Mokka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 WŁADCZYNI napisał(a):Małe materiałowe są np. na animali "nylonowy dysk trixie" czy jakoś tak:) (takie z nadrukiem - piesek trixiego z frisbee w pyszczku) Ja się nie łudze że pies lubi mnie, ona lubi swoje talerzyki. Tiaaaa... Talerzyki, cukierki, michę... Widzę, że już prawie uwierzyłaś w te mądrości, że nasze psy mają nas głęboko w ... i gdyby nie to uzależnienie od nagród, to by nas już dawno porzuciły :evil_lol: . Quote
PATIszon Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Mokka napisał(a):Tiaaaa... Talerzyki, cukierki, michę... Widzę, że już prawie uwierzyłaś w te mądrości, że nasze psy mają nas głęboko w ... i gdyby nie to uzależnienie od nagród, to by nas już dawno porzuciły :evil_lol: . Czy chcesz mi wmowic, ze moj pies mnie lubi? :cool3: Quote
Gosia_i_Luka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Moja Luka uwielbia swój duży talerzyk.:evil_lol: http://www.youtube.com/watch?v=2ZYNZ4Ve1h4 To jest filmik instruktażowy pt. Jak nie należy kończyć zabawy z frisbee.:evil_lol: Już mi się za to od Marysi swego czasu oberwało. :p Ale to był pierwszy dzień z frisbee i chciałam, żeby Lukier się nacieszyła. Luka łapie rollerki z dużego dysku, łapie też floatery. Gorzej ze złapaniem talerza wyrzuconego tak normalnie, w przód. Tutaj poluję na jakąś okazję, co by zakupić zza mórz i oceanów soflite'a - tego mniejszego, ale nie małego. Np. dyski hyperflite'a mają tak orientacyjnie 3 rozmiary - duże (czyli zwykle 23-24cm, chociaż z tego co kojarzę, na zawodach używa się 24 centymetrowych), nieco mniejsze (7 cali, czyli 17.78 cm) i całkiem mini (3 i 7/8 cala, czyli ok. 10 cm, 13 gram, krótko mówiąc - nasz niewypał, wielkość podkładki pod puszkę z piwem :cool1: ). Tych 7 calowych nie próbowałam, ale wydaje mi się, że to właśnie one najlepiej nadają się dla małych psiaków. Duża oferta jest TUTAJ - można sobie porównać rozmiary. :cool3: Gdyby ktoś zamawiał jakieś zagraniczne talerzyki, ja chętnie dołożyłabym się do zamówienia (chciałabym dwa TAKIE dyski) oraz oczywiście do kosztów wysyłki. :) Quote
Anza&Hacker Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 WŁADCZYNI napisał(a):Ja się nie łudze że pies lubi mnie, ona lubi swoje talerzyki. hyh... może rzeczywiście tak jest w Twoim przypadku... ja za to wiem, że mój pies mnie kocha i to bardzo, bardzo mocno i że właśnie mnie, a nie jakieś głubie żarcie, czy zabawki, które mu daje:lol: Udowodnił mi to wielokrotnie - wiele razy wybrał mnie, a nie jakieś fajne gadżety... poza tym, jak wcale nie mam zabawek i jestem na niego zła, albo zdołowana, czy chora to bardzo dobrze pokazuje swoją miłość i oddanie:p No, a tak a propo frisbee moje psisko robi z nich straszliwe sitka:shake:, więc tak się chciałam zapytać jakie frisbee są "niezniszczalne", na razie znam jawz(ok.50 zł:-(), ale wiem, że są też inne... no i czy ktoś się orientuje w cenach i gdzie można kupić? Quote
stereo Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Ja mam podobny problem. Podobno Jawzy kiepsko latają i lepsze są Eurablendy, ale je trudno dostać w Polsce. Czy ktoś wie, gdzie można je kupić? Quote
zakla Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Jawzy nie lataja kepsko, tylko troche gorzej niz n ormalne dyski. I sa bardziej wytzrymale niz eura. Noi latwiej je dostac. Quote
Gosia_i_Luka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Anza&Hacker - były już podawane w tym topiku adresy sklepów - może poszukasz? :cool3: Quote
Anza&Hacker Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Anza&Hacker - były już podawane w tym topiku adresy sklepów - może poszukasz? :cool3: Ja nie lubie szukać po necie - poza tym, żeby szukać to trzeba wiedzieć czego, więc pytałam o nazwy dysków, a jak ktoś wie jaki dysk, to może też wiedzieć gdzie można dostać i zaoszczędzi mi szukania:cool1: No a co do Jawz'ów to one lataja, tylko ciężko je się rzuca bo sa sporo cięższe - ale jak się umie to można spokojnie z tym startować np. w freestyle Quote
Gosia_i_Luka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Anza&Hacker napisał(a):Ja nie lubie szukać po necie - poza tym, żeby szukać to trzeba wiedzieć czego, więc pytałam o nazwy dysków, a jak ktoś wie jaki dysk, to może też wiedzieć gdzie można dostać i zaoszczędzi mi szukania:cool1: Ja Ci nie każę szukać po necie, tylko zachęcam do pogłębienia swej wiedzy.:cool3: Dla kogoś, kto zaczyna interesować się frisbee ten topik to elementarz. Quote
madzior_ka Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 dzieki Gosia za linki:) a filmik z Luka już widziałam, ale za każdym razem jak go oglądam to pękam ze śmiechu jaka ona sprytna jest i jak uwielbia swój transporterek:) [tak z ciekawości to jakie wymiary ma jej? bo ja przymierzam sie do kupna Denisowi ale takiego miękkiego i mam dylemat jesli chodzi o rozmiar] ja narazie zza granicy nie bede zamawiać bo nie wiem czy w ogóle nasza zabawa z frisbee się jakoś rozkręci i czy będzie chęcią tylko moją czy także Denisa:) a co do tego linku co podałas do talerzyka który chcesz to jaką on ma srednice? bo w Polsce sa takie ale chyba duże prawda? Quote
Anza&Hacker Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Ja Ci nie każę szukać po necie, tylko zachęcam do pogłębienia swej wiedzy.:cool3: Dla kogoś, kto zaczyna interesować się frisbee ten topik to elementarz. hmm.... a czemu zakładasz, że ja dopiero zaczynam?:roll: Ja zaczynam dopiero z dogomanią, nie z frisbee:diabloti: O nim mam już wystarczającą wiedze, żeby starować w zawodach - teraz pora na wykorzystywanie tego w praktyce i długie mozolne ćwiczenia rzutów, w czym pomagają mi treningi w WOOFie:lol: Za to jedynie puki co, to brak mi wiedzy troche o rodzajach talerzy (znam podstawowe, ale nie wiem jak tam z niektórymi w praktyce) i ich dostepności w naszym zacofanym frisbee'owo kraju:mad: ...a topik w większości przeczytałam, może troche za mało uważnie, jeśli coś ważnego mi umkneło?:roll: Quote
WŁADCZYNI Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 Anza&Hacker napisał(a):hyh... może rzeczywiście tak jest w Twoim przypadku... ja za to wiem, że mój pies mnie kocha i to bardzo, bardzo mocno i że właśnie mnie, a nie jakieś głubie żarcie, czy zabawki, które mu daje:lol: Udowodnił mi to wielokrotnie - wiele razy wybrał mnie, a nie jakieś fajne gadżety... poza tym, jak wcale nie mam zabawek i jestem na niego zła, albo zdołowana, czy chora to bardzo dobrze pokazuje swoją miłość i oddanie:p Chodziło o sytuację z frisbee- Su biega za talerzami bo to lubi, a nie dlatego że mnie lubi. :cool1: Quote
Gosia_i_Luka Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Anza&Hacker napisał(a):hmm.... a czemu zakładasz, że ja dopiero zaczynam?:roll: Dlatego, że ja dopiero zaczynam, ale znam rodzaje dysków. :cool1: Zresztą wiedzy nigdy za wiele. ;) Madzior_ka - ja na Twoim miejscu spróbowałabym z soflite'em - on jest ciut mniejszy od tych standardowych, giętki i nadaje się dla wrażliwych mordek, a jeśli Denis nie jest maniakiem zabawkowym, twardy talerz może go zniechęcić, gdy np. zrani się łapiąc go. Quote
Gosia_i_Luka Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 [quote name='madzior_ka'][tak z ciekawości to jakie wymiary ma jej? bo ja przymierzam sie do kupna Denisowi ale takiego miękkiego i mam dylemat jesli chodzi o rozmiar] To jest dokładnie TAKI transporter. :) Quote
Anza&Hacker Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Dlatego, że ja dopiero zaczynam, ale znam rodzaje dysków. :cool1: Zresztą wiedzy nigdy za wiele. ;) Z tym się zgadzam - ja za to mam właśnie braki w wiedzy na temat rodzaji dysków - za to znam to co moim zdaniem ważniejsze, czyli rodzaje rzutów i jak przebiegają zawody:lol: No nic trzeba pogłębiać wiedze i przede wszystkim umiejętności:cool1: No, a Madzi i Deniskowi też przyłączam się do polecenia miękkiego dysku - wogóle możesz zacząć z materiałowym, a najlepiej to zacznij nauke nakręcania go na wszelkie zabawki:cool3: Ja bym za frisbee nie bnrała się z psem, który nie jest nakręcony na zabawki i frisbee powinno być zawsze bardzo entuzjastyczne przy takim psie jak Denis - ja przy tym skacze, klaskam, piszcze (robie z siebie kompletną wariatkę pośród 'normlanych' ludzi:diabloti:) Quote
WŁADCZYNI Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Jeśli bawicie się w parkach to uwaga na emerytowanych aktywistów- potrafią zrobić aferę o zadeptywanie trawy:) Quote
shangri_la Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 witam my tez musimy kupic softa bo niestety jak rzucam psicy to lapie to Hero ale widac ze sie go obawia.. tzn moglaby zlapac mocniej ale sie jakby boi i czsami za ktoryms rzutem moze zlapac ale woli jak upadnie, (nie mowie za pierwszymi bo jest tak nakrecona ze lapie prawie zawsze w locie ( o ile dobrze rzuce:eviltong:)), zostalo to zauwazone nawet na treningu w Woofie - ze sie boi tego spinu- tak sie pisze? - i moze przez to pare razy sobie fafel uszkodzila tym Hero, doslownie 4 razy tak sie stalo, no i ma obawy, choc dalej jej sie oczka blyszcza jak widzi talerz. za to za naszym starym materialowym Karlie to jak lapie rollera to az sie przewraca tak chce go zlapac.. za to Karlie lata do bani wiec nawet jej nie rzucam:roll:. tak wiec czekamy na Softy:lol: Quote
Marysia_i_gończy Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 shangri_la moja też początkowo patrzyła z obrzydzeniem na plastikowe talerze :lol: Ja robiłam tak, że najpierw używałam tylko softów. Potem softów i jawzów - brałam cztery talerze i rzucałam raz jedne, raz drugie. Jawzy są miększe od plastików, ale cięższe (w sumie to je wydałam znajomej, która ma belgi, bo Una nie niszczy talerzy :)) A teraz biorę dwa softy i kilka plastikowych i też rzucam naprzemiennie, a Una łapie jedne i drugie równie chętnie. Nie wiem, czy to najlepszy sposób, ale u nas zadziałało dobrze :) Pozdrawiam Marysia i Una PS i gratuluję ładnych overków :) PS2 Żwirkowe zdjęcia :-o Latający mamut :-o GRATULACJE!! SUPER!! :klacz: Quote
madzior_ka Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 co do zabawek to o jakiegoś miesiąca Denisek ma taką fajną piłęczkę, niby gumową, ale bardzo miękką i lubi się nią bawić, nie ma do niej na codzien dosepu, tylko w szkoleniu i jako nagroda po nim i juz go na nia nakrecilam, z checia za nią biega, chwyta w ząbki i nawet PRZYNOSi (przypominam ze to pies eraczej nie aportowy) wiec jestem bardzo zadowolona ale musze uwazac by zabawa polegała na kilku rzutach i koniec bo potm mógłby się zniechęcić... jeśli sie Denisowi zabawa z frisbee spodoba chc docelowo korzystać z softów, ale na pocatek wydaje mi się, że lepsze byłoby materiałowe, co na ten temat sądzicie? raz że tańsze, a drugi powqód to że mozna sie nim też szarpać i tarmosić... a jak jest z rollerami z materiałowymi talerzami? da się je robić? dzieki Gosia za link, ciekawił mnie rozmiar, a ja zaś chce dla Denisa w tym stylu (akurat nie ten bo sklep z którego zamawiam nie ma strony): http://www.elfidarek.bazarek.pl/opis.php/tid,87526/ Quote
shangri_la Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 [quote name='madzior_ka'] jak jest z rollerami z materiałowymi talerzami? da się je robić? witam moim Karlie robie lepsze rollery niz Hero :p ( mam to takie rozowe w srodku z otoczka zielona- niezbyt zachecajace polaczenie) bo te plastikowym talerzem to poturlaja sie 3 m a potem skrecaja w bok... jakos nei moge tego tak dobrze rzucic, bo jakos trzeba pod katem a mi kompletnie nie wychodzi, natomiast Karlie to normalnie masakra, prosciutko pędzą i daleeeeeekoooo. pozdrawiam Quote
stereo Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Czy ktoś zna kogoś, kto może mieć Eurablendy (albo [SIZE=1][SIZE=3]ostatecznie Jawzy) do sprzedania? Wiem, że pytałam o to już kilka razy, ale naprawdę jestem zdeterminowana. :roll: Quote
Anza&Hacker Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 [quote name='stereo']Czy ktoś zna kogoś, kto może mieć Eurablendy (albo ostatecznie Jawzy) do sprzedania? Wiem, że pytałam o to już kilka razy, ale naprawdę jestem zdeterminowana. :roll: Niedługo będą zawody we Wrocławiu i tam jakieś osoby mają mieć Jawz'y, nie wiem czy ktoś będzie miał Eurablendy:roll: Jak jedziesz to powinnaś spokojnie tam kupić, a jak nie jedziesz to może mogła byś komuś zaufanemu przekazać kase, żeby Ci tam kupił:lol: Quote
stereo Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 Nie znam nikogo, kto tam jedzie. :-( Ale dzięki za zainteresowanie :loveu: Quote
Anza&Hacker Posted June 30, 2006 Posted June 30, 2006 [quote name='stereo']Nie znam nikogo, kto tam jedzie. :-( Ale dzięki za zainteresowanie :loveu: Jak jesteście z Wa-wy - tak masz tam pod avatarem - to przecież u was jest DiscBusters, a z tego klubu pare osób będzie startowało, może się z nimi skontaktuj:lol: Możesz pomęczyć np. Justyne (na dogomani myriad), albo Wande od Jinx:lol: - byłam z nimi na obozie w maju - powiem, że im bym zaufała;) Quote
stereo Posted July 1, 2006 Posted July 1, 2006 Chciałabym się z wami podzielić radosną nowiną: Na frisbee.net.pl są Jawzy i Eurablendy! :multi: A już myślałam, że bedę musiała czakać miesiącami albo sprowadzam zza granicy :cool1:. Quote
Recommended Posts