Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

od 3 lat sunia mieszka na wsi ma juz 6 jest mixem dalmatynczyka(moze dlatego) kiedy ja puszcze(jest uwiazana) zdarza jej sie pogon po wsi po paru minutach wraca ale wies zwiedzi
nie chce zeby tak biegala wykorzystuje kazda chwile nieuwagi i biegnie
jak ja oduczyc?????? :evil:

Posted

1. Ogrodzić teren!
2. Nie uwiązywać psa, a zamiast spuszczać to zabierać na porządne spacery na smyczy i dopiero gdzieś z dala od wsi spuścić i wybiegać.
3. Pracować na posłuszeństwem, ćwiczyć zwłaszcza przychodzenie na zawołanie (instrukcje znajdziesz na Wychowaniu)

od 3 lat sunia mieszka na wsi ma juz 6 jest mixem dalmatynczyka(moze dlatego) kiedy ja puszcze(jest uwiazana)

A wcześniej gdzie mieszkała? Jest uwiązana na dworze? Mix dalmatyńczyka w naszym klimacie, uwiązany na dworze?? :o

Posted

Gdybym była psem też wykorzystałabym każdą okazję aby rozprostować kości zamiast tkwić bezczynnie w jednym miejscu. No i rozgrzać się można :wink: !

Posted

Popieram Coztego w 100 !
Pies ewidentnie jest niewybiegany i nieposłuszny.. a ogrodzenie to podstawa :-?

Mój znajomy ma 2 hasiory. Jego ogrodzenie ma wysokość 2,20 m i iles w głąb ziemi. Haszczaki jak wiadomo są bardzo utalentowane w pokonywaniu takich przeszkód ;)

Posted

psina mieszka na dzialce ma sporo dluzsza siersc niz dalmatyny jest tez wieksza i grubsza ma ciepla bude ocieplana w srodku koc i siano dostaje tez duzo kalorycznego jedzonka
sunia jest dosc posluszna
ogrodzenie pokona
rzeczywiscie czasem sie nie wybiega ale sama wraca do budki juz jej sie nie chce dzis nie nawiala
od czasu do czasu jej sie zdarza chce odwiedzic znajomych chyba
musze skorygowac ja bo sie rozpuscila
ciezko wyszkolic ale chodzi przy nodze ladnie siada i waruje tylko nie lubi zostawac to zywiolowe psy
latem jezdzilam z nia rowerkiem ale zima co wymyslic zeby sie wybiegala
juz nie che sie az tak ganiac z psami ma 6 lat
dzieki za rady
dzialka bedzie ogrodzona ale ona kopie doly na glebokosc nawet ok 1 m lub wiecej
myslalam o kojcu ale musialby miec dno drewno a ona tego nie lubi ciezko by jej bylo sie zalatwiac na ziemie to co innego

Posted

sunia nie bedzie miec malych nigdy
juz jest o wiele lepiej musialam ja sprezyc bo sie rozpuscila dzis bylo chodzenie na smyczy po calym sadzie ja zmarzlam
swietnie chodzi na smyczy prosze o linka na wychowanie o posluszenstwie bo za chiny nie chce wyszukac
dzieki za rady