Aten@ Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Cimi napisał(a):Jawz to koszt 50 zł. a nieprawda :eviltong: Cytuje: "w przyszłym tygodniu dyski powinny być dostępne. Przesyłka kosztuje 5zł przy wplacie na konto, 11zł za pobraniem, priorytet +1zł. Dyski bedą kosztować 55-60zł, w zalezności od wysokości cła." Quote
Devis&Marta Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 aha to mi pewnie od tej samej osoby zamawiaja Quote
Cimi Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Aten@ napisał(a):a nieprawda :eviltong: No to ja zdąrzyłam kupić za 50 zl :lol:. Quote
Aten@ Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Cimi napisał(a):No to ja zdąrzyłam kupić za 50 zl :lol:. szczesciara :razz: Quote
Saba Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Ja się Niuczki poradziłam jaki dla mojej besti niszczycielki kupić. Poleciła Eurablend albo Jawz. Te pierwsze można w polsce dostać, jednak ja zaszaleje i z holandi sobie zciągne Eurablend :evil_lol: Quote
Saba Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Sporo filmików tu jest http://www.crazyflyndogs.de/teams.htm Quote
grallinka Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 my dopiero uczymy siebie i sznuacerka miniaturke...zaciecie ma do tego ale ma problemy ze zlapaniem czesto ale juz jest o wiele lepiej:) afgana tez uczymy..ale jednak na fachowe frisbee zapiszemy sznaucerka bo rzucenie na otwartej przestrzeni afganowi frisbee skonczylo sie wielka ucieczka z frissbe razem...nie bylo go okolo 30 minut od momentu wyskoku i zlapania frisbee nie wiem czy to ze szczescia tak pobiegl czy z jakiego innego powodu..ale on ma od razu odruch wyskoku i lapania..tyle ze jest nie do opanowania pozniej:) wiec pozostal tylko sznaucerek..a frisbee mamy 3 rodzaje ale tylko z dwoch jestesmy zadowoleni: 1.z tego jestesmy najbardziej zadowoleni, ale nie wiem czy to pomylka jakas sprzedawcy czy co ale kupilismy dwa takie kazde za 3,90 na wystawie w nowym dworze mazowieckim w tym roku.jest z takiego miekiego plastiku i lata w miare wolno ale wrecz idealnie lata dla sznaucerka:)( moze ktos wie gdzie mozna je dostac??bo chcemy wiecej kupic ale nigdzie ich nie ma...): 2.to kupilismy dosc dawno..strasznie daleko lata i starsznie szybko..za szybko..ale jest z gumy mieciutkiej no i swieci w nocy:)ale sznuacerek jeszcze nigdy go nie dogonil ze tak powiem:) ale afgankowi bardziej to odpowiada:): 3.natomiast to frisbee to niewypal po prostu..jest z twardego plastiku..sznuacerek lubi na nie jedynie naskakiwac z gory:)ale plusem jest to ze latwo sie podnosi bo jest profilowane takie...no ale nie lata prawie w ogole: no i to nasze pociechy: Quote
dog_master Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 grallinka, ten dysk na pierwszej fotce to dla sznaucerka mini, nie? Szukam dla mojego pudelka mini jakiegos dysku do nauki, bo mamy takie z materialu, ale to nie lata :roll: Quote
grallinka Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 my przez kilka miesiecy mielismy tylko to gumowe co swieci w nocy i uczylismy tym ale od kiedy mamy te plastikowe z pierwszego zdjecia to jestesmy zakochani...a lapie to i afgan i sznaucerek:D i do tego nie jest to twardy plastik i lata:) Quote
zakla Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Ja ogladalam na wiosennej te dyski i powiem jedno- straszne sa. W porownaniu do prawdizwych psich dyskow te do morderstwo i wylamanie zebow. Quote
Viz Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Witam firsbeemaniaków :cool1: My dziś zaoinwestowaliśmy w ładne frisbee i będziemy próbować. Oczywiście tak nadziemnie, wiec narazie to ja się ucze poprawnie rzucać, aby leciało nad ziemią... Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Quote
Sonika Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Viz kupilam dzisiaj na agility? ile zapłaciłas? :cool3: Quote
Viz Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Wybieralam po logach, wzielam te za 18 z napisem Frisbee :lol: Quote
