Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A moze taki? Tylko jednego sie nie oplaca sprowadzac...

"http://hyperflite.com/sofflitediscs.html" napisał(a):

SofFlite Pup (small dog) Disc – Available in yellow (7" diameter/70 grams). $4.76

Posted

Ja zanim kupiłam, zapytałam konsultanta ze sklepu i doradził właśnie gumowe. To "plastik-fantastik" zdecydowanie odradził. Toteż mam gumowe, które psu krzywdy napewno nie zrobi :) Dla nas w zabawie jest ok, ale pomyślimy nad jakimś lepszy dyskiem w przyszłości.

Posted

Ja tez jestem zadowolona z gumowca... a z plasiku kiedyś miałam to pękło po pierwszym razie :/
Jak dla pięciokilowego psa to rzeczywiście troche za ciężkie...ale dla mojego boksoka jest git :D
ja kupiłam na stoisku zoologicznym za 20,5 zł. (wywoławcza była 22,50 :P) więc widziałam co biorę :)
a czy gdzies w ogóle orócz internetu mozna kupić takie normalne frisbee???

Posted

PATIszon napisał(a):
Dla tego moje drugie pytanie brzmialo: czy pies umie przychodzic na zwolanie i apotrowac.
Jesli pies by dalej gryzl dysk i nie przychodzil do mnie- zawolalabym go i kazala zaaportowac dysk.

ja moge powiedziec tak, ze Tosca umie aportowac regulaminowo, oraz inne rzeczy tez tak bardziej zabawowo... a tez ma uwarunkowane przychodzenie do mnie,i potrafi biegnac w miejscu zawrocic do mnie -
ale jak jest rozbawiona, i dyski sa czyms nowym teraz to biorac kilka razy na poczatku je w zeby biega w kolko, i moje wolania nic nie pomagaja, czasem jak zaczne wolac cienkim glosem i biec w druga strone to po chwili przychodzi. W ogole to przychodzi z dyskiem, nie jest tak, ze kladzie i gryzie lub ucieka i w ogole nie przyjdzie. Problem w tym, ze z poczatku chce z nim dluzej pobiegac.

Posted

betty_labrador napisał(a):
ja moge powiedziec tak, ze Tosca umie aportowac regulaminowo, oraz inne rzeczy tez tak bardziej zabawowo... a tez ma uwarunkowane przychodzenie do mnie,i potrafi biegnac w miejscu zawrocic do mnie -
ale (...)

No wlasnie o to "ale" sie rozchodzi.
Albo umie, albo umie,ale....:cool3:

Posted

[quote name='Azir']Uwaga, szukam talerzyka dla yorka!
Kto wie, gdzie można taki kupić? Bo nie chcę stosować wieczka od serka "grani" :lol: !
Azir, male frisbee można jedynie sprowadzić zzagramanicy. Ja mogę Ci powiedzieć, jakiego NIE kupować:
Wham-o
Mam dwa takie mini talerzyki i są beznadziejne. Już naprawdę lepiej z tą pokrywką od grani. :roll: A moja Luka mając do wyboru te miniaturki oraz normalne, duże talerze, nie zastanawia się ani minuty i wybiera duże.:cool3:

Ale są jeszcze dostępne talerze nieco większe od tych, ale mniejsze od standardowych (dog_master podała linka akurat do softów, ale są też normalne). Ciekawa jestem, czy takie lepiej by latały.

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
moja Luka mając do wyboru te miniaturki oraz normalne, duże talerze, nie zastanawia się ani minuty i wybiera duże.:cool3:

Ale są jeszcze dostępne talerze nieco większe od tych, ale mniejsze od standardowych (dog_master podała linka akurat do softów, ale są też normalne). Ciekawa jestem, czy takie lepiej by latały.

Nie chciałabym, aby pies stracił głowę :p . Jak sobie przeliczyłam, te od dog_master mają ok. 18 cm. Myślicie, że dla yorka byłyby dobre?
Ile waży ta Twoja Luka?

Posted

[quote name='Azir']Uwaga, szukam talerzyka dla yorka!
Kto wie, gdzie można taki kupić? Bo nie chcę stosować wieczka od serka "grani" :lol: !

Polecam korkowe podkładki pod kubki :lol:

A porządne małe talerze można kupić jedynie za granicą - chyba największy wybór jest za wielką wodą, ale można też poszukać na ebay.de - przy czym, jak słusznie mówi Gosia, te maleńkie Wham-O są masakryczne - coś koło 10cm średnicy, tego nawet nie ma jak chwycić :lol: No i generalnie im mniejszy talerz tym trudniej nim rzucać... A z drugiej strony małe pieski dobrze sobie radzą z dużymi talerzami - dowód można znaleźć TU (pięciokilogramowy miks chichuachua z pełnowymiarowym talerzem) :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

My mamy platikowy talerz, lecz chyba bedzie trzeba kupić nylonowy bo

po 1. miał się unosić na wodzie, a się topi
po 2. często uszkadza Erdze dziąsła i jej krew leci :/

Posted

*luthien* napisał(a):
My mamy platikowy talerz, lecz chyba bedzie trzeba kupić nylonowy bo

po 1. miał się unosić na wodzie, a się topi
po 2. często uszkadza Erdze dziąsła i jej krew leci :/

W takim razie polecam Softa,jest bardzo mięki,nawet nieźle lata,można się nim szarpać z psem.

Posted

Korkowe podkładki pod kubki bardzo łatwo się niszczą-moja sucz chciała sama pokazać jakie fajne "frisbee" sobie znalazła i chyba z tydzień zbierałam okruszki korka w domu.
My zaczniemy od Hero (jeśli trafie do discbuster co wcale nie jest pewne z moją orientacją w terenie, w kazdym zoologiku powinien być choć jeden rodzaj talerzyków do frisbee innych niż trixie, tak samo mogły by być w sportowych- kupuje frisbee dla siebie i psa)

Posted

A my ostatnio w ogóle nie bawimy sie talerzykiem, bo dla mojego psa jest za gorąco :shake: , nie chcę go wykończyć. Dlatego nie możemy się rozwijać i nadal tkwimy w tym samym miejscu :placz: . Powiedzcie, że się trochę ochłodzi, choć troszeczkę :cool3: .

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Mokka możecie wychodzić na dwór koło 5 rano, albo 20-21-22 wieczorem. Wtedy jest zazwyczaj całkiem znośnie :cool3:

Pozdrawiam
Marysia i Una
Ja wiem :lol: , ale o 5 rano nie możemy przebywać w miejscu, gdzie zazwyczaj chodzimy na spacerki, a wieczorkiem to też różnie bywa. Leon ma chore serducho, więc jeśli cały dzień jest duszno, to wieczorem powietrze też zazwyczaj bywa ciężkie, a on się bardzo nakręca na frisbee, więc muszę być bardzo ostrożna, aby mu krzywdy nie zrobić, bo jemu brakuje instynktu samozachowawczego i raz mi już padł podczas aportowania piłeczki :angryy: . Najwyżej wrócimy do tematu po wakacjach, zapał mu chyba nie przejdzie, bo bardzo pokochał swój rozkoszny talerzyk :lol: .