w piątek przed wyjazdem do rodzinki... Zaglądaj do skrzynki - na pewno dojdzie!;)

a Ty już dostałaś?????

Posted

Musiałkowa nie przejmuj się my dostaliśmy chyba dzień przed Legionowem numerek a też byłam pełna nerwów ;-) i powtórze którąś z dziewczyn Jesteś na liście to najważniejsze!!!

Posted

Musiałek napisał(a):
a Ty już dostałaś?????

Ja dostałam we wtorek. Nie martw się na zapas, Ty też na pewno dostaniesz! A jeśli nawet nie dojdzie, to bezproblemowo załatwisz wszystko na miejscu, weź tylko psie papierki i potwierdzenie wpłaty. W zeszłym roku załatwiałam formalności ok. 5 minut, a była jednodniowa i full psiaków.

Będzie dobrze - nie denerwuj się, bo to się udziela psu (łatwo mówić)!!! :loveu:

Tylko nie uciekaj od razu po ocenie, bo nie zdążymy się zobaczyć!!!:mad: Poczekaj na nas troszkę, postaram się w miarę wcześnie dojechać.:lol:

Posted

[quote name='Musiałek']Gra ja na Bis-y zostanę :) :) :) a co :lol: :lol:

co prawda młody już trochę wyrosnięty i średnio na szceniaczka wygląda ale po ringu pobiegamu :)

OK, trzymam Cię za słowo i trzymam kciuki! :klacz: I mam cichą nadzieję, że po BIS-ie jakaś flacha szampana też się znajdzie! :drinking:
A to, że młody wyrośnięty, to w większości przypadków dobrze - rzadko wygrywają małe rasy!:painting:

To do zobaczyska!:lol:

Posted

Haha poczułąm się wyjątkowo potrzebna :lol:
Cavi super, ze wpadniesz. Weron mam nadzieje tez ;)
I jakby reszta podeszła to tez nie mialabym za zle.
Pokaze Wam moj stroj niedlugo, bo juz jest sfotografowany ;) Oczywiscie mzoe sie zmienic, ale az nie hce o tym myslec:cool3:

Posted

Gra napisał(a):

A to, że młody wyrośnięty, to w większości przypadków dobrze - rzadko wygrywają małe rasy!:painting:

Pierwszy raz słysze...;)

Posted

[quote name='Viz']Chyba chciałaś powiedzieć, Gra, małe psy ?
Ale jeśli pies jest wybitnie wyrosniety jak na swoj wiek, to tez nei za dobrze ;)

Wiem, co chciałam powiedzieć! Możecie się ze mną nie zgadzać, ale na większości wystaw zaobserwowałam, że jeżeli w grupie w finałach są psy wysokie wzrostem (np. ON) i psy małe (np. Welsh Corgi), to bardzo rzadko na pudle stają te mniejsze...[SIZE=2]:p

Posted

To albo nie było dużo tych wystaw albo chodzi Ci o jakieś klubowe, gdzie przeważają duże rasy. I tak na marginesie ONy akurat stosunkowo rzadko na pudle stają.

Posted

Pearl napisał(a):
To albo nie było dużo tych wystaw albo chodzi Ci o jakieś klubowe, gdzie przeważają duże rasy. I tak na marginesie ONy akurat stosunkowo rzadko na pudle stają.

To był tylko przykład (może niezbyt fortunny), ale chciałam wytłumaczyć, o co mi chodziło. To są moje (subiektywne) obserwacje z wystaw w 2005r.

A czy dużo tych wystaw było? To zależy jak na to patrzeć - dla jednych dużo, to doświadczenie kilkuletnie, dla drugich 15-20 wystaw rocznie to już całkiem sporo...

Posted

Gra a ja sie z Tob i tak nie zgodze, ale kazdy ma tutaj najwyrazniej inna opinie ;) Co nie znaczy, ze bledna ;)
Ciekaw ajest co będzie w Bydgoszczy na BISie :)

Posted

Dzinsy sa dosyc jasne, do tego przecierane ;) To i tak najlepszed co udalo mi sie z szafy wynaleźć. A na focie wyszly troszke ciemne ;)
Z kolei beżowe spodnie mi odradzono, bo bdzie sie klócić z podpalaniem psa :lol:

Miliard roznych opinii :lol:

Posted

Przepraszam, że się wtrące i nie na temat ale jeżeli już o ubraniu "wystawowym" to jakie spodnie Waszym zdaniem najbardziej by pasowały do rudego psa? Pies jest mocno rudy, że tak powiem czerwony.