Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

palma napisał(a):
A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz:

Wydaje mi się, że na takie sztuczki ( odbijanie sie od właściciela ) Boogie jest jeszcze troszke za młoda, a pozatym trzeba miec chyba do tego taka specjalna kamizelke bo ona jednak troche amortyzuje te odbicia od właściciela ;) Narazie próbuj z nią robić skoki przez nogi itp. ;)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie mówie że bym uczyła ... nie umiałabym nawet tylko z Ciekawości, bo na wielu filmach widzę różne ciekawe tricki :razz: A może komuś się przyda .... ja z Boogie chcę trenować agility tak na zawody ;)

Posted

palma napisał(a):
A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz: Ale mogą być też inne sztuczki ....

W takim razie ja też poprosze przepis jak nauczyć się łapać psa w locie :razz: Albo wskakiwania na ręcę ;p
Nikt mi nie chce powiedzieć jak to zrobić :P :P

....tylko mogę mieć "mały" problem przy prawie 30 kg bestyjce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

pAuLiNka & Mika napisał(a):
W takim razie ja też poprosze przepis jak nauczyć się łapać psa w locie :razz: Albo wskakiwania na ręcę ;p
Nikt mi nie chce powiedzieć jak to zrobić :P :P

....tylko mogę mieć "mały" problem przy prawie 30 kg bestyjce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Jak to nasz trener powiedział - proste jak budowa cepa:cool1:

Ja też mam prawie 30 kg bestyjke i da się go złapać.

Trzymasz frisbee dość wysoko, mniej więcej na środku ciała (lekko z boku na prawo), jakby "na ciało". Wydajesz komendę do łapania i jak pies łapie dysk ty go łapiesz.
Mam nadzieję że wystarczająco zrozumiale to napisałam.:cool3:
Bo dog catch jest naprawdę łatwy, tylko trzeba zobaczyć jak to się robi, albo czuć psa i wiedziec jak go tego nauczyć.

Posted

Lulla Luck, twój sposób jest dobry, ale pod warunkiem, że masz psa, który z miejsca potrafi się wybić wysoko w górę. Negra tak wysoko wyskakuje tylko z rozbiegu i to nie jest już takie łatwe, bo łapiąc ją, muszę wychamować jej pęd. ;)
paulinka, w ostatnim "Moim Psie" masz instrukcję o wskakiwaniu na ręcę. :)

Posted

hmm moj sucz co prawda potrafi sie tak wybic ale chba nie bedziemy tego praktykowac bo ona ma paskudny zwyczaj ze od razy pcha sie z łapami , juz raz probowalysmy zrobic jakies obicie od ciała przewodnika to przebiegła po mniej jak po trawie, coz bez kamizelki to ja dziekuje za takie cwiczenia :diabloti:

za to mamy postep w nauce flipa, jak bede miec czas to znowu nagram :evil_lol:

pozdrawiam

Posted

Teoretycznie mniej więcej wiem jak się zabrać do nauki wskakiwania :P
ale w praktyce gorzej :P
Nie wyjdzie mi to, bo sucz prędzej mnie przewróci jak się nawali niz ja ją złapie :lol: :lol: :lol:

Posted

ale ja bym wolała gdyby pies wskakiwał w ten sposób aby na końcu trzymać go tak jak sie psy duże nosi, a nie tak jak Ula pokazała w gazecie :cool1:

Posted

moj pies jest nauczony wskakiwac na rece na dwa rozne sposoby:cool3:
1 to zlapanie go gdy przeskakuje przez noge
2 najnormalniej sam wskakuje na rece
szczerze mowiac nie wiem jak go tego nauczylam:eviltong:
ale ten pierwszy sposob jest bardzo prosty poprostu lapiesz psa w skoku i juz, prawda jest ze pierwsze skoki beda nieudane--ja czesto sie wywracalam:roll: (Frenki wazy 23kg) ale teraz juz jest bez problemu....:lol:

Pozdrawiamy
Kasia&Frenki

Posted

Saba napisał(a):
ale ja bym wolała gdyby pies wskakiwał w ten sposób aby na końcu trzymać go tak jak sie psy duże nosi, a nie tak jak Ula pokazała w gazecie :cool1:

Flesz mimo że aussie też nie wskakuje tak jak Ula napisała. On wskakuje jednym "hop". Ja nie moge sobie pozwolic na odbicie od ciała przy wskakiwaniu bo to boli i musiałabym zawsze zakładać kazmizelkę (której jeszcze nie mam, a i tak kosztuje swoje). Wsyarczy mi że mam całe plecy w bliznach od voult'ów:shake: I to własnie się uczy tak jak napisałam - na hop za dyskiem "na ciało". Fakt, troche siły trzeba mieć, ty bardziej że trzeba wytracić uderzenie psa jeśli skacze z rozbiegu.

Posted

Zamawiałam od Magdy Felis i obawiam się, że dostałam złe frisbee. Moje miało być "FLEX"
w kolorze błękitnym lub brzoskwiniowym a dostałam jaskrawo zielone z napisem "It's a dog eat disc world!"...

Posted

teoretycznie to te dyski sie niewiele roznia...
(ja mam takie i takie, moj pies nie zawsze widzi blekitne :( )
jesli chcesz je wymienic to napisz do Magdy, mysle ze z wymiana nie powinno byc problemu....

Pozdrawiamy
Kasia&Frenki

Posted

W zasadzie to mi to obojętne, psu chyba ten też się podoba :) Ale chciałam zaznaczyć, że nie taka idealna transakcja, pomimo, że z polecaną osobą.

Posted

Ja z moja Daisy zaczelam od nakrecania. Tzn. najpierw sama sie bawilam... przeciagalam po ziemi itd. Takie krotki "sesje". Daisy na poczatku nie zwracala kompletnie uwagi na talerz. W koncu za ktoryms razem dolaczyla sie do zabawy. Z czasem coraz bardziej sie przekonywala - bylo przeciaganie, rollery... Zabawe zawsze konczylam w momencie gdy pies byl najbardziej nakrecony. Ogolnie to zalezy od psa jak szybko sie przekona. Daisy akurat sie bardzo plochliwa wiec bylo ciezko. Ale juz jest OK :D I powoli juz zaczynamy rzuty.

Posted

Klaudia :-) napisał(a):
Gnojek do frisbee jest super:-)

kiedy chcesz go znowy wypozyczyc :razz: bo pancia wredna nie chce cwiczyc slalomiku miedzy nogami :lol:

Posted

Saba napisał(a):
taaa gnojek jest super, kocha talerzyk najbardziej, nigdy mu sie nie nudzi a wredna pańcia nie chce trenować :diabloti: :eviltong:

nieprawda :eviltong: najbardziej gnojek kocha rekawik :loveu: