Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zakla napisał(a):
Dodam tylko, ze fotki robione po calym dniu zawodow w sloncu:cool3:
Mokka, czy moge je na stronke swoja wstawic??:razz:

Pewnie, że możesz. Jest ich jeszcze kilka. Zgram Ci na płytkę, jeśli sobie życzysz :lol: .

Posted

Mokka napisał(a):
Pewnie, że możesz. Jest ich jeszcze kilka. Zgram Ci na płytkę, jeśli sobie życzysz :lol: .

O tak, jestem za:lol: W sumie możesz też meilem przesłać, prościej i szybciej będzie:cool3:

Posted

zakla napisał(a):
O tak, jestem za:lol: W sumie możesz też meilem przesłać, prościej i szybciej będzie:cool3:

Nie boisz się, że Cię zapcham?

Viz napisał(a):
Jeju, kiedy to my bedziemy tak wspaniale biegać za frisbee :loveu:

Leon dostał prawdziwe frisbee 2 tygodnie temu (jest już tak podziurawione, że krzywo lata :mad: ), a te filutowe ma od piątku. Ja nie umiem rzucać, a on nie umie łapać, ale obydwoje świetnie się bawimy :lol: .

Posted

Mokka napisał(a):
Nie boisz się, że Cię zapcham?

Będę na bierząco:cool3: Ale tak duzo tego jest?!:crazyeye: Toz to byly tzry czy cztery rzuty:eviltong:

Mokka napisał(a):
Leon dostał prawdziwe frisbee 2 tygodnie temu (jest już tak podziurawione, że krzywo lata :mad: ), a te filutowe ma od piątku. Ja nie umiem rzucać, a on nie umie łapać, ale obydwoje świetnie się bawimy :lol: .

I to jest najwazniejsze. My rzucamy od kilku tygodni i nadal nic nie umiemy :lol: Ale licza sie dobre checi:evil_lol:

Posted

Mokka napisał(a):
Ja nie umiem rzucać, a on nie umie łapać .

Przecież na zdjęciach widać, że Ty rzucasz, a Leon łapie i całkiem ładnie Wam to wychodzi :razz:

Posted

coztego napisał(a):
Przecież na zdjęciach widać, że Ty rzucasz, a Leon łapie i całkiem ładnie Wam to wychodzi :razz:

No właśnie Mokka całkiem dobrze Ci wychodzi :lol:. Ja do tej pory nie umiem rzucać rollerów :evil_lol:.

Coztego jedziesz 21.05 do Bytomia :cool3: ?

Posted

[quote name='coztego']Przecież na zdjęciach widać, że Ty rzucasz, a Leon łapie i całkiem ładnie Wam to wychodzi :razz:

:happy1: To się nazywa pic na wodę fotomontaż :evil_lol: .

Posted

Mokka, oj tak - doskonale widac, ze to fotomontaze, a idz Ty :lol:
Dżołk :evil_lol:

My mamy frisbee od wczoraj, ale moje zwierzacysko jest tak napalone na nie... Ztymże pojawia się jeden tyci tyci problem... On łapie dopiero gdy frisbee spadnie na ziemie :lol: Nie, gdy leci...

To dżamnik, wiec rzucam mu na jego wysokosci i dogania, ale czeka az spadnie :lol:

Da sie cos z tym zrobic?

Posted

Viz napisał(a):
My mamy frisbee od wczoraj, ale moje zwierzacysko jest tak napalone na nie... Ztymże pojawia się jeden tyci tyci problem... On łapie dopiero gdy frisbee spadnie na ziemie :lol: Nie, gdy leci...

Na to trzeba poczekać, ja w sumie nie musiałam czekać bo pies od razu wyrzucane łapał w powietrzu :lol:, a spodobało mu się gdy je wyciągnełam z paczki :lol:. Na początku rzucałam na 2-3 metry i narazie takiej odległości się trzymamy :lol:.

Posted

O cholera, a ja zaczelam od dalszych odleglosci :evil_lol: :diabloti:

To dzis pocwiczymy z bliska, moze w koncu chwyci w paszcze :D
Ztymze z duzymi psami to mniejszy klopot, bo dla nich frisbee jest w sam raz by w paszcze pochwycic, a dla mojego jamnisia to frisbee troche duze jest :lol:

No nic, bedziemy probowac. Bo leciec - to leci za nim jak szalony :evil_lol::cool1:

Anetta ale słodziak :) <3

Posted

Viz, rzucaj rollery na poczatek. Potem cwicz lapanie frisbee w rece na wysokosci psiego pyska(uciakasz z talerzem w rece, pies dogania i lapie, ty na to nadal uciekasz(przodfem do psa!) z drugim talerzem w reku i tak w kolko;)), jak pies bedzie ladnie lapal z reki na roznych wysokoscicach to mozesz zaczac cwiczyc lapanie w powietrzu latwe rzuty.

Mokka, mialas racje, zapchalo:lol: Doszly trzy fotki:razz:

Posted

Zakla dzieki Ci serdecznie :loveu:
W piwnicy wynalzlam drugie frisbee, wiec ogolnie rzecz biorac to wymiatamy :evil_lol:

A i takie jedno małe ALE...
W zwiazku z tym, ze ja siedze w tym od eee.. 2 dni to wytlumaczy mi ktos na czym polega ten roller? :cool3:

Posted

Zakla, no to szybko odtykaj, bo to jeszcze nie wszystko :lol: . Dziś wysłałam 15, ale na resztę musisz poczekać do jutra, bo padam na pysk. Wciąż siedzę w pracy, psy ze mna (wciąż padnięte) i w końcu sprawdziłabym, gdzie mieszkam :cool3: .

Posted

Spoko, wrzucilam juz do siebie na kompa te trzy i z poczty wywalilam:eviltong: Dzieki Ci wielkie Mokka jestes super grejt itd:lol:

Viz, roller to taki talerz, ktory toczy sie po ziemi. Troche tu juz bylo wczesniej na tym topicu ;) Ogolem to rzucasz tak talerz, zeby sie toczyl jak najdluzej a pies go lapal w biegu :) Poprzegladaj ten tropic chyba sa nawet linki do filmikow:)

Posted

[quote name='Viz']Ztymze z duzymi psami to mniejszy klopot, bo dla nich frisbee jest w sam raz by w paszcze pochwycic, a dla mojego jamnisia to frisbee troche duze jest :lol:

Ta mój pies wyskakuje, ale czasem od pyska jej się talerz odbija :evil_lol:.
Zdjęcia zrobione jakiś czas temu :lol: :

Posted

Zakla juz teraz pamietam, bo mi Goranik tlumaczyla :D

Cimi boskie foty, no własnie Teddy'emui tez najczesciej sie odbija od pysia :lol:

A przed chwilka bylam pocwiczyc na pare minutek, bo to i tak troche meczace dla psa i dzieki Waszym radom zaczal lapac !!! :multi:
Nawet nie wiecie jaka jestem z niego dumna :evil_lol: :loveu:

Posted

Cimi, specem to ja w tym nie ejstem, ale chyba radzulabym rzucac psu troche nizej. Bo skacze ladnie, ale takie wyskoki i spadanie na 'zad' moga sie dla psa zle skonczyc. Starajcie sie rzucac bardziej plasko, tak zeby pies skakal raczej na razie bardziej do przodu niz w gore ;)

Posted

Ja wiem, że nisko trze rzucać, ale jako że chciałam zdjęcia to poprosiłam brata żeby trochę porzucał, bo on raczej zrobiłby zdjęcia trawie niż jak pies skacze :lol:.

Posted

[quote name='Mokka']:happy1: To się nazywa pic na wodę fotomontaż :evil_lol: .
Photoshop górą! :evil_lol:
[quote name='Cimi']Coztego jedziesz 21.05 do Bytomia
Oczywiścież! :multi: Nie mam frisbee to chociaż sobie popatrzę :placz:

Posted

Rany! Ile latających psów!! WOW :):):)
Kopova kocham :D:D:D Trochę mu do gończego brakuje ;) ale tylko trochę :P

[quote name='Mokka']Trochę skacze, ale wolałabym, aby za bardzo się nie nakręcał, on jest zdrowotnie felerny, więc nie chcę mu fundować zbyt wyszukanych
ewolucji. Poza tym jest dość duży i ciężki.

Przepraszam, mówisz o tym dużym, ciężkim, felernym psie, któremu nie chcesz fundować wyszukanych ewolucji?
[quote name='Mokka']Leon (foto Pati)

Tiaaaaaaaaaaaa....
Toż mi chodziło o MAŁY legover, o, o coś takiego - najpierw branie z ręki:

a potem łapanie małego floaterka:

To fajnie poprawia "łapalność" i pokazuje psu, że można lądować na przednie łapy (czyli bezpiecznie) :)

[quote name='Mokka']A skąd ja, kurczę mogę wiedzieć :roll: ? Puszczam i tyle... :evil_lol:

A turlają się prosto czy skręcają? Jeśli prosto, to ok, a jeśli szybko skręcają, to trzeba je trochę przychylić (ta wypukła część talerzyka jest cięższa, więc się na tą stronę talerzyk gibie, jak się go przechyli w drugą stronę, to się może tuuurlać i tuuuralać :))

Dobra, już się nie mądrzę :)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']a potem łapanie małego floaterka:

Taaak, tylko jak "rzucic" ten dysk :mad: Dzis dostalam Hyperflite SofFlite'a (Kubusiowi się od razu spodobal:)), ale nie umiem tym rzucac :/ Daleko to nie problem, ale tak bliziutko, jak na Twoim zdjeciu :shake: