Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, tak... normalnie?
Na target, wprowadziłam komendę, wycofałam rękę, wprowadziłam ruch ciałem, wycofałam komendę ;) I zostały obroty na sam ruch ciała.

Posted

zakla napisał(a):
Su łapie już normalne dyski ale jakoś o tym zapomniałam i na filmie nie ma ;)
Ma pół roku.
A nie jest ona jeszcze ciut za młoda na takie rzuty??? Bo zwykle psu tak sie rzuca jak juz ma około roku.

Posted

Czy przez normalne rzuty rozumiesz tylko i wyłącznie wysokie, do których trzeba wyskakiwać?:cool3: Niskie floaterki i rzuty 1-3m nadziemne bynajmniej nie wydają mi się nieodpowiednie dla półrocznego poczwarka ;) Na razie wystrzegamy się wielu wielu rzutów, które już chciałabym poćwiczyć, no ale trzeba grzecznie poczekać aż się pies rozwinie. Więc ćwiczę z wONkiem koleżanki, z którym zresztą zgłaszamy się do mini do Wwy.

Posted

Zakla, ogladalam zdjecia z Twoich zabaw frisbee z Suri kiedy miala bodajze 3 czy 4 miesiace i rowniez uwazam,ze niestety za wysoko jej rzucasz, np overy przez noge - ja zaczelam robic takie z Rasta jak miala 7-8 mcy i uwazam ze to absolutne minimum. Twoj pies, Twoja sprawa, ale szkoda jego stawow i nierozwinietego koscca bardzo

Posted

Wix, zastanawia mnie, czy oprócz tego, że obejrzałaś zdjęcia, to może przeczytałaś co było tam napisane? Bo zdaje mi się, że w ogóle:roll: Od tamtego czasu Su nie łapie takich rzutów, ograniczamy się do rollerów i flotaów, do których nie skacze. Może następnym razem zamiast rzucać takimi komentarzami, to przeczytaj.
Pomogłoby.

Posted

Zakla a moge wiedziec po co cwiczyc ze zmeczonym psem ??? Nie wyglada to zbyt efektownie i chyba nie o to chodzi we frisbee..?? Ja nie jestem az tak wtajemniczona ale kogo nie pytam mowi z mlodym psem na pelnym speedze po lekkie rozgrzeweczke pare rollerkow ciach mach 2 minutki i koniec.

Posted

Minuta do filmiku nie jest dla mnie poważnym treningiem, wybacz. Wiem, że efektownie nie wygląda, wiem, że na frisbee mi szczególnie nie zależy, i wiem, jak moja suka pracuje na wypoczętego szczura. Niestety, nie dysponuje aparatem czy kamera, wiec nie mogę pokazać jej treningu normalnego. A mało który szczeniak jest wypoczęty po 1,5h w autobusach, które musi spędzić i tak i tak w drodze na trening. Załatwcie mi treningi na Białołęce, to tylko 30 minut. Najlepiej frisbee, obi i agility, bo na każde zajęcia moja suka dojeżdża nie będąc w pełni wypoczętą. Serdecznie za to przepraszam.

[SIZE="1"]Czuję się jak koziołek, ale każdy musi mieć swojego koziołka, zgłaszam się!

Posted

Zaklina .. nie o to mi chodzi :) Rany boskie :) Pytam posportu bo na ktorym forum (agility.foa??) nie wiem na ktorym napisalam ze byla po spacerze i czym tam jeszcze. :) Nie matrw sie ja mimo ze mieszkam w wawie takze na treningi dojezdzam okolo godziny .. ale wystarczy ze tego dnia pies nic zupelnie nie robi i jest nakrecony.. fizycznie jest w pelni sil i psychocznie takze .. bo podroz autobusem/ tramwajem nie jest az tak stresujaca aby pies byl po niej zmeczony . ;]
chodzi mi o to ze gdzies pisalas ze ona byla zmeczona ... lazeniem :)

Posted

"Niestety byłyśmy już po trzech godzinach spacerowania po starówce, więc sucz nie pracowała najlepiej, niemniej coś tam widać"

o to Zaklina mi chodzi :) Ze po co po takim czyms z psem jeszcze cokolwiek robic ?? bo domysllam sie ze 3 godziny spacery z poczwarka nie polega na lazeniu ..tym bardziej wtakim wieku.. wiem z doswiadczenia z emimo ze chcialam zeby Toronto sobie popsotu "pochodził " "pobiegał" jakos nie dawało to efektow :] tkze rozumiem ze byla zmeczona .. zadaje pytanie tylko po co potem ten talerz :]