Viz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Ehhh. Mój "brytan" uwielbia aportując mocniej przytrzymać frisbee w mordce. Jeśli zrobi to delikatnie to są tylko ślady zębów, ale ostatnio NOWIUTKIE frisbee, które po raz pierwszy było w użyciu, po drugim rzucie poszło do śmietnika. Teddy jest zdolny... Absolutnie do wszystkiego. :lol::diabloti: Quote
Behemot Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 [quote name='Viz']Behemot, urocza ta Twoja skoczna panienka. :cool3: Dzięki :) ale z tą jej skocznością.... hmmm... jak czasami oglądam zdjęcia psów, które wyskakują na 2 metry w pogoni za frisbee, to myślę sobie, że Soni chyba nigdy taka sztuka się nie uda. A może jednak? Na zasadzie "trening czyni mistrza"? :) Quote
Cimi Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Behemot, Warszawa duża jest.. macie dużo możliwości na ćwiczenie :eviltong:. Quote
Behemot Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Cimi napisał(a):Behemot, Warszawa duża jest.. macie dużo możliwości na ćwiczenie :eviltong:. No wim, wim, ale ja samochodu ni mom, a z Sonią autobusem nigdzie nie dojadę :cool1: Zresztą my tak sobie po amatorsku skaczemy, ambicji wielkich nie mamy ;) Quote
Viz Posted March 6, 2007 Posted March 6, 2007 Z pewnością trening czyni mistrza. :razz: Frisbee w naszym wykonaniu nie jest efektowne w żadnym tego słowa znaczeniu. Na 1 m moja paróweczka nie skoczy, bo jej nie pozwalam. Poza tym... ambicji wielkich nie mamy ;-) :) A zabawa świetna, a psicho coraz zręczniejsze! :evil_lol: Quote
Viz Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 Świetne foty! Zazdroszczę takiego skoczka! :diabloti: Quote
Cimi Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Viz napisał(a):Zazdroszczę takiego skoczka! :diabloti: To kiedy będzie pies skoczek :cool3: :evil_lol: ? Mamy od dziś juz 6 talerzy :lol:, hehe. I jaki fajny frisbowy spacer był dziś z talerzami :lol: Quote
Aten@ Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 i jeszcze 2 filmiki :D aby je zobaczyć, należy kliknąć w obrazek. Quote
Sonika Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Atena, jak ona smiesznie łapie ten dysk :D :cool3: Czwarte zdjęcie. :crazyeye: :lol: :cool3: Quote
Aten@ Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 hehe, te trzy ostatnie fotki przedstawiają flipy, czyli pies wybija się w górę, łapie talerz i obraca się tak, żeby spaść na przednie łapy. Poniekąd jest to przedstawione na drugim filmiku, ale nie do końca wyszło. Ale wszystko można wybaczyć, dyski mamy od czwartku dopiero ;) Ja się dziś bardziej bawiłam w fotografa, a Cimi ćwiczyła z psiakami :D Quote
Viz Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Fantastyczne zdjęcia i filmiki!!! Naprawdę, szacunek! :crazyeye::multi: Co Wy na to, żeby stworzyć pso-kangura? To będą skoczki dopiero. :evil_lol: Ja mam dobrą wiadomość (dla kogo dobrą, dla tego dobrą :lol: ). Od wtorku będę mieć nowy aparat, więc będę Was męczyła od czasu do czasu zdjęciami z frisbee. :lol: Quote
