Jump to content
Dogomania

Luxembourg, 25-26.03.2006 r.

Recommended Posts

Posted

Otwieram topik nt. wystawy w Luksemburgu (25-26.03.2006 r.):

Podaję tylko te namiary na wystawę w Luksemburgu, które udało mi się znaleźć na ichniejszej stronie. Informacja o wystawie jest niepełna - sorki, ale na www brak jest wszystkich informacji.

www.UCHL.LU
e-mail: UCHL@PT.LU
fax: 00352/50 54 14
UNION CYNOLOGIQUE SAINT-HUBERT DU GRAND DUCHE DE LUXEMBOURG
B.O. 69
4901 BASCHARAGE

BANQUE GENERALE DU LUXEMBOURG
IBAN: LU 69 0030 7513 9769 0000
BIC lub SWIFT: BGLLLULL

Podział na dni sędziowania:
sobota: 2,3,4,7,10.
niedziela: 1,5,6,8,9.

Zasady przyznawania Championatu Luxembourga:
1 - 1xCACL na wystawie międzynarodowej + 1xCACL z wystawy klubowej, od 2 różnych sędziów,

2 - 2xCACL z wystaw międzynarodowych, od 2 różnych sędziów,

3 - 1xCACL z wystawy międzynarodowej, kl. championów.

Gdy CACL przyznany jest psu, który już jest Ch.Lux, to r.CACL przechodzi w pełny CACL.
CACL przyznawane sa w klasach: posredniej, otwartej, championów i użytkowej.
Cena za wystawienie ichniejszego Championatu - 20 Euro (Płatne gotówką w dniu wystawy lub przelew na konto).

Jak na razie jest nas 2 chętne na jazdę do Luksmeburga (Ja + baski i koleżanka z chartami).
Jeżeli bedzie ktoś chętny - proszę o kontakt.
Pzdr.

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiaczek napisał(a):

...

Gdy CACL przyznany jest psu, który już jest Ch.Lux, to r.CACL przechodzi w pełny CACL.
Pzdr.

No to mi sie podoba :)
Obsady sedziowskiej jeszcze nie ma?

Posted

Noelani napisał(a):
Asiaczek napisał(a):

...

Pzdr.

No to mi sie podoba :)
Obsady sedziowskiej jeszcze nie ma?

Nie, jeszcze nie. Choć tak uczciwie mówiąc, mi to nie przeszkadza, bo ja dopiero zaczęłabym (tfu, tfu, tfu) ten ich Championat.
Pzdr.

Posted

gorzała napisał(a):
@Asiaczek

Byłem tam już 3 razy...wystawa spoko...standardowa, ale dojazd masakra... 8) 8) 8)

Tak czy inaczej życzę powodzenia :wink:

Hej, jak ja dawno Cię nie słyszałam... Miło odnowić "gadanie".

A masz jakieś wskazówki dojazdowe? Możesz ewentualnie podpowiedzieć jakiś hotel (oczywiście niedrogi)?
pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Nie, jeszcze nie. Choć tak uczciwie mówiąc, mi to nie przeszkadza, bo ja dopiero zaczęłabym (tfu, tfu, tfu) ten ich Championat.
Pzdr.

Jak to zaczela?
Z tego co zrozumialam to mozna zaczac i od razu skonczyc jesli wystawi sie psa w klasie championow i ten otrzyma CACL (albo resCACL za Ch LUX) to automatycznie ma Ch LUX. Czy nie?

Posted

Noelani - zgadza się. Tylko, że ja już wiem, że będzie hodowczyni Gusia-pręgusia z Holandii i na pewno wystawi w kl. championów swoje psy i suki. A ma naprawdę piękne psiaki. Tak więc ja będę chyba potrzebowała 2 wyjazdów do Luksemburga (?).
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Noelani - zgadza się. Tylko, że ja już wiem, że będzie hodowczyni Gusia-pręgusia z Holandii i na pewno wystawi w kl. championów swoje psy i suki. A ma naprawdę piękne psiaki. Tak więc ja będę chyba potrzebowała 2 wyjazdów do Luksemburga (?).
Pzdr.

Aha, no to szkoda :(

Posted

@Asiaczek

cześć,

fakt trochę zalatany byłem, ale już dla mnie po sezonie...mam wolne na jakieś 6 miesięcy jak nie lepiej... :evilbat: :evilbat: :evilbat:

wystaw dość...już nie mogę...za dużo tego...muszę odpocząć, uaktualnić stronę zająć się nową suczką etc...standard...

tam niedaleko hali wystawowej jest lotnisko, przy lotnisku jest hotel Ibis.
tani i dobry...blisko...nigdy nie miałem okazji się tam zatrzymać,,,zawsze robiłem tą trasę z Agnieszką na jeden raz - tylko pies się wysypiał... :evilbat:

Posted

Gorzała - dzięki za podpowiedź. Na pewno się przyda. My raczej pojedziemy na 2 dni, bo nasze grupy (tzn. osób chętnych na jazdę) rozmijają się. Tak więc nocleg raczej będzie.
Pzdr.

Posted

@Elitesse

Widziałem sędziowanie sznaucerów w Lux tam na jednym ringu są wszystkie kolory, ale oceniane są oczywiście jak wszędzie kolorami ...tam jakiś czas temu sędziował Hiszpan Agel Garach Domech - konkurencja jest spora ...sami starzy bywalcy w tej rasie...z tego co zauważyłem czasami 70 sztuk ...

Posted

Asiaczek napisał(a):
Gorzała - dzięki za podpowiedź. Na pewno się przyda. My raczej pojedziemy na 2 dni, bo nasze grupy (tzn. osób chętnych na jazdę) rozmijają się. Tak więc nocleg raczej będzie.
Pzdr.
Asiaczek, hotele najtańsze są we Francji i tam nocoaliśmy w pierwszym lepszym miasteczku zaraz za granicą. Francuzi mają dobre hotele i chyba najtańsze w całej Europie, a Luksemburg jest przepiękny i warto go zwiedzić. My tam byliśmy w sobotę i w niedzielę i przy okazji sporo zwiedziłiśmy. Jeśli wygrasz tam klasę championów, to championat Luksemburga dostajesz od ręki po opłaceniu w sekretariacie 20 euro

Posted

@Draczyn

Witam,

Już teraz nie dostaje się dorosłego championatu od ręki - od ręki można zapłacić pokazując oryginał rodowodu i championat potwierdzający w przypadku wystawiania w klasie championów etc..., ale dorosły wysyłają post faktum teraz - młodzieżowy natomiast dostaje się na pniu :evilbat:

ps. Aga nie ma tego katalogu z Poznania, w którym robiła notatki...

Posted

Z tego co dostalam w mailu
od ich zwiazku to nie ma zadnego stwierdzenia ze potrzebujesz JCAC
wystarczy 1 miejsce z ocena doskonala lub bdb
Lux Junior Champion: One first place. Qualification: Either 1.Very Good or
1. Excellent

Posted

@dorotal

nie wiem może się coś pozmieniało - widziałem oceniane psy w mlodzieży na ocenę b.dobrą, ale tytułu nie dostawały , więc nie dam sobie ręki obciąć...prawdopodobnie jest tak jak piszesz
8)

Posted

Byłam na wrześniowej wystawie w Luxembourgu i naprawde POLECAM :) Magiczna atmosfera, organizacja - jeszcze na żadnej wystawie z tak świetną się nie spotkałam, cała oprawa tej wystawy niesamowita. Masa stoisk i wszystkiego wszystkiego :) Poprostu odlot!! No i tamte sukcesy też bardzo mile wspominam :lol:

Posted

dorotal napisał(a):
Z tego co dostalam w mailu
od ich zwiazku to nie ma zadnego stwierdzenia ze potrzebujesz JCAC
wystarczy 1 miejsce z ocena doskonala lub bdb
Lux Junior Champion: One first place. Qualification: Either 1.Very Good or
1. Excellent

a czy do tego trzeba mieć mł ch pl żeby za ich jednego JCAC dostać ich mł championa? czy to nie ma znaczenia czy psiak ma juz mł championat w swoim kraju?