Saba Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Mamy talerze :loveu: Trzeba nauczyć się żucać :evil_lol: jeżeli Jawz są owiele cięższe od Eurablend to ja za nie dziękuję :roll: Postaram sie jakieś fotki zrobić ale dzisiaj chyba nie będę miała kiedy :shake: Quote
Viz Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Saba my też soie uczymy rzucac, ale musze przyznac, ze wczoraj wieczorem juz dobrze mi szlo (no dobra, nie za kazdym rzutem :lol:), ale Teddy lata l jak szalony za dyskiem :razz: Quote
Saba Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Nie wiem jak się te wszystkie rzuty nazywają ale ten podstawowy to mi wychodzi, tylko jak zaczynam kombinować to zupełnie nie wychodzi :-( Quote
Marysia_i_gończy Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 W innym topiku wykluł się temat frisbee, więc przenoszę rozmowę tutaj, żeby tam nie off-topikować :) [quote name='Mokka']Wyrywanie z ręki mamy opanowane perfekcyjnie :diabloti: . A rollerki :evil_lol: albo wyjdą albo nie, a on nie potrafi (i raczej nie powinien) zbyt gwałtownie startować z miejsca, więc nie zawsze zdąży zanim profesjonalnie :evil_lol: puszczony rollerek legnie na glebie. A ten gooopi plastikowy talerzyk stał się wyjątkowym obiektem pożądania. Zakupiłam 2 eurablendy, ale widzę, że muszę się zaopatrzyć w jawza :diabloti: . Jak macie wyrywanie z ręki to super :) Także z wyskakiwaniem? Może popróbujcie jakieś overki nad nogą z braniem talerza z ręki? Co do rollerków - wymagają po prostu trochę praktyki :cool3: Puszczasz pod kątem? Wtedy dalej się turlają, a jak się dalej turlają, to pies ma większą szansę je dorwać :p Hmmm... Co do startu - może obieganie by pomogło? Podprowadź go (talerzem) tak, żeby obszedł za Tobą (taki ruch trochę jak przy przychodzeniu do nogi, ale docelowo znacznie szerszy i szybszy), na początku zazwyczaj jest z tym trochę zamieszania, ale potem, jak się pies nauczy o co chodzi, to na znak obiega i leci do przodu - więc nabiera prędkości za Tobą, a potem wyfruwa jak strzała w momencie, kiedy Ty wypuszczasz z ręki talerz lub nawet szybciej (to zależy jak szybko rzucasz :lol:). A gdzie kupiłaś Eurablendy? :p Pozdrawiam Marysia i Una PS Saba ten podstawowy rzut to backhand. Quote
Mokka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a): Jak macie wyrywanie z ręki to super :) Także z wyskakiwaniem? Może popróbujcie jakieś overki nad nogą z braniem talerza z ręki? Trochę skacze, ale wolałabym, aby za bardzo się nie nakręcał, on jest zdrowotnie felerny, więc nie chcę mu fundować zbyt wyszukanych ewolucji. Poza tym jest dość duży i ciężki. Marysia_i_gończy napisał(a): Co do rollerków - wymagają po prostu trochę praktyki :cool3: Puszczasz pod kątem? A skąd ja, kurczę mogę wiedzieć :roll: ? Puszczam i tyle... :evil_lol: Marysia_i_gończy napisał(a): Hmmm... Co do startu - może obieganie by pomogło? Podprowadź go (talerzem) tak, żeby obszedł za Tobą (taki ruch trochę jak przy przychodzeniu do nogi, ale docelowo znacznie szerszy i szybszy) Możemy spróbować, to jest do zrobienia. Marysia_i_gończy napisał(a):A gdzie kupiłaś Eurablendy? :p Marzena przywiozła z Holandii. Są śliczne, fioletowe, ale już lekko podziurkowane :mad: Quote
Mokka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Zrobiłyśmy wczoraj z Pati małą sesję zdjęciową. Jak się uporam z tym ... aparatem i tym ... programem, to może uda się coś wrzucić - zatalerzykowany terier rodezyjski, mamutek no i oczywiście Lełon :lol: . Quote
Saba Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Jak pojedziemy do Pęcic, to kogos poprosimy, aby nam troche rad dał co i jak robić, bo jestem totalnie zielona :evil_lol: Quote
Mokka Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Mogę już parę fotek pokazać. Zaznaczam, że Kenia i Leon to całkiem zieloniutkie debiutanty, a Żwirek też chyba niewiele wcześniej zaczął Żwirek (foto Mokka) Kenia (foto Pati) Leon (foto Pati) I proszę się z nas nie śmiać, bo my się jeszcze nauczymy i dopiero zobaczycie :loveu: Quote
PATIszon Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 :cool3::cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: :cool3: Quote
Recommended Posts