annnka Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 od 3 lat sunia mieszka na wsi ma juz 6 jest mixem dalmatynczyka(moze dlatego) kiedy ja puszcze(jest uwiazana) zdarza jej sie pogon po wsi po paru minutach wraca ale wies zwiedzi nie chce zeby tak biegala wykorzystuje kazda chwile nieuwagi i biegnie jak ja oduczyc?????? :evil: Quote
coztego Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 1. Ogrodzić teren! 2. Nie uwiązywać psa, a zamiast spuszczać to zabierać na porządne spacery na smyczy i dopiero gdzieś z dala od wsi spuścić i wybiegać. 3. Pracować na posłuszeństwem, ćwiczyć zwłaszcza przychodzenie na zawołanie (instrukcje znajdziesz na Wychowaniu) od 3 lat sunia mieszka na wsi ma juz 6 jest mixem dalmatynczyka(moze dlatego) kiedy ja puszcze(jest uwiazana) A wcześniej gdzie mieszkała? Jest uwiązana na dworze? Mix dalmatyńczyka w naszym klimacie, uwiązany na dworze?? :o Quote
Azir Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Gdybym była psem też wykorzystałabym każdą okazję aby rozprostować kości zamiast tkwić bezczynnie w jednym miejscu. No i rozgrzać się można :wink: ! Quote
Szamanka Posted November 24, 2005 Posted November 24, 2005 Popieram Coztego w 100 ! Pies ewidentnie jest niewybiegany i nieposłuszny.. a ogrodzenie to podstawa :-? Mój znajomy ma 2 hasiory. Jego ogrodzenie ma wysokość 2,20 m i iles w głąb ziemi. Haszczaki jak wiadomo są bardzo utalentowane w pokonywaniu takich przeszkód ;) Quote
annnka Posted November 24, 2005 Author Posted November 24, 2005 psina mieszka na dzialce ma sporo dluzsza siersc niz dalmatyny jest tez wieksza i grubsza ma ciepla bude ocieplana w srodku koc i siano dostaje tez duzo kalorycznego jedzonka sunia jest dosc posluszna ogrodzenie pokona rzeczywiscie czasem sie nie wybiega ale sama wraca do budki juz jej sie nie chce dzis nie nawiala od czasu do czasu jej sie zdarza chce odwiedzic znajomych chyba musze skorygowac ja bo sie rozpuscila ciezko wyszkolic ale chodzi przy nodze ladnie siada i waruje tylko nie lubi zostawac to zywiolowe psy latem jezdzilam z nia rowerkiem ale zima co wymyslic zeby sie wybiegala juz nie che sie az tak ganiac z psami ma 6 lat dzieki za rady dzialka bedzie ogrodzona ale ona kopie doly na glebokosc nawet ok 1 m lub wiecej myslalam o kojcu ale musialby miec dno drewno a ona tego nie lubi ciezko by jej bylo sie zalatwiac na ziemie to co innego Quote
Azir Posted November 25, 2005 Posted November 25, 2005 Przede wszystkim musisz ją wysterylizować, bo ja widzę kolejne problemy. Jak Ci będzie dalej nawiewać to w końcu wróci z potomstwem. Quote
annnka Posted November 25, 2005 Author Posted November 25, 2005 sunia nie bedzie miec malych nigdy juz jest o wiele lepiej musialam ja sprezyc bo sie rozpuscila dzis bylo chodzenie na smyczy po calym sadzie ja zmarzlam swietnie chodzi na smyczy prosze o linka na wychowanie o posluszenstwie bo za chiny nie chce wyszukac dzieki za rady Quote
Recommended Posts