Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko ta odległosć między 25-30m nieprzekraczalna:placz:

Marzenia...:roll:

A jesli chodzi o szarpanie i ogolem tekstylne i zwykle talerzyki, to... moje malenstwo w ogole nie chcialo sie tekstylnymi szarpac, a zwyklymi bialymi bardzo chetniesie szarpie, kradnie talerzyki i z nimi ucieka. Czyli powoli osiagamy fiksum dyrdum na punkcie talerzyka. Chociaz nigdy nie ebdzie to wygladalo tak jak u Asticzka chociazby :lol:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siostra zastanawiala sie nad firsbee dla ludzi.... wybilam jej to z glowy :) , mowiac ze przez przypadek moze psu zeby wybic....

Wiec zaproponowalam jej na sam poczatek "szmaciaty" czy chodzi o cos takiego:

??

Czekam na odpowiedz ;) ( mysle ze najleoiej na poczatek, ten bo sunia uwielbia aportowac..., znaczy sie u niej to wyglada tak ze jej cos rzucam ona biegnie w moim kierunku z tym, potem okraza mnie i odbiegakawalek zeby tym sie zajac :D .... ale praca czyni cuda :D , i szarpac sie ...dobrze mysle ?? )

Posted

Bardzo dobrze! Taka zabawka przyda się w początkowej fazie - jest dość wytrzymała. Oczywiście lata fatalnie, ale można od niej zacząć, szczególnie jeśli bedziemy motywować na szarpanie - przeciąganie. Po takim sprzęcie przeszedłbym od razu na plastiki. oczywiście po kilku - kilkunastu dniach motywowania.

Posted

Ja już tydzień temu dostałam dwa Jawzy :lol:. I naprawdę są trwałe, bo moja wścieka się jak upadną na ziemię i nie umie ich wziąć to automatycznie włącza funkcje 'pazury' :evil_lol:. Oj dobrze, że są trwałe i wytrzymują to.

Nie musiałam mojej Fiony jakoś dodatkowo nakręcać na talerze, miałam wcześniej plastykowy i już była nakręcona, bo to coś innego niż piłeczka :lol:.Na początku robiłam rollery, ale mi zbytnio nie wychodziła rzucanie ich :oops:. Później trochę skakała do talerza, gdy ja trzymałam w ręce. Ale wczoraj zaczęłam rzucać na bliskie odległości i sukces zaczęła skakać odrywając się od ziemi :lol:. Oczywiście nie za każdym razem odrywa się czterema łapami i nie za każdym razem potrafi chwycić pyskiem, no ale to i tak szybko i się z tego ogromnie cieszę, bo nie sądziłam, że tak szybko będzie się 'odrywać od ziemi' :evil_lol: :evil_lol:.

Posted

zdecydowalysmy sie jednak na :

poniewaz , przeczytalam ze te dyski z linkami sa sklejane na srodku tasma klejaca.

Jak juz nakrecimy na to to sobie pomyslimy nad Hero Type ;) ,napewno bedziemy na pokazie w Bytomiu

Posted

JEdnak wzielysmy ten ze sznurkiem, Pusia zachwycona, tylko ....
Owszem biegnie na frisbee, ale czeka az spadnie.
a ze takie frisbee da sie latwo podniesc to , czeka, podnosi, biegniue do nas kladzie sie i obgryza :/ Potem ja wolamy to oddaje ...

Jak tu zrobic zeby skakala , a nie "zbierala" z ziemi

Posted

Fiona miała takie dwa jak nathaniel pokazała ale oba zniszczyła :/
Bardzo sie jaj podobało kręćka dostawała na jego widok.
A te za sznurkami są bardziej wytrzymałe?

Posted

Aten@ napisał(a):
o Ty niedobra! jak moglas wszystko wykupic? :evil_lol:

Czasem tak bywa :evil_lol:, ale za jakiś czas kupię następne talerzyki :evil_lol:.

Posted

Aten@ napisał(a):
a co - te juz zjedzone? :diabloti:

No co Ty.. te nawet ani jednej dziurki nie mają :cool3:, ale ja czuję niedosyt :evil_lol:.

Posted

Saba napisał(a):
Fiona miała takie dwa jak nathaniel pokazała ale oba zniszczyła :/
Bardzo sie jaj podobało kręćka dostawała na jego widok.
A te za sznurkami są bardziej wytrzymałe?

Narazie wytrzymaly sznurki, trzeba pilnowac zeby sie pies zaobgryzanie nie bral, no i tylko na spacerkach, ale to juz wiesz. Mojemu psu na spacerze w glowie tylko zarcie trawy i lizanie jej ;] a w domu to dostaje szalu na widok piszczacej pileczki i frisbee (nie pusia, ktora lubi aport, ale moj leni Rambo) , a na spacerze nic, zero, nawet na imie nie zwraca uwagi, tylko na prosze (bo wie ze cos dostanie, na prosze zawsze reaguje , a jak probowalam od nowa uczyc imienia to nic 0 rekacji :/ )

Posted

Cimi napisał(a):
No co Ty.. te nawet ani jednej dziurki nie mają :cool3:, ale ja czuję niedosyt :evil_lol:.

ales Ty zachlanna :lol: uwazaj, bo rak Ci zabraknie :lol: :diabloti: i poczekaj, cobym ja zdazyla kupic, bo ja mi znowu wykupisz to :mad::diabloti: