Daga&Maks Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 super fotki.U nas też śnieg.Już odłożyłam zimowy talerz na przyszły rok a tu okazało się że znowu potrzebny:roll: Quote
madziasto4 Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 http://img523.imageshack.us/img523/845/dscf7712xe7.jpg Się psinie kierunki pomerdały:evil_lol: Quote
Apbt_sól Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 teree retre - moje zdjęcie ;) suk odskoczyła talerz wiatr zniosł!;) Quote
Szarik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Mam do Was pytanie. Tak z grubsza przejrzałam ten temat i chciałam zapytac o parę rzeczy. Pod koniec tygodnia dostanę zamówione i wyczekiwane dyski. Nareszcie. Boję się jednak, że wezmę do reki i spaszczę całą zabawę. Czy dobrze rozumiem, że: a) Najpierw mam z psiakiem bawić się w przeciąganie (tak 2-3 minuty) i wogóle nakręcać go na frisbee. (Bo jak pisałam mam problem z tym, żeby książe oddawał mi dyski, więc też z tym w domu poćwiczymy) b) Później po opanowaniu oddawania, mam wyjść na zewnatrz i rzucać mu krótkie rollery. Rozumiem, że bez żadnej komendy, tak? c) Jesli dobrze będzie mu szło, to zacząć delikatnie rzucać przed siebie, si? No i teraz co jak nie bedzie mu dobrze szło, co jak na polu spaści zabawę i zrobię błąd, który zepsuje Nam frajdę? Mam prośbę, żebyście uzupełnili moje punkty , dodali uwagi i ogólnie skorygowali. Lub może przeoczyłam, więc podali stronę w tym wątku, w której jest taka łopatologia dla ciemniaków. Czasami mi się wydaje, że mój pies jest wyjątkiem od kazdej reguły... Z góry dziękuję! Quote
Cimi Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Nie musisz sie przeciagac z psem 2-3 minuty, to zalezy od psa, jesli pies sie bardzo szybko zaczyna nudzic to znacznie wczesniej konczysz zabawe tak, zeby byl nakrecony jeszcze ;). Quote
Szarik Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Tak tak, chodziło mi o 2-3 minuty max ;) Ale dzięki za odpowiedź. Po drodze nawinęły mi się jeszcze 2 pytania: Czy kliker jest tutaj przydatny i na ile? Oraz: co robicie pod koniec zabawy? Ja jak bawię sie piłeczkami z moim, to pod koniec oczywiście musze mu je zabrac. Od chwili, kiedy przyswoił sobie że piłki w koncu zostana mu zabrane, czasem nie wypuszcza jednej z nich z pyska, bojąc się, że to 'ten moment'. Jak uniknąc tego przy frisbee? Czy Wy tez macie takie problemy? Quote
Daga&Maks Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 mój pies też pod koniec nie chciał wypuszczać talerza z pyska.I teraz zawsze pod koniec zabawy mówie mu żeby oddał talerz i jak grzecznie puści to daje mu jakiś smakołyk Quote
bellatriks Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Mam ambitne plany nauki rzucania w najbliższej przyszłości - i mam pytanie: jaki talerzyk będzie do tego najlepszy? Czy CS byłby dobrym wyborem? :hmmmm: Edit: Dziekuję za pomoc... Ale już sprawę przemyślałam. Chyba kupię 1 CSa i 1 Hero Air - i sprawdzę, czym mi lepiej idzie ;) Quote
PATIszon Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='saJo']saba meczy Gnojka http://video.google.pl/videoplay?docid=-3364192911582601480 O jaki ..niechudy gnojek :cool3: A ja poki co ucze kimulcowa tych takich fikolkow (nie pamietam jak one sie fachowo nazywaja):evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=G6UHju9jHZg Quote
saJo Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 PATIszon napisał(a):O jaki ..niechudy gnojek :cool3: Gnojek zrobil sie grubas :cool1: Quote
PATIszon Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 saJo napisał(a):Gnojek zrobil sie grubas :cool1: No i co sie martwisz! Zdrowo wyglada! Quote
martita Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 gruby gnojek cwiczacy dog dancing, hihi:diabloti:to juz by sie porobilo:eviltong: Patiszon a ja nie moge otworzyc waszych wyczynow:placz: Quote
bellatriks Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 martita napisał(a):Patiszon a ja nie moge otworzyc waszych wyczynow:placz: Ponieważ "the video has been removed by the user" = Pati usunęła filmik:diabloti: Quote
saJo Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 PATIszon napisał(a):No i co sie martwisz! Zdrowo wyglada! Ja martwie? W zyciu, ja sie nie stresuje wygladem moich psow, dopoki sa zdrowe. martita napisał(a):gruby gnojek cwiczacy dog dancing, hihi:diabloti:to juz by sie porobilo:eviltong: Siem nie nabijaj :obrazic: bo siem zemszcze :diabloti: Quote
PATIszon Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 bellatriks napisał(a):Ponieważ "the video has been removed by the user" = Pati usunęła filmik:diabloti: Bo mi kurna napisali, ze prawa autorskie naruszylam :niewiem: Musze go usunac i wstawic z nowym podkladem muzycznym, ale ten tez bedzie fajny. Quote
bellatriks Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='PATIszon']Bo mi kurna napisali, ze prawa autorskie naruszylam :niewiem: Tu jest http://www.youtube.com/watch?v=8eYgh0kGne0 Super filmik! I... kobieto! jedna z moich ukochanych piosenek! :loveu::loveu::loveu: Quote
martita Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 eejjjj to smaczki tak swietasnie lapie???:razz: Quote
PATIszon Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 bellatriks napisał(a):Super filmik! I... kobieto! jedna z moich ukochanych piosenek! :loveu::loveu::loveu: No, za te piosenke Youtube mnie od piratow fonograficznych wyzywa:evil_lol: martita napisał(a):eejjjj to smaczki tak swietasnie lapie???:razz: Nie. Sysunie :loveu: Quote
madziasto4 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Wczoraj przyszły nasze SofFlite'y:multi:, od razu wypróbowałam i oto kilka fotek A lada dzień powinien Competition przyjść :grins: Quote
madziasto4 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 PATIszon napisał(a):Fajnie, ale po diabla ten sznurek? Bo Toro nie jest jeszcze 100procentowo odwoływalny. Raz biega ze sznurkiem, raz bez, w zależnosci od sytuacji. Quote
PATIszon Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 madziasto4 napisał(a):Bo Toro nie jest jeszcze 100procentowo odwoływalny. . Dalej nie wiem w czym ma Ci ten sznurek pomoc :niewiem: Quote
Apbt_sól Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 jak pojdzie w dlugą to wleczacy sznurek w niczym ci nie pomoze, zamien to na linke 15 wtedy bedziesz kontrolować psa (jako tako) Quote
madziasto4 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 PATIszon napisał(a):Dalej nie wiem w czym ma Ci ten sznurek pomoc :niewiem: Apbt_sól napisał(a):jak pojdzie w dlugą to wleczacy sznurek w niczym ci nie pomoze, zamien to na linke 15 wtedy bedziesz kontrolować psa (jako tako) Mam linke. Krótki sznurek pomaga mi w tym, że pies ma świadomość, że coś się za nim wlecze, i sama świadomość przypomina mu w razie czego, że ma linkę i ma wrócić. Tylko nie wie że to jest 2m, a nie 10m. A w zasadzie to po co ja się tłumaczę? :lol: Quote
Recommended Posts