Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cimi napisał(a):
Jawz to koszt 50 zł.

a nieprawda :eviltong:

Cytuje: "w przyszłym tygodniu dyski powinny być dostępne. Przesyłka kosztuje 5zł przy wplacie na konto, 11zł za pobraniem, priorytet +1zł. Dyski bedą kosztować 55-60zł, w zalezności od wysokości cła."

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się Niuczki poradziłam jaki dla mojej besti niszczycielki kupić. Poleciła Eurablend albo Jawz. Te pierwsze można w polsce dostać, jednak ja zaszaleje i z holandi sobie zciągne Eurablend :evil_lol:

Posted

my dopiero uczymy siebie i sznuacerka miniaturke...zaciecie ma do tego ale ma problemy ze zlapaniem czesto ale juz jest o wiele lepiej:)
afgana tez uczymy..ale jednak na fachowe frisbee zapiszemy sznaucerka bo rzucenie na otwartej przestrzeni afganowi frisbee skonczylo sie wielka ucieczka z frissbe razem...nie bylo go okolo 30 minut od momentu wyskoku i zlapania frisbee nie wiem czy to ze szczescia tak pobiegl czy z jakiego innego powodu..ale on ma od razu odruch wyskoku i lapania..tyle ze jest nie do opanowania pozniej:) wiec pozostal tylko sznaucerek..a frisbee mamy 3 rodzaje ale tylko z dwoch jestesmy zadowoleni:
1.z tego jestesmy najbardziej zadowoleni, ale nie wiem czy to pomylka jakas sprzedawcy czy co ale kupilismy dwa takie kazde za 3,90 na wystawie w nowym dworze mazowieckim w tym roku.jest z takiego miekiego plastiku i lata w miare wolno ale wrecz idealnie lata dla sznaucerka:)( moze ktos wie gdzie mozna je dostac??bo chcemy wiecej kupic ale nigdzie ich nie ma...):

2.to kupilismy dosc dawno..strasznie daleko lata i starsznie szybko..za szybko..ale jest z gumy mieciutkiej no i swieci w nocy:)ale sznuacerek jeszcze nigdy go nie dogonil ze tak powiem:) ale afgankowi bardziej to odpowiada:):

3.natomiast to frisbee to niewypal po prostu..jest z twardego plastiku..sznuacerek lubi na nie jedynie naskakiwac z gory:)ale plusem jest to ze latwo sie podnosi bo jest profilowane takie...no ale nie lata prawie w ogole:

no i to nasze pociechy:

Posted

grallinka, ten dysk na pierwszej fotce to dla sznaucerka mini, nie? Szukam dla mojego pudelka mini jakiegos dysku do nauki, bo mamy takie z materialu, ale to nie lata :roll:

Posted

my przez kilka miesiecy mielismy tylko to gumowe co swieci w nocy i uczylismy tym ale od kiedy mamy te plastikowe z pierwszego zdjecia to jestesmy zakochani...a lapie to i afgan i sznaucerek:D i do tego nie jest to twardy plastik i lata:)

Posted

Ja ogladalam na wiosennej te dyski i powiem jedno- straszne sa. W porownaniu do prawdizwych psich dyskow te do morderstwo i wylamanie zebow.

Posted

Witam firsbeemaniaków :cool1:

My dziś zaoinwestowaliśmy w ładne frisbee i będziemy próbować.
Oczywiście tak nadziemnie, wiec narazie to ja się ucze poprawnie rzucać, aby leciało nad ziemią... Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

Posted

Mamy talerze :loveu:
Trzeba nauczyć się żucać :evil_lol: jeżeli Jawz są owiele cięższe od Eurablend to ja za nie dziękuję :roll:
Postaram sie jakieś fotki zrobić ale dzisiaj chyba nie będę miała kiedy :shake:

