Apbt_sól Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Słuchajcie a jak wagowo wasze psy? bo zastanawiam sie nad taką "sztuką" z Sorem ,tylko mam dyllemat bo on zdeka ciezki - i ze slalomemn u nas lipa bom za mała nozki krotkie...:razz: Bardzo odczuwacie wskakującego psa na plecy? Quote
zakla Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 E tam, slalom i z malamutem się da, i z rodezjanem, więc dasz radę:cool3: Ja ze Żwirkiem robiłam voulta tylko przez nogę, na więcej się nie odważyłam, bo to jakieś 45kg psa ;) Quote
shangri_la Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 20 kilo psa ( ale bedzie mniej o kilo bo w trakcie odchudzania pozimowego) ale jakos specjalnie przy przeskakiwaniu nie czuje, gorzej jak chcialam nauczyc wskakiwania i pozostawania tam- nie dalam rady, wiec to odpuscilam i sporbujemy wskakiwanie na rece, jednak pionowo to co innego niz pochylo, strasznie bola plecy jak pies jest :/) pozdrawiam Quote
Mudik Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 shangri_la napisał(a):acha to my jeszcze nie jestesmyna tym poziomie :evil_lol: a probowalas odwrocic glowe tak aby widziec gdzie jest pies i wtedy probowac rzucic tak aby znalazl sie TAM w odpowiednim czasie ? :cool3: jak dojdziemy do tego levelu to napisze jak sobei poradzilysmy ale narazie dluuga droga przed nami :diabloti: pozdrawiam Odwracam ale sek w tym,że zgięta mam inaczej ręce i w takiej pozycji kijowato rzucam,floterki się kłaniają,których nie umiem:diabloti: Quote
Mudik Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 shangri_la napisał(a):20 kilo psa ( ale bedzie mniej o kilo bo w trakcie odchudzania pozimowego) ale jakos specjalnie przy przeskakiwaniu nie czuje, gorzej jak chcialam nauczyc wskakiwania i pozostawania tam- nie dalam rady, wiec to odpuscilam i sporbujemy wskakiwanie na rece, jednak pionowo to co innego niz pochylo, strasznie bola plecy jak pies jest :/) pozdrawiam Victor umie zostać ale on waży 15 około(może teraz mniej):roll: Quote
Apbt_sól Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 w takim razie odpuszcze sora na plecach , przyjme Jaska od bardzij lekki ;) ale najpierw na nozke zaczne z diabłem;) Quote
shangri_la Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Mudik napisał(a):Odwracam ale sek w tym,że zgięta mam inaczej ręce i w takiej pozycji kijowato rzucam,floterki się kłaniają,których nie umiem:diabloti: hehe to teraz pozostaje ci cwyczyc same floaterki z tej pozycji bez psa az wyjda, nie martw sie mnie tez to czeka w sumie moze juz sobie zaczne w wolnym czasie :evil_lol: pozdrawiam Quote
Mudik Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 shangri_la napisał(a):hehe to teraz pozostaje ci cwyczyc same floaterki z tej pozycji bez psa az wyjda, nie martw sie mnie tez to czeka w sumie moze juz sobie zaczne w wolnym czasie :evil_lol: pozdrawiam No ni ma wyjścia innego. A propos masz juz kontakt z Magda od Sky-a wieki się nie odzywała.jak masz to jej przekaż ode mnie :mad::mad::mad: Quote
shangri_la Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 napewno bede sie z nia widzec w przyszly weekend na treningu ( i prawdopodobnie w piatek juz) bo teraz to mnie nie bedzie, porobie fotki malemu, przekaze :mad: itp :evil_lol: a zeby nie bylo OT to wstawiam nasz skok z odbiciem od plecow. narazie marnie ale i tak nie bede wyzej ewentualnie to mzoe jeszcze prawe kolano wyprostuje stac nie bede bo boje sie ze moze byc juz za wysoko dla psa jak dojdzie to tego rzut. jak utrwalimy juz to branie z reki to sprobuje wyzej sie uniesc na kolanie a dopiero pozniej zaczne rzucac tak wiec jesscze masa pracy przed nami :] otofoto autorem fotki jest Marta od Figi edit: moze nei wyglada to jak odbicie ale zareczam ze odbicie bylo bo czulam je na plecach :] pozdrawiam Quote
anetta Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Hehehe fajne!! A kurtka cała? Ja to nawet nie mam co marzyć o takich ewolucjach ;) Quote
Ewelina & Hera Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Mam pytanie, jak nauczyć psa "skoku" z pleców tak jak na powyższej fotce ;), moja sunia, umie już łapać frisbee, różnymi technikami, tylko tych pleców nie mogę jej wyuczyć, ona albo obchodzi mnie dookoła, albo skacze przeze mnie, ćwiczymy z pomocnikiem... Quote
Russellka Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Jak skacze przez ciebie to już połowa sukcesu. ;) Poproś pomocnika aby w chwili gdy suńka jest tuż nad tobą zatrzymał ją tak, żeby stanęła na plecach. Gdy już stanie, wlep frisbee do pyska i pochwalcie ją. I tak próbujcie aż suńka skuma o co chodzi. Ja miałam sprawę utrudnioną bo mi nikt nie chciał pomóc w rodzince :eviltong: Quote
Ewelina & Hera Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Russelka dzięki ;), jak minie ta wichura :razz: to spróbuje poćwiczyć według Twoich instrukcji. Quote
Saba Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 ja jeszcze poradzę, że jak pies jest bardzo walnięty na punkcie talerza, to radzę najpierw na spokojnie na smaka albo piłkę poćwiczyć samo włażenie na plecy Quote
shangri_la Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 anetta napisał(a):Hehehe fajne!! A kurtka cała? cala, cala, zreszta to i tak jest psia kurtka z popsutym zamkiem :evil_lol: a przepis widze ze juz wyjasniony ( ale polecam jeszcze lekture listopadowego? numeru mojego psa bo tam jest fajnie napisane) tylko radze ubrac sie grubo i najlepiej zakryc tez szyje i czapke na glowe bo mi pies to na pocztku doslownie pazurami o glowe i podciagal pooope... :/ a najlepsze to wogole bylo jak tylna lapa trafiala pod kurtke podczas jej podnoszenia (lapy) aby wlezc... pozdrawiam Quote
Ewelina & Hera Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 A ja mam jeszcze pytanie czy jawzy są dopuszczalne na zawodach ;)? Quote
Daga&Maks Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 w Polsce jawzy niestety nie są dopuszczalne,a dla niektórych psów przydało by się dopuścić jawzy:mad: Quote
dog_master Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Poniekąd sa... ;) Male psy [chyba ponizej 35cm ale glowy nie dam] moga miec dowolne dyski, a Jawz Pup istnieja... ;) Quote
saJo Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Saba napisał(a):ja jeszcze poradzę, że jak pies jest bardzo walnięty na punkcie talerza, to radzę najpierw na spokojnie na smaka albo piłkę poćwiczyć samo włażenie na plecy Jakies rzaluzje :cool3: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: dog_master napisał(a):Poniekąd sa... ;) Male psy [chyba ponizej 35cm ale glowy nie dam] No i teraz weci, zamias na kopiowaniu, beda zarabialina podcinaniu lapek :diabloti: Quote
stereo Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Daga & Maks napisał(a):w Polsce jawzy niestety nie są dopuszczalne,a dla niektórych psów przydało by się dopuścić jawzy:mad: Nie w Polsce, tylko w organizacji USDDN :eviltong: Ale zniszczone dyski na zawodach nie powinny Wam przeszkadzać, bo w dyski zaopatruje nas kochany sponsor Purina Dog Chow :loveu::loveu::loveu: Quote
LALUNA Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 stereo napisał(a): Ale zniszczone dyski na zawodach nie powinny Wam przeszkadzać, bo w dyski zaopatruje nas kochany sponsor Purina Dog Chow :loveu::loveu::loveu: Dlatego trenujemy na niezniszczalnych jawzach, a na zawodach jedziemy na hojnosci sponsora. ;) Quote
bellatriks Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Pozwólcie, że z ciekawości zapytam - jakie są te dyski na zawody? Tzn. czy to są Competitiony? Czy co? Quote
shangri_la Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 fastbacki chyba flex jesli mi sie dobrze wydaje pozdrawiam Quote
Ajrisz Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Tzn. czy to są Competitiony? Te sponsorowane na zawodach, o ktorych wspomniala Laluna to Hero. Mozesz jednak rzucac tez Competitionami. Quote
stereo Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Ajrisz napisał(a):Te sponsorowane na zawodach, o ktorych wspomniala Laluna to Hero. Mozesz jednak rzucac tez Competitionami. Eeee :shake: Na DCDC były Fastbacki :p Ale oczywiście można rzucać wszystkimi dozwolonymi dyskami, ale trzeba mieć własne :eviltong: Quote
Recommended Posts