NNL-BC Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Zawody frisbee przy okazji zawodow agility, tego chyba nie bedzie... Ale spotkamy sie chyba w Lacku na zawodach agility? Wez dekle ze soba ;) Pozdrawiam Ewa Quote
Saba Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Miałam zamiar zwerbować Marzenę w Łącku, ale jak sama proponujesz :diabloti: :loveu: Quote
Russellka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 a znacie jakieśdobre sposoby na rzucanie DOBRYCH floaterów?? Hmmm... ja niby jej rzucam ale czuję że źle to robie, choociaż ona i tak ma rodoche :eviltong: To jak? Macie jakieś sposoby?? Ruch nadgarstkiem czy coś... Quote
Cimi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Russellka napisał(a):a znacie jakieśdobre sposoby na rzucanie DOBRYCH floaterów?? Hmmm... ja niby jej rzucam ale czuję że źle to robie, choociaż ona i tak ma rodoche :eviltong: To jak? Macie jakieś sposoby?? Ruch nadgarstkiem czy coś... cwiczenie czyni mistrza :lol:. Quote
Russellka Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 no już się przekonałam :lol: już mi ładnie floatery wychodzą :eviltong: ale szkoda że nie ma żadnego klubu frisbee w moim mieście :-( Quote
wix Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Russ, Ty mieszkasz w Gdansku, prawda? :) Jesli tak to słabo szukasz!! :razz::mad: od kwietnia/maja spotykamy sie w małej grupce (2-4 os.), choc niestety bardzo nieregularnie (maj-czerwiec frisbowalismy czesto, mniej wiecej 4 razy w tyg, w tym 2 razy z psami) i frisbujemy sobie na boisku we Wrzeszczu. Oprocz tego kombinujemy powoli, zeby spotykac sie jeszcze na Hipodromie w Sopocie :) Quote
Russellka Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 Niestey nie w Gdańsku... W Białej Podlskaiej :razz: I w całym mieście to chyba tylko ja mam "takie tależyki do łapania dla psa" :mad: Jejku chciałabym żeby to był Gdańsk... :cool3: Jak ktoś z moich okolic to zapraszam porzucamy razem :lol: A i muszę się pochwalić że moja Kodzia już ślicznie łapie talerzyki i mogę powiedzieć już teraz, że odbiło jej na punkicie frisbee:loveu: Quote
wix Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 o matko, pomylilas mi sie z Russelka z Gdanska, ktora ma jrt tez i frisbuje.. uzywa takiego samego nicka, wiec coz.. sorki ;) Quote
dog_master Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Mi sie tez mylicie ;) Ale Russellka [przez dwa L] poznaje po avatarze / podpisie :) Quote
bellatriks Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 dog_master napisał(a):Mi sie tez mylicie ;) Ale Russellka [przez dwa L] poznaje po avatarze / podpisie :) No ja jestem wzrokowcem i też najczęściej rozpoznaję ludzi po avatarach (podpisach mniej). A jak ktoś zmienia, to na początku wprowadza mi drobny element zaskoczenia, bo muszę przeczytać nick i skojarzyć kto to w ogóle jest:evil_lol: Quote
Russellka Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 Omć jak się mylicie to sorki ale mam taki nick na kilku forach i używam ciągle tgo samego żeby nie zapomnieć :eviltong: No to tutaj kilka fotek kodzi niestety nie w akcji bo aparat za późno zdjęcia cyka jak już koda na ziemi jest :mad: Na ostatnim zdjęciu było coś w rodzaju " ja się uczepię krążka a ty nim kręć" :lol: Quote
Kasia & Nemo Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 Super fotki. Mimo że nie w akcji, to widać, że uwielbia frisbee ;) Świetne jest to przedostatnie zdjęcie: " A teraz sobie ucieknę i sama pobawię się tym fajowym talerzykiem " :lol: Quote
Russellka Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Dziękujemy bardzo :lol: Tak sunka kocha talerzyk :loveu: nauczyłam ją wskakiwania na plecy to może wprowadzimy to w akcję z talerzykiem :cool3: Quote
Asti Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Kiedy będą oficjalne informacje o DCDC 2008? Quote
bellatriks Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Cimi napisał(a):A będzie frisbee w Spodku w 08 :cool3: ? A w Łodzi? :eggface: Quote
campanulla Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Asti napisał(a):Kiedy będą oficjalne informacje o DCDC 2008? w kalendarzu dolaczonym do gazety "Moj Pies" sa podane terminy DCDC 2008: - 01.06.2008 - Wroclaw - 09-10.08.2008 - Sopot - 06.09.2008 - Warszawa - 07.09.2008 - Warszawa (Final Krajowy) Quote
wix Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 campanulla napisał(a):w kalendarzu dolaczonym do gazety "Moj Pies" sa podane terminy DCDC 2008: - 01.06.2008 - Wroclaw - 09-10.08.2008 - Sopot - 06.09.2008 - Warszawa - 07.09.2008 - Warszawa (Final Krajowy) hehe, Sopot bedzie w moje osiemnaste urodziny :D mam nadzieje ze moj pies zrobi mi prezent i ladnie wystapi (choc psa to ja sie czepiac nie powinnam tylko siebie :P ) ;) Quote
Russellka Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Jak uczycie psiaki slalomu przez nogi? Ja jąuczę tak, że cągle przeprowadzam pomiędzy nogami ale nie wiem czy to poskutkuje :cool1: Macie jakieś inne metody? :lol: Quote
Marta & Figa Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Ja kierowałam Fiske smakołykiem miedzy nogami i po jakims czasie zrozumiała o co chodzi w twj komendzie i bez mojego pokazywania robiła :) Quote
WŁADCZYNI Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Sadzam sukę, po jednymfrisbee w każdą łapkę, krok pokazuje frisbee i daje komende jak pies pędzi po talerzyk/smakołyk,następny krok druga ręka się macha i znowu komenda itd :) Quote
NNL-BC Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Jak uczycie psiaki slalomu przez nogi? Ja jąuczę tak, że cągle przeprowadzam pomiędzy nogami ale nie wiem czy to poskutkuje :cool1: Macie jakieś inne metody? :lol: Ja klikam, przejscie miedzy nogami naprowadzone kilka razy z targetem (w tym przypadku z reguly targetujemy palec) a potem ksztaltowane. Zaczynam od jednego przejscia. Jak pies juz zaczyna kumac o co chodzi to dodaje komende. Po kilku treningach dwa przejscia pod rzad itd, stopniowo zwiekszam stopien trudnosci, potem przenosze na dwor, potem cwicze z roproszeniem. W efekcie mam slalom niezalezny, bez naprowadzania reka czy dyskiem. Pozdrawiam Ewa Quote
Saba Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ja naprowadzałam Fionę jednym talerzem i inne psy u mnie też tak sie uczą, ale jak by pies był za bardzo zakręcony to można zacząć piłką albo smakołykiem. Fionie najpierw dokładnie pokazywałam (talerz między nogami) potem tak jak na początku filmiku tylko macham nim na boki, no a teraz właśnie doszłam do tego że talerz mam za plecami Fiona wchodzi w slalom na komendę "Tu" potem już idzie dopóki nie rzucę talerza. Quote
Russellka Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ok dzięki! A po jak długim czasie?? :cool3: A jak zrobi slalom przez nogi podczas zabawy krążkiem nie będzie czekała na kolejny smaks?? :lol: Quote
Saba Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 ile to będzie trwało nikt ci nie odpowie, sama obserwuj psa, jak jeden etap nie bedzie mu sprawiał problemów nawet na długim dystansie (10-20 kroków) zaczynasz wycofywać talerz czy smak. Drógiego pytania za bardzo nie rozumiem, albo robisz na smak, albo na zabawkę. Quote
Recommended Posts