goranik Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Dzwonilam do Zynka, ale on niestety juz jest w Sopocie, wiec nie sprzeda Ci dyskow przed niedziela. Quote
znikam Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ok, pewnie postaram się kupić gumowy lub tekstylny talerzyk na początek, żeby się trochę poprzeciągać i nakręcić psa na frisbee :) dzięki za informację :) Quote
znikam Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 kupiliśmy szczenięcą gumową jednorazówkę za 15 złotych. powiedzmy, że lata - za to za chiny nie umiem zrobić rollera... Quote
BooBC Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Szczerze mówiąc ja do tej pory nie umiem rollerów ... zaczęłam od rzutów :eviltong: ;) Quote
gonek Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Czy ktoś może ma filmik floatera, ale z psem? Quote
Vectra Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 A ja mam pytanie :cool3: bo to frisbee to mojego pół życia ostatnio :roll: gdzie mogę znaleźć fachową literaturę bądź tym podobne materiały dydaktyczne dla mnie by z psem szalenie napalonym i namolnym zarazem , nauczyć się sztuki rzucania i łapania talerzyka :razz: Ja mojego staffika nie muszę zachęcać do łapania frisbee :cool3: ja mu tylko powiem gdzie masz frisbee i chwila moment i jest gotowy i zwarty z talerzem w pysku :diabloti: I gdzie w okolicach wawy ,a najlepiej po jej zachodniej stronie , Ożarów , Pruszków ... jest jakiś klub czy coś gdzie można się nauczyć z psem tego sportu ? Mój staffik ma tytanowy ryjek i nie kaleczy sobie paszczy ,a frisbee mamy zabawkowe :oops: i jedno starcza na chwil kilka i po spotkaniu z Franiem wygląda to tak :diabloti: Quote
dog_master Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 To frisbee wyglada bosko :D Kup sobie dyski Jaws - drogie [40-60zl], ale podobno niezniszczalne [a na pewno lepsze niz te :P] W tym temacie jest duzo linkow i informacji, tu tez: http://www.disckillers.com/trening.htm Quote
Vectra Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 No właśnie tak przegryzam myśl o zakupie Jawsa , no niby drogie ,ale może starczy na miesiąc ? No ,ale muszę kupić , bo te z fotek jeszcze "żyją" tylko że kiepsko latają ,ale jak tylko staffik otworzy oczka , wyjdzie na podwórko po czym wróci z tym czymś w pysku i będzie mnie maltretował by mu rzucać :placz: Dzięki za linka , ide sie dokształcać :) Quote
BooBC Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Vectra napisał(a):http://images24.fotosik.pl/58/7b64de76f7a72ca0.jpg A ja narzekałam na Boogie i na to co ona wyprawia z dyskami :lol: :lol: :lol: Quote
LALUNA Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Vectra tu masz Warszawę ;) http://www.discbusters.com/ U Bartka kupisz tez jawzy, kup przynajmniej dwa. Quote
Azir Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Vectra, jawz starczy Ci na dużo dłużej :). Moje jawzy latają już grubo ponad rok, a dostałam je już jako przechodzone :). Tylko moje psy biegają za nimi dla rozrywki i w nagrodę. Nie startuję z nimi. Quote
Vectra Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Dzięki , dzięki - kupie te jawzy. Jak będę mieć , wypróbujemy to dam znać jak było :) Quote
dog_master Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Wiecie moze, gdzie dostane Hyperflite SofFlite Pup? Male miekkie ;) frisbee.net.pl ma w ofercie, ale beda moze we wrzesniu... :/ Quote
zakla Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 A ja się pochwale że dzisiaj mój szczyl pierwszy raz zobaczył frisbee szmaciane i przepięknie ganiała za rollerkami. Dzisiaj też dostaniemy dwa małe szmaciane i gumowe, bo o ten duży mała się potyka:lol: Quote