Posted

Saba my też soie uczymy rzucac, ale musze przyznac, ze wczoraj wieczorem juz dobrze mi szlo (no dobra, nie za kazdym rzutem :lol:), ale Teddy lata l jak szalony za dyskiem :razz:

Posted

Nie wiem jak się te wszystkie rzuty nazywają ale ten podstawowy to mi wychodzi, tylko jak zaczynam kombinować to zupełnie nie wychodzi :-(

Posted

W innym topiku wykluł się temat frisbee, więc przenoszę rozmowę tutaj, żeby tam nie off-topikować :)

[quote name='Mokka']Wyrywanie z ręki mamy opanowane perfekcyjnie :diabloti: . A rollerki :evil_lol: albo wyjdą albo nie, a on nie potrafi (i raczej nie powinien) zbyt gwałtownie startować z miejsca, więc nie zawsze zdąży zanim profesjonalnie :evil_lol: puszczony rollerek legnie na glebie. A ten gooopi plastikowy talerzyk stał się wyjątkowym obiektem pożądania. Zakupiłam 2 eurablendy, ale widzę, że muszę się zaopatrzyć w jawza :diabloti: .

Jak macie wyrywanie z ręki to super :) Także z wyskakiwaniem? Może popróbujcie jakieś overki nad nogą z braniem talerza z ręki?
Co do rollerków - wymagają po prostu trochę praktyki :cool3: Puszczasz pod kątem? Wtedy dalej się turlają, a jak się dalej turlają, to pies ma większą szansę je dorwać :p Hmmm... Co do startu - może obieganie by pomogło? Podprowadź go (talerzem) tak, żeby obszedł za Tobą (taki ruch trochę jak przy przychodzeniu do nogi, ale docelowo znacznie szerszy i szybszy), na początku zazwyczaj jest z tym trochę zamieszania, ale potem, jak się pies nauczy o co chodzi, to na znak obiega i leci do przodu - więc nabiera prędkości za Tobą, a potem wyfruwa jak strzała w momencie, kiedy Ty wypuszczasz z ręki talerz lub nawet szybciej (to zależy jak szybko rzucasz :lol:).
A gdzie kupiłaś Eurablendy? :p

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS Saba ten podstawowy rzut to backhand.

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Jak macie wyrywanie z ręki to super :) Także z wyskakiwaniem? Może popróbujcie jakieś overki nad nogą z braniem talerza z ręki?

Trochę skacze, ale wolałabym, aby za bardzo się nie nakręcał, on jest zdrowotnie felerny, więc nie chcę mu fundować zbyt wyszukanych
ewolucji. Poza tym jest dość duży i ciężki.

Co do rollerków - wymagają po prostu trochę praktyki :cool3: Puszczasz pod kątem?

A skąd ja, kurczę mogę wiedzieć :roll: ? Puszczam i tyle... :evil_lol:
Hmmm... Co do startu - może obieganie by pomogło? Podprowadź go (talerzem) tak, żeby obszedł za Tobą (taki ruch trochę jak przy przychodzeniu do nogi, ale docelowo znacznie szerszy i szybszy)

Możemy spróbować, to jest do zrobienia.

A gdzie kupiłaś Eurablendy? :p

Marzena przywiozła z Holandii. Są śliczne, fioletowe, ale już lekko podziurkowane :mad:

Posted

Zrobiłyśmy wczoraj z Pati małą sesję zdjęciową. Jak się uporam z tym ... aparatem i tym ... programem, to może uda się coś wrzucić - zatalerzykowany terier rodezyjski, mamutek no i oczywiście Lełon :lol: .

Posted

Mogę już parę fotek pokazać. Zaznaczam, że Kenia i Leon to całkiem zieloniutkie debiutanty, a Żwirek też chyba niewiele wcześniej zaczął

Żwirek (foto Mokka)

Kenia (foto Pati)

Leon (foto Pati)

I proszę się z nas nie śmiać, bo my się jeszcze nauczymy i dopiero zobaczycie :loveu: