Marta & Figa Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 palma napisał(a):A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz: Wydaje mi się, że na takie sztuczki ( odbijanie sie od właściciela ) Boogie jest jeszcze troszke za młoda, a pozatym trzeba miec chyba do tego taka specjalna kamizelke bo ona jednak troche amortyzuje te odbicia od właściciela ;) Narazie próbuj z nią robić skoki przez nogi itp. ;) Quote
BooBC Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Ja nie mówie że bym uczyła ... nie umiałabym nawet tylko z Ciekawości, bo na wielu filmach widzę różne ciekawe tricki :razz: A może komuś się przyda .... ja z Boogie chcę trenować agility tak na zawody ;) Quote
plinka Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 palma napisał(a):A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz: Ale mogą być też inne sztuczki .... W takim razie ja też poprosze przepis jak nauczyć się łapać psa w locie :razz: Albo wskakiwania na ręcę ;p Nikt mi nie chce powiedzieć jak to zrobić :P :P ....tylko mogę mieć "mały" problem przy prawie 30 kg bestyjce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Lulla Luck Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 pAuLiNka & Mika napisał(a):W takim razie ja też poprosze przepis jak nauczyć się łapać psa w locie :razz: Albo wskakiwania na ręcę ;p Nikt mi nie chce powiedzieć jak to zrobić :P :P ....tylko mogę mieć "mały" problem przy prawie 30 kg bestyjce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Jak to nasz trener powiedział - proste jak budowa cepa:cool1: Ja też mam prawie 30 kg bestyjke i da się go złapać. Trzymasz frisbee dość wysoko, mniej więcej na środku ciała (lekko z boku na prawo), jakby "na ciało". Wydajesz komendę do łapania i jak pies łapie dysk ty go łapiesz. Mam nadzieję że wystarczająco zrozumiale to napisałam.:cool3: Bo dog catch jest naprawdę łatwy, tylko trzeba zobaczyć jak to się robi, albo czuć psa i wiedziec jak go tego nauczyć. Quote
stereo Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Lulla Luck, twój sposób jest dobry, ale pod warunkiem, że masz psa, który z miejsca potrafi się wybić wysoko w górę. Negra tak wysoko wyskakuje tylko z rozbiegu i to nie jest już takie łatwe, bo łapiąc ją, muszę wychamować jej pęd. ;) paulinka, w ostatnim "Moim Psie" masz instrukcję o wskakiwaniu na ręcę. :) Quote
shangri_la Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 hmm moj sucz co prawda potrafi sie tak wybic ale chba nie bedziemy tego praktykowac bo ona ma paskudny zwyczaj ze od razy pcha sie z łapami , juz raz probowalysmy zrobic jakies obicie od ciała przewodnika to przebiegła po mniej jak po trawie, coz bez kamizelki to ja dziekuje za takie cwiczenia :diabloti: za to mamy postep w nauce flipa, jak bede miec czas to znowu nagram :evil_lol: pozdrawiam Quote
plinka Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Teoretycznie mniej więcej wiem jak się zabrać do nauki wskakiwania :P ale w praktyce gorzej :P Nie wyjdzie mi to, bo sucz prędzej mnie przewróci jak się nawali niz ja ją złapie :lol: :lol: :lol: Quote
Saba Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 ale ja bym wolała gdyby pies wskakiwał w ten sposób aby na końcu trzymać go tak jak sie psy duże nosi, a nie tak jak Ula pokazała w gazecie :cool1: Quote
Frenkino Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 moj pies jest nauczony wskakiwac na rece na dwa rozne sposoby:cool3: 1 to zlapanie go gdy przeskakuje przez noge 2 najnormalniej sam wskakuje na rece szczerze mowiac nie wiem jak go tego nauczylam:eviltong: ale ten pierwszy sposob jest bardzo prosty poprostu lapiesz psa w skoku i juz, prawda jest ze pierwsze skoki beda nieudane--ja czesto sie wywracalam:roll: (Frenki wazy 23kg) ale teraz juz jest bez problemu....:lol: Pozdrawiamy Kasia&Frenki Quote
