Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, pewnie postaram się kupić gumowy lub tekstylny talerzyk na początek, żeby się trochę poprzeciągać i nakręcić psa na frisbee :)

dzięki za informację :)

Posted

A ja mam pytanie :cool3: bo to frisbee to mojego pół życia ostatnio :roll: gdzie mogę znaleźć fachową literaturę bądź tym podobne materiały dydaktyczne dla mnie by z psem szalenie napalonym i namolnym zarazem , nauczyć się sztuki rzucania i łapania talerzyka :razz:
Ja mojego staffika nie muszę zachęcać do łapania frisbee :cool3: ja mu tylko powiem gdzie masz frisbee i chwila moment i jest gotowy i zwarty z talerzem w pysku :diabloti:
I gdzie w okolicach wawy ,a najlepiej po jej zachodniej stronie , Ożarów , Pruszków ... jest jakiś klub czy coś gdzie można się nauczyć z psem tego sportu ?

Mój staffik ma tytanowy ryjek i nie kaleczy sobie paszczy ,a frisbee mamy zabawkowe :oops: i jedno starcza na chwil kilka i po spotkaniu z Franiem wygląda to tak :diabloti:

Posted

No właśnie tak przegryzam myśl o zakupie Jawsa , no niby drogie ,ale może starczy na miesiąc ?
No ,ale muszę kupić , bo te z fotek jeszcze "żyją" tylko że kiepsko latają ,ale jak tylko staffik otworzy oczka , wyjdzie na podwórko po czym wróci z tym czymś w pysku i będzie mnie maltretował by mu rzucać :placz:

Dzięki za linka , ide sie dokształcać :)

Posted

Vectra, jawz starczy Ci na dużo dłużej :). Moje jawzy latają już grubo ponad rok, a dostałam je już jako przechodzone :).
Tylko moje psy biegają za nimi dla rozrywki i w nagrodę. Nie startuję z nimi.

Posted

A ja się pochwale że dzisiaj mój szczyl pierwszy raz zobaczył frisbee szmaciane i przepięknie ganiała za rollerkami. Dzisiaj też dostaniemy dwa małe szmaciane i gumowe, bo o ten duży mała się potyka:lol:

Posted

A ja mojego szczyla nie umiem nakręcić na frisbee:shake: Próbuje i próbuje..znaczy chwile sie poawi poprzeciaga sie, pobiegnie ale zaraz się nudzi:roll:

Posted

KaRa_TC napisał(a):
A ja mojego szczyla nie umiem nakręcić na frisbee:shake: Próbuje i próbuje..znaczy chwile sie poawi poprzeciaga sie, pobiegnie ale zaraz się nudzi:roll:

A ile miesiecy ma Twój pies?
Jezeli nudzi sie po 3 minutach to przeciagaj sie tylko minute. Zanim sie znudzi. Wszysto króćej a czesciej i kiedy ma faktycznie ochote na zabawe. POwoli doczekasz sie. A lubi biegac z toczacym sie frisbee, albo piłeczka?

Posted

LALUNA napisał(a):
A ile miesiecy ma Twój pies?
Jezeli nudzi sie po 3 minutach to przeciagaj sie tylko minute. Zanim sie znudzi. Wszysto króćej a czesciej i kiedy ma faktycznie ochote na zabawe. POwoli doczekasz sie. A lubi biegac z toczacym sie frisbee, albo piłeczka?

Duke ma 5miesiecy lubi za piłką, friesbee ubi trioche pogrysc a bieganie za nim srednio mu idzie:roll:

Posted

Moja mała ma 10 tygodni, dzisiaj pobawiłam się z nią małymi szmacianymi i jest super, ma z tego ogromną frajdę i na razie tylko to się dla mnie liczy. Powoli ją uczę żeby przybiegała z talerzykiem do mnie to dostanie drugi, bo dosyć często dostaje głupa i zaczyna latać z talerzem w pysku po całej okolicy, po czym jest gleba i obgryzanie. Gryźć nie pozwalam, tylko się szarpiemy, rollerkujemy i łapiemy z ręki ;) Chciałam jej fotki porobić ale nie bardzo mam jak rzucać i robić foto jednocześnie :(

Posted

mój Franio obecny maniak piłek i frisbee jak był malutki nie bardzo chciał się bawić w aportowanie.Fakt pobiegł za uciekającą zabawką ,ale często nie podejmował.Na pluszakach się nauczył , rzucałam on gonił potem się tarmosił ja oczywiście wpadałam w dziki zachwyt :diabloti: i piesek zrozumiał że pańcia szczęśliwa jak nosi coś w pysku.Kupowałam mu mase zabawek ,różnych ,ale on nie lubił wszystkich , bawił się nielicznymi ... i tymi co lubił to mu rzucałam i jak pobiegł za zabawką to mu brawa biłam ... i tak z tygodnia na tydzień coraz bardziej lubił zabawki przynosić po kilku miesiącach wychowałam potwora aportowego który obecnie żyć mi nie daje :placz: :diabloti: od rana do nocy by ganiał za piłką i frisbee ...
Dodam że początkowo tylko w domu się bawiliśmy , na dworze to wolał poznawać świat ja mu nie przeszkadzałam w tym , z czasem jak już poznał uznał że aporty fajniejsze ;)

Zakla ćwicz refleks z tym rzucaniem i robieniem zdjęć :diabloti: trudne ,ale się da hihihi

• 2 weeks later...