Behemot Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Aten@ napisał(a): Aaaaaaa, rewelaaacjaaaa!!! :thumbs: Moja Sonia nie robi takich sztuk :cool1: Leci jak ten kloc za frisbee, ładnie łapie, ale przeważnie z wyskoku , ledwo odrywając si tylnymi łapami od ziemi, żeby trochę akrobatyki to już nie :shake: :evil_lol: Jak ją nauczyć takich bardziej zaawansownych skokow - co na początk byście mi radziły? Może z tym skokiem przez nogę? Cimi, polecałabyś mi bardziej miękki dysk? (nie pamiętam nazwy, ten ostatni ze sklepu, w którym kupowałam). Mam wrażenie, że mój obecny Jawz jest dla Soni ciut za twardy na krawędziach). Ju ż raz rozwaliła sobie dziąsło - i to nieźle - i skaleczyła się w język czy one pomimo miękkości są trwale? Quote
Behemot Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Viz napisał(a): Ja mam dobrą wiadomość (dla kogo dobrą, dla tego dobrą :lol: ). Od wtorku będę mieć nowy aparat, więc będę Was męczyła od czasu do czasu zdjęciami z frisbee. :lol: Fajnie! :) Z przyjemnościa obejrzę zdjęcia Twojej skocznej paróweczki :lol: Quote
Behemot Posted March 11, 2007 Posted March 11, 2007 Aten@ napisał(a): a więc w tym chodzi o to, by rzucić dysk niejako nad głową psa, by ten obrócił się wokół własnej osi i złapał dysk z tyłu? A to mu nie zrobi żadnej krzywdy? :oops: jakiegoś naciągnięcie mięśnie,urazu stawów, itd.? Jutro to wypróbuję :multi: strasznie się zapaliłam o tego sportu :multi: Quote
Marysia_i_gończy Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Aten@ napisał(a):Tośka przeżyła :lol: Przeżyć przeżyła, ale wyglądało to nieładnie i raczej nie było zbyt bezpieczne. Behemot we flipie pies powinien wybić się w górę, złapać dysk, obrócić się w powietrzu i wylądować na PRZEDNICH łapach. Powinno się tego uczyć stopniowo - od łapania z lekkim unoszeniem przednich łap aż po pełnego flipa. Na stronie Dogma disc (->Die Schreibe -> Tricks mit Hund) znajdziesz filmiki najróżniejszych trików to zrobienia z psem, także flipy (nazwa filmu: "Backflip") Pozdrawiam Marysia i Una www.una.net.pl Quote
Aten@ Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Behemot we flipie pies powinien wybić się w górę, złapać dysk, obrócić się w powietrzu i wylądować na PRZEDNICH łapach. napisałaś dokładnie to samo co ja powyżej :eviltong: no i pies ląduje na przednie łapy... ale to taka mała dygresja :eviltong: Quote
Behemot Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Behemot we flipie pies powinien wybić się w górę, złapać dysk, obrócić się w powietrzu i wylądować na PRZEDNICH łapach. Powinno się tego uczyć stopniowo - od łapania z lekkim unoszeniem przednich łap aż po pełnego flipa. Dzięki za wyjaśnienie :) Sonia łapie frisbee najczęściej w pozycji pionowej (wyprostowana jak struna) albo jak na tym zdjęciu: Podczas wyskoku czasami trochę odrywa łapy od ziemi, ale nie bardzo :cool1: I dlatego się zastanawiam, czy ona po prostu jeszcze nie umie wyskoczyć wyżej (bo jej nie nauczyłam), czy po prostu jest na to za "ciężka" ( w senie zwinności, bo waży tylko ok. 18-19 kg). Myślę, że jednak miała za mało okazji do popisania się skoczością ;) Kiedyś w pogoni za piłką, która wpadła za żywopłot wysokości ok metra w pełnym galopie przesadziła go jak chart :loveu: Quote
Behemot Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Na stronie Dogma disc (->Die Schreibe -> Tricks mit Hund) znajdziesz filmiki najróżniejszych trików to zrobienia z psem, także flipy (nazwa filmu: "Backflip") l Aaaa, teraz rozumiem, o co chodzi z flipem! :multi: Z tego, co do tej pory zdążyłam obejrzeć, Sonia wykonuje Rückhand (no, ale to chyba same podstawy :oops:). Quote
Recommended Posts