Russellka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Dzięki wielkie ;) to drugie pytanie już nie ważne :eviltong: Quote
puchu Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 No właśnie, co myślicie o frisbee z bazarku Enchantress*? Chyba o takie chodzi http://www.obywatelpies.pl/index.php?products=product&prod_id=1909 Quote
Asti Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Oj, o w Katowicach nie ma DCDC? :( W tamtym roku nie mogłam, myślałam, że w tym pojadę... Quote
Lulla Luck Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Asti napisał(a):Oj, o w Katowicach nie ma DCDC? :( Nigdy nie było w Spodku DCDC. Nie ma tyle miejsca. Quote
Agnes B. Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Ale było w Krakowie i w Bytomiu... Chciałam wpaść, jako widz spotkać wielu znajomych z for, a tak... :shake: Quote
Cimi Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 ale jest Wroclaw, ktory daleko nie jest. Quote
Marta & Figa Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 W Katowicach o ile mi wiadomo ma być sam Minidistance ;) Quote
Agnes B. Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 O mini wiem:evil_lol: Tylko ja na freestyle chciałam popatrzeć:mad: Quote
NNL-BC Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 09-10.02.2008 w Rzeszowie na Miedzynarodowej wystawie bedzie mozna zobaczyc pokazy Frisbee/Freestyle. Pozdrawiam Ewa Quote
Asti Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Aaa, to ja jak zwykle nie w temacie ;) Chodziło mi o jakiekolwiek frisbee w Katowicach, choć najlepiej by było - freestyle, no ale trudno. Quote
zakla Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 A ja mam filmik z pierwszego treningu Suseła. Niestety praca na tym treningu była mało satysfakcjonująca, gdyż szczeniak zmęczony po trzech godzinach spacerowania po starówce... Niemniej coś tam pokazała: http://www.youtube.com/watch?v=fHzP1lQ2htw Quote
Russellka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 No ładnie :cool3: My z kodziakiem też jesteśmy na tym etapie :p W jakim już sjest wieku? :loveu: Quote
zakla Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Su łapie już normalne dyski ale jakoś o tym zapomniałam i na filmie nie ma ;) Ma pół roku. Quote
Russellka Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Mój Parsonek ma już 8 ^.^ A jak nauczyłaś sunię tego obrotu?? Ślicznie to robi ale już duuuża :loveu: Quote
zakla Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 No, tak... normalnie? Na target, wprowadziłam komendę, wycofałam rękę, wprowadziłam ruch ciałem, wycofałam komendę ;) I zostały obroty na sam ruch ciała. Quote
Madzika Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 zakla napisał(a):Su łapie już normalne dyski ale jakoś o tym zapomniałam i na filmie nie ma ;) Ma pół roku.A nie jest ona jeszcze ciut za młoda na takie rzuty??? Bo zwykle psu tak sie rzuca jak juz ma około roku. Quote
zakla Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 Czy przez normalne rzuty rozumiesz tylko i wyłącznie wysokie, do których trzeba wyskakiwać?:cool3: Niskie floaterki i rzuty 1-3m nadziemne bynajmniej nie wydają mi się nieodpowiednie dla półrocznego poczwarka ;) Na razie wystrzegamy się wielu wielu rzutów, które już chciałabym poćwiczyć, no ale trzeba grzecznie poczekać aż się pies rozwinie. Więc ćwiczę z wONkiem koleżanki, z którym zresztą zgłaszamy się do mini do Wwy. Quote
wix Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zakla, ogladalam zdjecia z Twoich zabaw frisbee z Suri kiedy miala bodajze 3 czy 4 miesiace i rowniez uwazam,ze niestety za wysoko jej rzucasz, np overy przez noge - ja zaczelam robic takie z Rasta jak miala 7-8 mcy i uwazam ze to absolutne minimum. Twoj pies, Twoja sprawa, ale szkoda jego stawow i nierozwinietego koscca bardzo Quote
zakla Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Wix, zastanawia mnie, czy oprócz tego, że obejrzałaś zdjęcia, to może przeczytałaś co było tam napisane? Bo zdaje mi się, że w ogóle:roll: Od tamtego czasu Su nie łapie takich rzutów, ograniczamy się do rollerów i flotaów, do których nie skacze. Może następnym razem zamiast rzucać takimi komentarzami, to przeczytaj. Pomogłoby. Quote
martynkao Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zakla a moge wiedziec po co cwiczyc ze zmeczonym psem ??? Nie wyglada to zbyt efektownie i chyba nie o to chodzi we frisbee..?? Ja nie jestem az tak wtajemniczona ale kogo nie pytam mowi z mlodym psem na pelnym speedze po lekkie rozgrzeweczke pare rollerkow ciach mach 2 minutki i koniec. Quote
zakla Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Minuta do filmiku nie jest dla mnie poważnym treningiem, wybacz. Wiem, że efektownie nie wygląda, wiem, że na frisbee mi szczególnie nie zależy, i wiem, jak moja suka pracuje na wypoczętego szczura. Niestety, nie dysponuje aparatem czy kamera, wiec nie mogę pokazać jej treningu normalnego. A mało który szczeniak jest wypoczęty po 1,5h w autobusach, które musi spędzić i tak i tak w drodze na trening. Załatwcie mi treningi na Białołęce, to tylko 30 minut. Najlepiej frisbee, obi i agility, bo na każde zajęcia moja suka dojeżdża nie będąc w pełni wypoczętą. Serdecznie za to przepraszam. [SIZE="1"]Czuję się jak koziołek, ale każdy musi mieć swojego koziołka, zgłaszam się! Quote
martynkao Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zaklina .. nie o to mi chodzi :) Rany boskie :) Pytam posportu bo na ktorym forum (agility.foa??) nie wiem na ktorym napisalam ze byla po spacerze i czym tam jeszcze. :) Nie matrw sie ja mimo ze mieszkam w wawie takze na treningi dojezdzam okolo godziny .. ale wystarczy ze tego dnia pies nic zupelnie nie robi i jest nakrecony.. fizycznie jest w pelni sil i psychocznie takze .. bo podroz autobusem/ tramwajem nie jest az tak stresujaca aby pies byl po niej zmeczony . ;] chodzi mi o to ze gdzies pisalas ze ona byla zmeczona ... lazeniem :) Quote
Russellka Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 O majć ludki nie czepiajta się :mad: Mnie na przykład bardzo podoba się Suri nawet jak jest zmęczona ;) Quote
martynkao Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 "Niestety byłyśmy już po trzech godzinach spacerowania po starówce, więc sucz nie pracowała najlepiej, niemniej coś tam widać" o to Zaklina mi chodzi :) Ze po co po takim czyms z psem jeszcze cokolwiek robic ?? bo domysllam sie ze 3 godziny spacery z poczwarka nie polega na lazeniu ..tym bardziej wtakim wieku.. wiem z doswiadczenia z emimo ze chcialam zeby Toronto sobie popsotu "pochodził " "pobiegał" jakos nie dawało to efektow :] tkze rozumiem ze byla zmeczona .. zadaje pytanie tylko po co potem ten talerz :] Quote
Recommended Posts