Lulla Luck Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Saba napisał(a):ale ja bym wolała gdyby pies wskakiwał w ten sposób aby na końcu trzymać go tak jak sie psy duże nosi, a nie tak jak Ula pokazała w gazecie :cool1: Flesz mimo że aussie też nie wskakuje tak jak Ula napisała. On wskakuje jednym "hop". Ja nie moge sobie pozwolic na odbicie od ciała przy wskakiwaniu bo to boli i musiałabym zawsze zakładać kazmizelkę (której jeszcze nie mam, a i tak kosztuje swoje). Wsyarczy mi że mam całe plecy w bliznach od voult'ów:shake: I to własnie się uczy tak jak napisałam - na hop za dyskiem "na ciało". Fakt, troche siły trzeba mieć, ty bardziej że trzeba wytracić uderzenie psa jeśli skacze z rozbiegu. Quote
BooBC Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 A to my na filmikach :eviltong: :lol: :eviltong: http://www.youtube.com/watch?v=3dvxjTr0fcI Quote
sugarr Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Zamawiałam od Magdy Felis i obawiam się, że dostałam złe frisbee. Moje miało być "FLEX" w kolorze błękitnym lub brzoskwiniowym a dostałam jaskrawo zielone z napisem "It's a dog eat disc world!"... Quote
Frenkino Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 teoretycznie to te dyski sie niewiele roznia... (ja mam takie i takie, moj pies nie zawsze widzi blekitne :( ) jesli chcesz je wymienic to napisz do Magdy, mysle ze z wymiana nie powinno byc problemu.... Pozdrawiamy Kasia&Frenki Quote
sugarr Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 W zasadzie to mi to obojętne, psu chyba ten też się podoba :) Ale chciałam zaznaczyć, że nie taka idealna transakcja, pomimo, że z polecaną osobą. Quote
Frenkino Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Obiecuje, ze jak sie z nia jutro spodkam to ochrzanie!!:mad: :eviltong: :lol: Pozdrawiamy Kasia&Frenki Quote
sugarr Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Możesz ochrzanić, ale delikatnie :) Bo bardzo miła i uprzejma, aż powiedziałam, że w sumie to nie chcę wymieniać :) Quote
Lulla Luck Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Magda przeprasza i mówi, że to przez to że aukcja na allegro jest pod tym samym tytułem i flex'ow i zwykłych fastabcków. Quote
sota36 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Kochani - dobrze trafiialm, ale przepraszam - nie jestem w stanie przeczytac tylu odpowiedzi - napiszcie mi jak zaczac uczyc psa frisbee? Quote
JIM Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Ja z moja Daisy zaczelam od nakrecania. Tzn. najpierw sama sie bawilam... przeciagalam po ziemi itd. Takie krotki "sesje". Daisy na poczatku nie zwracala kompletnie uwagi na talerz. W koncu za ktoryms razem dolaczyla sie do zabawy. Z czasem coraz bardziej sie przekonywala - bylo przeciaganie, rollery... Zabawe zawsze konczylam w momencie gdy pies byl najbardziej nakrecony. Ogolnie to zalezy od psa jak szybko sie przekona. Daisy akurat sie bardzo plochliwa wiec bylo ciezko. Ale juz jest OK :D I powoli juz zaczynamy rzuty. Quote
JIM Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Gnojek jest swietny :loveu: Filmiki z Daisy :eviltong: Roller: http://www.youtube.com/watch?v=UjpE7DviVvw Rzuty: http://www.youtube.com/watch?v=jtCgTWayUqc http://www.youtube.com/watch?v=tNYJWzZAfwo Quote
saJo Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Klaudia :-) napisał(a):Gnojek do frisbee jest super:-) kiedy chcesz go znowy wypozyczyc :razz: bo pancia wredna nie chce cwiczyc slalomiku miedzy nogami :lol: Quote
Saba Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 taaa gnojek jest super, kocha talerzyk najbardziej, nigdy mu sie nie nudzi a wredna pańcia nie chce trenować :diabloti: :eviltong: Quote
saJo Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Saba napisał(a):taaa gnojek jest super, kocha talerzyk najbardziej, nigdy mu sie nie nudzi a wredna pańcia nie chce trenować :diabloti: :eviltong: nieprawda :eviltong: najbardziej gnojek kocha rekawik :loveu: Quote
Recommended Posts