mercedes7 Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Ja sobie kupiłam frisbee Competition Standard i po 3 dniach wyglądało jak sito:angryy: ,co prawda nadal lata,ale:-( . Może to moja wina bo chciałam najtańsze, żeby zobaczyć czy Lady się spodoba:cool1:. To nasz pierwsze frisbee, więc na razie się uczymy, jakoś nam idzie, Lady nawet pare razy złapała w locie:multi: Też sięzastanawiam czy są zabawki niezniszczalne:razz: , Lady ich nie niszczy do końca, tylko zmienia ich pierwotny wygląd:cool3: borsaf super fotki,ale to musiało fajnie na żywo wyglądać:cool3: Quote
wendka Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 borsaf napisał(a): Przepraszam, jeśli zanudziłam:oops: Eeeeee, fotkami z frisbee nie zanudzisz :lol: Milo popatrzec na znajomych z Wrocka :evil_lol: mercedes: w euroblendy lub w Jawzy sie zaopatrz :evil_lol: Quote
Polna Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Na Allegro pojawiły się dyski dla małych psów (hyperflite'y, competition standard) - te średnie, 18cm, 60g! Są super - idealne dla mojej białej.:cool3: Jest jeszcze ta aukcja? (mogę na pw ;)) :cool3: Quote
dog_master Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Na Allegro sprzedawal je "avene80", ale widze, ze juz chyba wszystkie poszly... poszukaj w zakonczonych albo maila do niego :) BTW tez kupilam, ale mi na maile nie odpisuje... :/ Quote
Guciek Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Hmmm a ja mi sie bardzo TO podoba :lol: http://video.google.pl/videoplay?docid=-1864461822090747020&q=agility Brawa dla duetu :lol: Quote
Folka Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 ja z moim brzydalkiem zaczynam , ale chyba nie zabardzo to polubiła.Niekreci ja to zabardzo ale to dopiero pierwszy dzien.mam nadziej ze jakos sie nakreci ,a juz wogule bedzie super jak bedzie tak samo zadowolona jak na agility :) Quote
potek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 mam taki dylemat jake friesbee jest lekkie na tyle by bardzo wolno leciało? Jawz? Teraz mam coś takiego jest strasznie twarde i ciezkie, bardzo szybko spada. Quote
Guciek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Moze kup competitiony? Jawzy i eurableny są dla psow o bardzo silnym uscisku szczeki - bardzo wytrzymale. Takie moje przemyslenie, ale nie wiem ... poczytaj na http://frisbee.net.pl Quote
potek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Megi nie ma silnego uscisku i nie niszczy frisbee tylko chodzi o to ze mam takie gówniane bardzo ciezko je dobrze rzucic i szybko spada Quote
Guciek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 competition jest najdalej rzuconym dyskiem - 96 metrow ;) Quote
potek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ok a jak lata? bo ten co terazm mam to na odległosci 10 m pies nie moze dogonic i takie pytanie lepiej kupić Wham-O Fastback czy Competition Standard Quote
potek Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 aaaaa :) to pytam sie osób które mają friesbee jak lata szybko opada i jak sie zachowuje w poietrzu? Quote
Anza&Hacker Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 potek napisał(a):aaaaa :) to pytam sie osób które mają friesbee jak lata szybko opada i jak sie zachowuje w poietrzu?Ja mam dyski Wham-O:p - one latają bardzo dobrze, to jest model oficjalnie używany na zawodach - w tym w long distance, wiec muszą daleko latać:cool3: Tymi drugimi to nie pamietam za to czy rzucałam i jakie to:roll: Quote
wiq Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 gdzie kupujecie te talerze? pisalam do dwoch klubow, ktore je oferuja i zero odpowiedzi:roll: widzialam jeszcze soft w sklepie, ale cena niezbyt mi lezy;) edit: cofam, znalazlam na allegro:) Quote
mercedes7 Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 potek napisał(a):ok a jak lata? bo ten co terazm mam to na odległosci 10 m pies nie moze dogonic i takie pytanie lepiej kupić Wham-O Fastback czy Competition Standard Ja kupiłam Lady Competition Standard i naprawde daleko lata, tylko ja jeszcze nie umiem nim prosto rzucać, ale tak na oko to ze 40m udało mi się nim rzucić. Tylko jak dla Lady jest troche mało trwały, chwyciła go w zęby i odrau zrobiły się dziury. I jest dość lekki. Quote
Cimi Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 Ja mam Competition, Eurablend i Jawz. I naprawdę widać różnicę między Competition a pozostałymi, które mam. Lata fajnie .. i pies o wiele bardziej własnie ten talerz lubi od pozostałych :lol:. I co jeszcze całkiem inaczej je się rzuca niż Jawza.. przyzwyczajona już do rzutów Jawzem to na początku nie umiałam się przestawić na lżejszy talerz :lol:. Quote
wendka Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 i takie pytanie lepiej kupić Wham-O Fastback czy Competition Standard Poczatkowo nie chodzi o to abys daleko rzucala a zebys sie nauczyla dobrze rzucac technicznie :lol: Znam wielu ludzi, ktorzy uzywaja tylko Competition Standard i znam takich, ktorzy uzywaja tylko fastbackow (Wham-O, Hero itd). Najlepiej samemu wybrac. Competitiony sa mniejsze, lzejsze, fajne itd, miekkie ale nie sa dozwolone w longu oraz na zawodach musisz miec wlasne gdyz organizator zazwyczaj zapewnia fastbacki. Jezeli chodzi o fastbacki, to sa rozne rodzaje. Ja uzywam Hero, bo one sa miekkie i nie robia sie na nich twarde zadziory, ktore moga skaleczyc psa. Poza tym widze, ze psica je woli od zwyklych. Nie zdarzylo mi sie aby Hero albo Competition pekl na pol, przy Wham-O tak wlasnie mi sie przytrafilo. A przez moje rece i zeby psicy przeszlo juz ponad setka dyskow :evil_lol: Quote
wendka Posted October 19, 2006 Posted October 19, 2006 potek napisał(a):aaaaa :) to pytam sie osób które mają friesbee jak lata szybko opada i jak sie zachowuje w poietrzu? Jezeli bedziesz rzucac dobrze technicznie to zarowno Competition jak i fastback bedzie lecial szybko, daleko i bedzie lagodnie opadac. :cool3: Quote
Klaudia :-) Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 Ja kupowałam frisbee tutaj: frisbee.net.pl Quote
Carolcia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 moze zadam glupie pytanie ,ale czy zanim zacznie sie trenowac ze psem freesbe nalezy zrobic mu kilka badan na stawy itp.? Planuje trenowac ze swoim psem ten sport i teraz nie wiem czy jest to potrzebne bo moj pies jest dosc masywny???:oops: Quote
Klaudia :-) Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Przydałoby się prześwietlenie stawów biodrowych w kierunku dysplazji jeżeli chcesz regularnie i intensywnie ćwiczyć z psiakiem sporcik:-) Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 No i zależy czy ta rasa ma skłonności do dysplazji. Quote
Kala_Gracja_Kiwi Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Ja również mam pytanko: czy jeżeli piesek z ochotą biegnie do frisbie, apotem niezbyt chętnie zwraca krążek, to co wtedy?? Gracja umie aportować, ale słabo jej frisbie idzie:-( Quote
Recommended Posts