KaRa_ Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 A ja mojego szczyla nie umiem nakręcić na frisbee:shake: Próbuje i próbuje..znaczy chwile sie poawi poprzeciaga sie, pobiegnie ale zaraz się nudzi:roll: Quote
LALUNA Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 KaRa_TC napisał(a):A ja mojego szczyla nie umiem nakręcić na frisbee:shake: Próbuje i próbuje..znaczy chwile sie poawi poprzeciaga sie, pobiegnie ale zaraz się nudzi:roll: A ile miesiecy ma Twój pies? Jezeli nudzi sie po 3 minutach to przeciagaj sie tylko minute. Zanim sie znudzi. Wszysto króćej a czesciej i kiedy ma faktycznie ochote na zabawe. POwoli doczekasz sie. A lubi biegac z toczacym sie frisbee, albo piłeczka? Quote
KaRa_ Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 LALUNA napisał(a):A ile miesiecy ma Twój pies? Jezeli nudzi sie po 3 minutach to przeciagaj sie tylko minute. Zanim sie znudzi. Wszysto króćej a czesciej i kiedy ma faktycznie ochote na zabawe. POwoli doczekasz sie. A lubi biegac z toczacym sie frisbee, albo piłeczka? Duke ma 5miesiecy lubi za piłką, friesbee ubi trioche pogrysc a bieganie za nim srednio mu idzie:roll: Quote
zakla Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Moja mała ma 10 tygodni, dzisiaj pobawiłam się z nią małymi szmacianymi i jest super, ma z tego ogromną frajdę i na razie tylko to się dla mnie liczy. Powoli ją uczę żeby przybiegała z talerzykiem do mnie to dostanie drugi, bo dosyć często dostaje głupa i zaczyna latać z talerzem w pysku po całej okolicy, po czym jest gleba i obgryzanie. Gryźć nie pozwalam, tylko się szarpiemy, rollerkujemy i łapiemy z ręki ;) Chciałam jej fotki porobić ale nie bardzo mam jak rzucać i robić foto jednocześnie :( Quote
Vectra Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 mój Franio obecny maniak piłek i frisbee jak był malutki nie bardzo chciał się bawić w aportowanie.Fakt pobiegł za uciekającą zabawką ,ale często nie podejmował.Na pluszakach się nauczył , rzucałam on gonił potem się tarmosił ja oczywiście wpadałam w dziki zachwyt :diabloti: i piesek zrozumiał że pańcia szczęśliwa jak nosi coś w pysku.Kupowałam mu mase zabawek ,różnych ,ale on nie lubił wszystkich , bawił się nielicznymi ... i tymi co lubił to mu rzucałam i jak pobiegł za zabawką to mu brawa biłam ... i tak z tygodnia na tydzień coraz bardziej lubił zabawki przynosić po kilku miesiącach wychowałam potwora aportowego który obecnie żyć mi nie daje :placz: :diabloti: od rana do nocy by ganiał za piłką i frisbee ... Dodam że początkowo tylko w domu się bawiliśmy , na dworze to wolał poznawać świat ja mu nie przeszkadzałam w tym , z czasem jak już poznał uznał że aporty fajniejsze ;) Zakla ćwicz refleks z tym rzucaniem i robieniem zdjęć :diabloti: trudne ,ale się da hihihi Quote
betty_labrador Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 super Zaklina :) wytrenujesz przyszla mistrzynie zawodow :) :multi: Quote
zakla Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Dobry pies nie wystarczy do mistrzostw:eviltong: Quote
ka+ Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 ja mam ten sam problem i BARDZO PrOSZE o podanie jakichs adresów stronek czy cóś, a takze o porady w doborze fresbee Quote
dog_master Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 frisbee.net.pl, disckillers.com, discbusters.com :) Quote
Kati Posted September 6, 2007 Author Posted September 6, 2007 Ja już frisbee zakupiłam :) chociaż psa nie mam :lol: Quote
Żancia Posted September 9, 2007 Posted September 9, 2007 Ja zapraszam na www.ater.dog.pl w nowym wpisie zdjęcia frisbownika Opala :cool3: Quote
Recommended Posts